Tourskien & splitboarden Silvretta | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën Silvretta Huttentocht

Oostenrijk

Als je ‘s ochtends de berghut uitloopt sta je gelijk middenin de natuur, geen geprepareerde pistes, liften of massatoerisme. Genieten van de schoonheid en de rust van de Alpen doe je hier. Dit skitour- en splitboard-avontuur brengt je bij de mooiste berghutten van de Silvretta Grüppe, een hooggebergte op de grens van Oostenrijk en Zwitserland en één van de bekendste tourskigebieden van de Alpen. Hier vind je uitdagende beklimmingen tot boven de 3000 meter, onverspoorde afdalingen en de gezelligste berghutten. Doordat we boven de 2.000 meter blijven is de sneeuw in maart nog erg goed en gaan we op zoek naar poeder, of heerlijk firn.

Je eerste tourski of splitboard reis?

Deze reis in de Silvretta is ideaal voor een eerste tourski- of splitboard-ervaring. We maken je wegwijs met de uitrusting, looptechnieken en er is tijd om te werken aan je freeride techniek. Om er zeker van te zijn dat we iedereen genoeg persoonlijke aandacht kunnen geven houden we de groepen klein en gaan op pad in groepen van maximaal 7 skiërs of boarders. We slapen in bekende, en goed verzorgde, hutten als de Heidelberger-, Wiesbadener-, en de Jamtalhütte.

Waarom deze reis?

 • Ideaal als eerste tourski-ervaring
 • Prachtig gebied voor beginnende tourskiërs en splitboarders
 • Tocht van hut naar hut over gletsjers
 • Comfortabele en luxe berghutten
 • We besteden aandacht aan afdaal- en stijgtechniek
Bestemming Prijs
Ischgl € 1.395
Reisperiode(s) 25 feb t/m 3 mrt. 2023
04 t/m 10 mrt. 2023
11 t/m 17 mrt. 2023
25 t/m 31 mrt. 2023
01 t/m 07 apr. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Epique - tourskiën en splitboarden, huttentocht Silvretta

“Je moet bij een dergelijke trip natuurlijk een beetje mazzel hebben qua weer en groepsindeling. Al het andere, daar hoef je je niet druk om te maken want dat is door Epique super goed geregeld. De professionele gidsen geven je een enorm goed gevoel van veiligheid en hun passie voor de sport maakt dat ze de groep continue uitdagen om net even dat beetje extra te geven.” – André

Gevarieerd terrein en goede sneeuwcondities

Het Silvretta gebergte verbindt Oostenrijk en Zwitserland. We starten in het skigebied van Ischgl waar we opwarmen met een paar freeride runs. Daarna trekken we de bergen in, weg van de bewoonde wereld. Het terrein is divers en er zijn meerdere routes mogelijk, voor elk niveau een afdaling.
De Silvretta, gelegen aan de noordkant van de Alpen, ontvangt veel sneeuw bij lagedrukgebieden afkomstig uit het noordwesten van Europa. Vanaf eind februari ligt er meer dan voldoende sneeuw. Omdat we boven de 2.000 meter blijven zijn de sneeuwcondities hier doorgaans tot in april erg goed.

Epique - tourskiën en splitboarden, huttentocht Silvretta

Programma – een 5-daagse tocht

Dag 1 – Aankomst in het hotel

Aan het eind van de middag ontmoet je de gids en de andere deelnemers in het hotel. Na de kennismaking en materiaalcheck gaan we aan tafel voor een goed diner.

Dag 2 – Freeride en freetour in Ischgl

We starten met een paar afdalingen op de piste. Zodra iedereen het gevoel weer heeft verplaatsen we ons naar een de off-piste runs. De gids geeft tips en tricks om je techniek te fine-tunen. Aan het eind van de middag dalen we af naar de Heidelberger Hütte, net buiten het skigebied

Dag 3 – Dagtour rondom de Heidelberger Hütte

Vandaag starten en eindigen we bij de Heidelberger Hütte. We kunnen op pad met een lichte rugzak en zo rustig wennen aan het touren. De gids besteed vandaag aandacht aan het lopen op tourski’s of splitboard. We oefenen met het materiaal en besteden aandacht aan de juiste looptechniek, vooral het ‘pitzenkehren’. Ook maken we tijd voor een korte safety-clinic. Rondom de hut zijn meerdere toppen die we kunnen beklimmen.

