Tourski & splitboard huttentocht Sellrain | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën Sellrain Huttentocht

Oostenrijk

In het noorden van de Stubaier Alpen ligt de Sellrain regio. Een geweldige tourski gebied vol met ruige toppen, heerlijke afdalingen en gezellige berghutten. Voor iedereen die al wat ervaring heeft met toerskiën of splitboarden is dit een mooie volgende stap. We maken een zes daagse huttentocht, langs vijf authentieke berghutten.

Tourskiën en splitboarden in de Sellrain

De reis start in Axamer Lizum, een klein skigebied op 20 minuten rijden van Innsbruck. Na een paar freeride runs vanuit de lift om op te warmen duiken skiën we het gebied uit en beginnen aan de eerste beklimming. Naarmate we dieper de Stubaier Alpen in gaan wordt het terrein steiler en waan je je steeds meer in het hooggebergte. Vanaf de derde dag gaan we echt het hooggebergte in en trekken we over gletsjers. Elke dag sluiten we af in een gezellige en gastvrije Oostenrijkse berghut. De combinatie van de indrukwekkende natuur, het ‘hutten-leven’ de uitdagingen en de heerlijke afdalingen maken van deze reis een onvergetelijk avontuur.

Waarom deze reis?

 • Huttentocht voor tourskiërs en splitboarders met ervaring
 • Uitdagend terrein en steile afdalingen
 • Een heel rustig tourski gebied
 • 6 tour-dagen langs 5 gezellige en comfortabele berghutten
 • Goede en stabiele sneeuwcondities
 • Een goed vervolg op bijvoorbeeld de Silvretta Huttentocht
Bestemming Prijs
Sellrain € 1.475
Reisperiode(s) Za 18 t/m vr 24 maart 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

“Na een uiterst zorgvuldig besluitvormingsproces, valt in seizoen 17/18 de keuze van mijn ‘tourski-vriendengroep’ op de Sellrain-gruppe. Enkele kreten uit het door Gijs-Jan speciaal gesmede plan: lokale Innsbruckers, ruige bergen, schitterend terrein, veel alternatieve afdalingen.” Lees meer…

Huttentocht in Tirol

Het Sellrain gebergte ligt ten zuiden van Innsbruck, tussen het Ötztal en het Stubaital. Gelegen in de provincie Tirol. We klimmen en dalen tussen de 2.000 en 3.300 meter in een sneeuwzeker gebied, bekend om zijn eindeloze freeride en tourski mogelijkheden. Omdat we boven de 2.000 meter blijven is de sneeuw hier doorgaans tot eind april nog erg goed. Je inspanning tijdens de klim wordt beloond met een afdaling in heerlijke poedersneeuw of zachte voorjaarssneeuw.

programma: 6 dagen touren of splitten

Dag 1 – Reisdag

Aan het begin van de avond ontmoeten we elkaar in Axamer Lizum. We checken in bij het hotel, dineren gezamenlijk, bespreken het programma voor de komende week en pakken alvast onze rugzak in voor de volgende dag.

Dag 2 – Rustig inkomen

Om te wennen aan het materiaal en de sneeuw beginnen we met een paar freeride afdalingen in het skigebied. Na de lunch dalen we af vanaf de Hoald naar de Kemateralm. Vanaf hier touren we naar de Angerbergkopf en skiën/boarden het Fotschertal in. Vanaf hier is het nog een korte klim naar de Potsdamer Hütte.

Dag 3 – Het Westfalenhaus

Vandaag is het Westfalenhaus ons einddoel. Vanaf de Potsdamer berghut is het drie uur lopen naar de Roter Kogel. Vanaf deze bergtop dalen we af het Lüsenstal in. Vanuit Lüsens is het nog drie uur omhoog lopen naar de berghut Westfalenhaus.

Dag 4 – Winnebachseehütte

Na een goed ontbijt in het Westfalenhaus beklimmen we de Westlicher Seeblaskogel. Vanaf de top, op 3050 meter, volgt een heerlijke afdaling naar de Winnebachseehütte.

Dag 5 – Schweinfurter Hütte

Vanaf de Winnebachseehütte touren we vandaag via de Breiter Griesskogel (3287m.) en de Larstigscharte (3022 m.) naar de Schweinfurter Hütte.

Dag 6 – Pforzheimer Hütte

Vanaf de Schweinfurter Hütte beklimmen we de Kraspesspitze (2954m.). Via het Kraspess dal dalen we af naar de laatste hut van onze tocht; de Pforzheimer Hütte.

Dag 7 – Laatste tour en terugreis

In de Pforzheimer hütte pakken we nog één keer de rugzak in voor onze laatste tour. Na een stevige klim en onze laatste afdaling komen we uiteindelijk uit in het Sellrain dal. Hier pakken we een taxi terug naar onze auto’s in Axams en rijden terug naar Nederland.

Epique - Tourskiën en Splitboarden in de Sellrain Oostenrijk

Voor tourskiërs of splitboarders met ervaring

Voor deze reis heb je ervaring nodig met het tourskiën of splitboarden en we verwachten dat je stabiel off-piste kunt afdalen. De reis begint met een paar freeride runs in het skigebied om op te warmen. Daarna moeten we gelijk aan de bak en beginnen we met de eerste beklimming. Naarmate de reis vordert wordt het terrein steiler en zal de gids meer uitdaging zoeken in de beklimmingen en afdalingen. Naast technische skills heb je ook een goede conditie nodig. Dagelijks maak je 1000 tot 1500 hoogtemeters.

Inbegrepen bij deze reis

 • 6 dagen programma met ski- of snowboardgids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 1 overnachting in een hotel in het dal
 • 5 overnachtingen in berghutten inclusief volpension
 • 1 dag liftpas voor Axamer Lizum
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • Bijdrage SGR-fonds & Calamiteitenfonds

Epique - Tourskiën en splitboarden - Huttentocht Sellrain

De voorbereiding

We zorgen dat je perfect voorbereid aan de start verschijnt. Ook krijg je van ons een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide materiaalgids voor de juiste gear. We zorgen dat er gecarpoold kan worden en als je wilt kunnen we je vliegtickets boeken.

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je kunt alvast kennis maken met je reisgenoten.

Epique trainingsplan

Als je op tijd begint met trainen, dan heb je hier in de sneeuw profijt van. Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past.

Materiaalgids en paklijst

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een materiaalgids waarin de belangrijkste details van al het ski, snowboard en mountainbike materiaal behandeld wordt. Daarnaast ontvang je een paklijst waarin precies staat wat je nodig hebt voor jouw reis.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Grensverleggend

Gijs-Jan, Onze groep was nog relatief onervaren in het tourskien. Je hebt ons allemaal warm gemaakt voor mooie tourtochten met je aanstekelijke enthousiasme. Met:
– een programma op maat;
– goede groepsdynamiek;
– het fantastische huttenleven; en
– mooie afdalingen.
Kortom, de hooggespannen verwachtingen zijn waar gemaakt. Tot volgend jaar en voor nu veel plezier in Sölden.

Skitouren in de Sellrain - Luuk

Alle Reizen

31/Mar/18

Bestemmingen

Partners