Tourski & splitboard huttentocht Sellrain | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën Sellrain Huttentocht

Oostenrijk

Het echt ‘bergleven’ ervaar je vanuit een authentieke berghut. Om je heen geen liften of overvolle pistes, maar rust en een grote keuze aan ongerept terrein en uitdagende toppen. Het Sellrain gebergte ligt ten zuiden van Innsbruck, tussen het Ötztal en het Stubaital. Gelegen in de provincie Tirol en de Alpenhoofdkam. We klimmen en dalen tussen de 2.000 en 3.300 meter in een sneeuwzeker gebied, bekend om zijn eindeloze freeride en tourski mogelijkheden. Omdat we boven de 2000 meter blijven zijn de omstandigheden hier ideaal om in maart te toerskiën of splitboarden. 

Tourski en Splitboard Huttentocht voor gevorderden

Deze huttentocht is geschikt voor ervaren tourskiërs of splitboarders en bestaat uit 6 tour dagen. Vanuit Axamer Lizum toeren we langs vijf goed verzorgde en gezellige berghutten. De gids besteed aandacht aan techniek, zowel op de weg omhoog, als naar beneden. Elke avond kijken we terug op de dag en de afgelegde tocht. Aan de hand van het niveau en de wensen van de groep wordt de route voor de volgende dag gepland. 

“Na een uiterst zorgvuldig besluitvormingsproces, valt in seizoen 17/18 de keuze van mijn ‘tourski-vriendengroep’ op de Sellrain-gruppe. Enkele kreten uit het door Gijs-Jan speciaal gesmede plan: lokale Innsbruckers, ruige bergen, schitterend terrein, veel alternatieve afdalingen.” Lees meer…

Wat ga je doen

Reis naar Axamer Lizum

We treffen elkaar aan het begin van de avond in het Axamer Lizum, een klein skigebied ten zuiden van Innsbruck. We checken in bij een hotel in het drop, dineren gezamenlijk, bespreken het programma voor de komende week en pakken onze rugzak in.

Axamer Lizum naar de Potsdamer Hütte

We pakken de eerste lift omhoog en gaan een ochtend freeriden in het gebied van Axamer Lizum. Na de lunch dalen we af vanaf de Hoald naar de Kemateralm. Vanaf hier touren we naar de Angerbergkopf en skiën/boarden het Fotschertal in. Vanaf hier is het nog een korte klim naar de Potsdamer Hütte.

Tour naar het Westfalenhaus

Vandaag is het Westfalenhaus ons einddoel. Vanaf de Potsdamer berghut is het drie uur lopen naar de Rote Kogel. Vanaf deze bergtop kunnen we afdalen naar het Lüsenstal. Vanuit Lüsens is het nog drie uur omhoog lopen naar de berghut Westfalenhaus.

Tour naar de Winnebachseehütte

Na een goed ontbijt in het Westfalenhaus beklimmen we de Westliche Seeblaskogel. Vanaf de top, op 3.050 meter, volgt een heerlijke afdaling naar de Winnebachseehütte.

Tour naar de Schweinfurter Hütte

Van de Winnebachseehütte touren we vandaag via de Breite Griesskogel (3.287 m.) en de Larstigscharte (3.022 m.) naar de Schweinfurter Hütte.

Tour naar de Pforzheimer Hütte

Vanaf de Schweinfurter Hütte beklimmen we de Kraspesspitze (2.954 m.). Via het Kraspessdal dalen we af naar de laatste hut van onze tocht; de Pforzheimer Hütte.

Tour naar het Sellraindal en reis naar Nederland

In de Pforzheimer hütte pakken we nog één keer de rugzak in voor onze laatste skitour. Na een stevige ochtendtour komen we uiteindelijk uit in het Sellraindal. Hier pakken we een taxi terug naar onze auto’s in Axams en rijden terug naar Nederland.

Bestemming Prijs
Sellrain € 1.345
Reisperiode(s) Za 26 maart t/m vr 1 april 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Wat is inbegrepen

  • 6 dagen programma met ski- of snowboardgids
  • Maximaal 7 deelnemers per gids
  • 5 overnachtingen in een berghut inclusief volpension
  • 1 overnachting in een hotel inclusief ontbijt
  • 1 dag liftpas
  • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
  • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot te compenseren)
  • Epique-aandenken

Voor alle details vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je hebt de kans om alvast kennis te maken met je reisgenoten.

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Sky High

Met Gijs-Jan Laven 4 dagen op pad geweest in de schone bergen van het Triebental te Steiermark, Oostenrijk. Gijs-Jan houdt het tempo tijdens de beklimming lekker hoog, we gingen als een raket de berg op met Gijs als aanvoerder en inspirator. Tijdens de afdalingen werden afwegingen gedeeld, uitdagingen gezocht en Gemzen gespot. Een prachtige ervaring. Belangrijk is dat Gijs-Jan naast zijn kwaliteiten als Führer ook fijn gezelschap is, een topvent in de jacuzzi en aan tafel. Zorg wel dat je grote lepels bij je hebt voor de spaghetti inname van deze gids! ;). Gijs bedankt en tot volgend jaar!

Skitouren in de Sellrain - Luuk

Alle Reizen

31/Mar/18

Bestemmingen

Partners