Dag 4 – De eerste oversteek

Vandaag maken we de oversteek naar de Jamtalhütte. Afhankelijk van de sneeuwcondities en het weer gaan we via Zahnjoch of het Kronenjoch en klimmen ongeveer 700 hoogtemeters. Na een heerlijke afdalingen komen we aan bij de Jamtalhütte. 

Dag 5 – Wiesbadener Hütte

Na een goed ontbijt beginnen we aan de tocht naar de laatste hut van de deze reis, de gezellige Wiesbadener Hütte. We touren over de indrukwekkende gletsjer, de Jamtal Ferner. Na een klim van ongeveer 800 hoogtemeters worden we beloond met een lange afdaling naar de hut.

Dag 6 – Wiesbadener Hütte naar Paznauntal

Vanaf de hut zijn er nog een paar mooie beklimmingen mogelijk. We sluiten de tocht af met een lange afdaling naar Galtür. Terug in de bewoonde wereld proosten we op een geslaagde tocht en sluiten af met een gezamenlijk diner.

Dag 7 – Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt checken we uit en nemen afscheid. Iedereen gaat op eigen gelegenheid terug naar huis.

Nog geen ervaring met tourskien of splitboarden? Geen probleem!

Heb jij al de nodige freeride ervaring en ben je op zoek een tourski avontuur? Deze reis is geschikt voor beginnende er al meer ervaren tourskiërs en splitboarders. De groepen worden ingedeeld naar niveau en de gids zoekt een beklimming en afdaling die voor iedereen haalbaar zijn. Maar wel je grenzen verlegt. Een onvergetelijke reis waarbij alle facetten van het touren voorbij komen. Stijgen en dalen, bergtoppen, hutten-gezelligheid en heerlijke poederafdalingen. 

Ben jij 0p zoek naar iets meer hoogtemeters en uitdaging? Bekijk eens de Sellrain Huttentocht.

Inbegrepen bij deze reis:

 • Informatiebijeenkomst voorafgaande aan de reis
 • 5 dagen programma met ‘Staatlich Geprüfter’ ski- of snowboardgids 
 • 1 gids per groep van maximaal 7 personen
 • 2 overnachtingen in een pension in het dal inclusief ontbijt
 • 4 overnachtingen in berghutten inclusief ontbijt, lunchpakket en avondeten
 • 1 dag liftpas Ischgl
 • Trees for All-bijdrage (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Epique - tourskiën en splitboarden, huttentocht Silvretta

“Epique gaat niet voor goed, maar voor de overtreffende trap. Net een bijzondere route, net die wat mooiere en steilere afdaling. Gebaande sporen worden verlaten en nieuwe worden gevormd. Absoluut een aanrader!” – Jac


De voorbereiding

We zorgen dat je perfect voorbereid aan de start verschijnt. Ook krijg je van ons een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide materiaalgids voor de juiste gear. We zorgen dat er gecarpoold kan worden en als je wilt kunnen we je vliegtickets boeken.

Epique trainingsplan

Als je op tijd begint met trainen, dan heb je hier in de sneeuw profijt van. Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past.

Materiaalgids en paklijst

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een materiaalgids waarin de belangrijkste details van al het ski, snowboard en mountainbike materiaal behandeld wordt. Daarnaast ontvang je een paklijst waarin precies staat wat je nodig hebt voor jouw reis.

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je kunt alvast kennis maken met je reisgenoten.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Chapeau!

Vijf dagen getourd door de Silvrettagruppe met niemand minder dan Geit-Jan de Skiführer. In één klap verslingerd geraakt aan het skitouren en niet in de laatste plaats vanwege de weergaloze begeleiding van onze gids. Ik zou het iedereen aanbevelen!

Heli Skiing Bell 2 Lodge - Esther

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners