Menu
+31(0)30 889 9011 Contact opnemen
9.7 uit 187 reviews Reviews rating for Epique
100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Mountainbiken in Portes du Soleil

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op de meest voorkomende vragen over onze reizen, voorbereiding, betaling en materiaal.

Veelgestelde vragen

We snappen dat er veel vragen naar boven komen bij het uitzoeken van een reis. We zitten klaar om al je vragen te beantwoorden via mail, telefoon of chat. Hieronder vind je alvast een lijst met de meest voorkomende vragen. Kom je er niet uit? Neem gerust even contact met ons op.

Over Epique

Is Epique een geregistreerd bedrijf?

Epique is opgericht op 1 november 2006 onder de naam Ski-Madness. Na een naamsverandering in september 2012 staan wij vanaf 1 janauri 2013 als Epique B.V. geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Utrecht o.a. als reisbureau en ski-,snowboard en bergsportschool.

Mogen de leraren en gidsen van Epique in landen als Oostenrijk, Frankijk en Zwitserland werken?

Onze activiteiten worden door het buitenland gezien als bezoek en moet gemeld worden bij instanties als gemeente, provincie en/of sneeuwsport vereniging voor leraren en skischolen. Bij deze melding wordt het bedrijf getoetst op zaken als registratie van het bedrijf, diploma’s van de leraren en gidsen en de verzekeringen. Epique heeft zijn zaken goed voor elkaar. Zo mogen wij in en buiten Europa met onze gasten op pad.

Is Epique aangesloten bij de SGR?

Ja. Epique is aangestoten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en bij het Calamiteitenfonds. Meer details hierover lees je op de pagina; Veilig op reis.

Gidsen en trainers

Wie begeleiden de activiteiten van Epique?

In het begeleiden van de winterse bergsport maken we onderscheid tussen leraren en gidsen. Met een gids en/of leraar van Epique op pad is een bijzondere ervaring. Onze gidsen zijn ervaren, gediplomeerd en gelicentieerd. Dit betekend dat ze niet alleen opgeleid maar ook bevoegd zijn om skiërs en snowboarders van beginner t/m het experten bereik te trainen en te gidsen. Daarnaast zijn alle gidsen en leraren zelf fanatieke en ervaren terrein skiërs en snowboarders. Mede hierdoor weten zij exact waar het in het moderne freeriden om gaat.

Leraren zijn opgeleid en geven les in globaal drie niveaus namelijk beginnend, gevorderd en expert. Respectievelijk niveau één, twee en drie. De International Ski Instructors Association (ISIA) erkend en licentieerd wereldwijd lerarenopleidingen en leraren met niveau twee en drie.

Gidsen kunnen een beginner t/m expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Onder gidsen wordt een onderscheid gemaakt tussen de ski-, snowboard- en berggids. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM)

Wat is een Franse Carte Professionelle d’Educateur Sportif?

In Frankrijk mag je, net als bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland, niet zo maar lesgeven of gidsen. Naast een geldig diploma heb je ook toestemming nodig van de (regionale) overheid. Zo’n toestemming gaat in Frankrijk in de vorm van een licentie. Deze licentie is verplicht voor iedereen die zelfstandig leraar of gids is. Dus ook voor de Fransen zelf. Onze leraren en gidsen die in Frankrijk werken, hebben een Carte Pro.

Welke verschillende niveaus in lesgeven of gidsen zijn er?
Leraar niveau 1 + 2 (Anwärter & Landes)

Een gediplomeerde niveau 1 + 2 leraar is bevoegd om les te geven aan beginners tot en met gevorderden in het gezekerde gebied op de gemarkeerde pisten, paden en routes en is bevoegd om met sneeuw-sportuitrusting terrein buiten de gemarkeerde pistes te gaan die uitkomen in het skigebied. De opleiding bestaat uit meerdere certificaten, afhankelijk van het land waar de opleiding gegeven wordt. De inhoud gaat over techniek, lesgeven en veiligheid op en buiten de pisten. Een door ISIA gelicenteerde niveau 2 leraar is te herkennen aan het ISIA zegel op zijn of haar leraren ID. In Oostenrijk heet een niveau 2 leraar een Landeslehrer.

Leraar niveau 3 (Staatlich Diplom)

Een ski of snowboard leraar op niveau 3 is bevoegd om les te geven aan beginners tot en met experten gevorderden in het gezekerde gebied op de gemarkeerde pisten, paden en routes en is bevoegd om met sneeuw-sportuitrusting terrein buiten de gemarkeerde pistes te begaan die uitkomen in het skigebied. Echter is hij nog niet bevoegd om te stijgen en dalen in het hooggebergte en op gletsjers. Na het behalen van niveau 2 en het slagen voor de toelatingstest mag er deelgenomen worden aan niveau 3. Deze opleiding word verzorgd door de Oostenrijkse staat duurt 12 weken en bestaat uit theorie en praktijk van het lesgeven in het experten bereikt. Dit is het hoogst haalbare niveau op het gebied van lesgeven. Een door ISIA gelicenteerde niveau 3 leraar is te herkennen aan een ISIA card. In Oostenrijk heet een niveau 3 leraar een Staatlich Diplom ski- und snowboard Lehrer.

Ski/snowboard gids (Ski- & Snowboardführer)

Een ski- en/of snowboardgids is een ideale combinatie van een leraar en een gids. Hij kan beginnende tot en met expert  freeriders technisch verbeteren en daarnaast varianten en back country gidsen voor het freeriden en touren in het hooggebergte. De Oostenrijkse benaming voor deze opleiding is ski- snowboardführer. Na het behalen van niveau 3 kan deelgenomen worden aan de 24 daagse opleiding tot ski- en/of snowboardgids. De inhoud bestaat uit de theorie en praktijk van het ‘führen’ van groepen skiërs of snowboarders in het hooggebergte en op gletsjers. Na het succesvol afronden van deze opleiding mag de gids met een groep zelfstandig stijgen en dalen in het hooggebergte.

Berggids (Bergführer)

Een berggids is perfect voor het gidsen in het hoog alpine terrein. Hij kan een beginner tot en met expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met gebruik van alpine klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen. Een berggids heeft een opleiding gevolgd volgens de normen van de International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA/UIAGM). In alle Alpenlanden is de basis een twee tot drie jaar durende opleiding tot berggids.

Alle medewerkers van Epique zijn minimaal leraar niveau 3, ski- en snowboardgids en/of berggids. Afhankelijk van het programma en de activiteiten worden ze ingezet.

Waarom met een ski- en/of snowboardführer op pad?

Een ski- en/of snowboardgids is een ideale combinatie van een leraar en een gids. Hij kan beginnende tot en met expert freeriders technisch verbeteren en daarnaast varianten en back country gidsen voor het freeriden en touren.

Waarom met een bergführer op pad?

Een berggids is perfect voor het gidsen in het hoog alpine terrein. Hij kan een beginner tot en met expert ski alpinist technisch verbeteren en daarnaast in het hoog alpine terrein met gebruik van alpine klim/afdaaltechnieken en materialen gidsen.

Jullie werken in verschillende gebieden. Kennen jullie die gebieden wel goed genoeg?

In de gebieden waar we werken komen we al meerdere jaren zelf of met onze gasten. De routes en varianten, die we gebruiken voor onze programma’s, worden nauwkeurig gepland en indien nodig verkend. Daarnaast werken we altijd samen met lokale gidsen of pro’s om zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over de laatste stand van zaken t.a.v. routes, weer, sneeuw en lawines. Het gidsen in verschillende gebieden heeft in onze ervaringen veel voordelen t.a.v. veiligheid en comfort.

Freeride routes zijn voor een freerider en helemaal voor een gids eenvoudig te vinden. Zeker als je in veel verschillende gebieden gidst. Ze staan op een kaart, in een freeride gids en als je vanuit de lift verder kijkt dan de uitgestreepte ‘freeride hellingen’ zie je vaak veel mogelijkheden. Daarnaast gebruiken we extra informatie van bijvoorbeeld een lokale gids uit ons netwerk of gaan we langs een gidsen bureau voor een update. In een nieuw gebied gaan we vaak een of twee dagen eerder om foto’s maken van interessante hellingen. Daarna thuis de helling bestuderen op de kaart of m.b.v. Google Earth. Een planning maken is de volgende stap. Tegen de tijd dat je bij de ingang van de route staat lijkt het of alsof je er al eerder was. Alles wat je gezien hebt of kaart en op de foto is nu herkenbaar om je heen. Doordat we zorgvuldig plannen kunnen we een juiste helling kiezen voor het niveau van onze gasten. Namelijk een uitdagende maar comfortabele klim en afdaling. Dit geld ook voor het lawine gevaar. Steilste deel van de helling bepaald de route. Dit is allemaal goed te plannen om daarna in de aanloop naar de start en voor de start nog eens te beoordelen.

Een gids die iedere dag zorgvuldig plant om voor zijn gasten de beste route te vinden is alert, goed voorbereid en blijft gemotiveerd om goed te gidsen. Daarnaast vinden onze gasten het fijn om met ons steeds een nieuwe gebied te bezoeken en nieuwe route te vinden en te rijden. De gids kent de groep, het individu en anders om. Er ontstaat een vriendschappelijke band en een goede samenwerking. Je gaat verder waar je vorige trip geëindigd bent. Een stap verder of stap terug is snel gemaakt en communiceren hierover gaat gemakkelijk. Dit soort eigenschappen kenmerken onze werkwijze en zien wij, naast veilig en comfortabel gidsen, als een van de toe gevoegde waarden aan onze diensten.

Mag een ski- of snowboardführer in bijv. Frankrijk of Zwitserland ook off-piste gidsen?

Een ski- of snowboardführer mag buiten Oostenrijk gidsen in het varianten bereik en hoog alpine terrein behalve op gletsjers en zonder gebruik van alpine klimtechnieken.

Programma

Ik heb zelf een idee voor een leuk programma. Kan Epique dat organiseren?

We zijn benieuwd naar jouw idee en gaan graag kijken wat er mogelijk is. Neem gerust contact met ons op!

Er staat niet bij ieder programma een beschrijving per dag. Waarom is dat?

De dag inhoud van onze programma’s wordt bepaald door verschillende factoren. Weer en sneeuwcondities, het niveau van de groep en het thema van het programma. Een vast dagprogramma maken is dan erg lastig. In de brochure (deze kan je per reis aanvragen) staat wel een dag tot dag programma. Dit is een leidraad voor de reis.

Ik wil graag mee, maar kom een dag later of ga een dag eerder weg. Kan dat en wordt de prijs dan aangepast?

Een dag korter kan. De prijs aanpassen hangt van een aantal factoren af. We doen dit in overleg.

Reis

Reistoestemming (ETA) voor Canada

Ga je binnenkort naar Canada? Let dan op: de Canadese regering heeft het ‘Electronic System for Travel Authorization’ (ESTA) in werking gesteld. Een soortgelijk systeem hebben ze ook in de Verenigde Staten. Per 15 maart 2016 zijn passagiers uit landen die onder het Visa Waiver Programma vallen (waaronder ook Nederland) verplicht een aanvullende reistoestemming aan te vragen voordat zij naar of via Canada reizen. Deze ‘ETA’-aanvraag kan je eenvoudig online indienen. Doe dit uiterlijk 72 uur voor vertrek. Het kost kost 7 CAD per keer en is 5 jaar geldig. Meer informatie.

Ik heb alleen geboekt maar heb geen eigen vervoer. Kan ik met iemand meerijden?

We maken ruim voor aanvang van de reis een Whatsapp groep aan voor de deelnemers. Hierin kunnen dan o.a. carpool afspraken gemaakt worden. Het lukt zo eigenlijk altijd we om een plek te vinden.

Ik kom met het vliegtuig. Kan ik mijn eigen materiaal ook meenemen?

Hou rekening met de regels van de betreffende vliegmaatschappij en vlucht/bestemming.

Controleer hoeveel bagage je mag meenemen en/of skitassen hierbij horen. Soms is het aantal toegestane kilo’s inclusief materiaal. In dat geval moet je voor de extra tas/kilo’s ter plekke bijbetalen.

Kan mijn ABS rugzak mee in het vliegtuig?

Een ABS rugzak of een ander soortgelijk systeem kan mee in het vliegtuig als handbagage. Daar heb je wel een formulier voor nodig. Controleer voor de zekerheid bij de betreffende maatschappij.

Ik rij ‘s nachts en sta om 09:00 bij de lift. Kan dat?

Dat kan maar wij adviseren je om het niet te doen. Onze programma’s zijn erg intensief en daarvoor moet je uitgerust aan beginnen.

Heb ik een visum nodig?

Voor bepaalde bestemmingen zoals Rusland, Georgië en India heb je als reiziger een visum nodig. Een visum is een vergunning om een land in- of uit te reizen of om er te verblijven. Deze visum moet je zelf in Nederland aanvragen bij het consulaat van het betreffende land. Dit kan in sommige gevallen ook online. De behandeling van de visumaanvraag duurt gemiddeld twee weken en kost tussen de €25 en €50. Voor het verkrijgen van een visum zijn meestal de volgende zaken nodig:

  • Uitnodiging van de reisorganisatie in het betreffende land (Epique zorgt hiervoor)
  • Verklaring van de verzekeringmaatschappij waarbij vermeldt is dat de reiziger een verzekering heeft met wereldwijde dekking of dekking in het betreffende land.

Weer en sneeuw

Er is al heel lang geen sneeuw meer gevallen. Kunnen we nog steeds goed off-piste?

Zolang er sneeuw ligt kunnen we off-piste. De straling, wind en temperatuur houden de sneeuw in beweging en zo is er altijd wel iets onverspoord te vinden.

Wat is Firn sneeuw?

Door opwarming van sneeuwkristallen, regen of zonnestraling ontstaat er aan de oppervlakte van het sneeuwdek een laagje water. Als het oppervlakte weer afkoelt ontstaat er een harde ijs laag. Deze kan wel 20 cm dik worden. Door meerdere malen bevriezen en ontdooien ontstaan er grote korrelachtige kristallen ook wel ‘Sulz’ of Corn genaamd. Dit proces komt voor in het voorjaar maar ook tijdens een warme periode in de andere winter maanden. De zogenaamde Firn is te vinden op de hellingen waar de zon schijnt maar ook in de andere exposities.

Firn is voor veel off-piste fanaten, na poeder, de beste sneeuw om lekker naar beneden te cruisen. Echter bij het plannen van een mooie Firn ronde komt het aan op timing. De opgevroren helling heeft namelijk tijd nodig om mooi zacht te worden. Na een koude klare nacht zal o.a. de zonnestraling hier voor zorgen. Hellingen die naar het oosten geëxponeerd zijn, komen als eerste aan de beurt. Als je op het juiste tijdstip afdaalt lijkt het op een piste met een dikke laag room. Kom je te vroeg of te laat dan dan breekt de bovenlaag en zak je er doorheen.

Een Firn afdaling maken is niet zonder risico. Het afgekoelde (stabiele) sneeuwdek wordt, gedurende de dag, steeds warmer, zwaarder en instabieler. Later op de dag is de kans op spontane lawines of het veroorzaken hiervan steeds groter. De vuistregel voor een Firn ronde is dan ook; “Na de lunch niet meer off-piste”. Is het ’s nacht niet koud geweest, bijvoorbeeld door bewolking, dan is ’s ochtends het sneeuwdek nog net zo instabiel als de dag ervoor. In deze situatie is kans op spontane lawines of het veroorzaken ervan direct aanwezig.

In het oud Duits betekend Firn ‘oude sneeuw’. In het Zwitsers betekend ‘färn’ voorjarig.

Veiligheid en materiaal

Ik heb zelf geen veiligheidsmaterialen zoals pieper, schep en sonde. Kan ik dat ergens huren of lenen?

Wij hebben lawinepiepers en rugzakken compleet uitgerust met schep en sonde te huur. Bekijk hier ons verhuur aanbod.

Ik wil graag een rugzak met ABS of een ander soortgelijk systeem kopen. Is dit aan te raden?

Het dragen, maar vooral het gebruiken van een ABS of ander soortgelijk systeem verhoogt de overlevingskans bij een lawine ongeval. Bijkomend voordeel is dat je zo ook sneller in staat bent om anderen te helpen. Aanschaf is een goede investering.

Ik wil een lawinepieper kopen. Waar moet ik rekening mee houden?

Als het om je leven gaat moet je geen compromissen sluiten. Wij raden daarom aan om het beste product op de markt te kopen. Er zijn meerdere goede merken en de onderlinge verschillen zijn minimaal.

Een aantal belangrijke criteria zijn:

  • Drie antennes voor optimaal ontvangst
  • Markeerfunctie voor het zoeken naar meer dan één persoon
  • Digitaal en analoog signaal

Mocht je nog vragen hebben over je eigen materiaal of over de aanschaf van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op.

Heb ik voor het stijgen met vellen tourschoenen nodig?

Voor korte hikes met toerskibindingen en vellen kan je ook alpine skischoenen gebruiken. Voor het stijgen is dit misschien minder optimaal maar voor de afdaling is dit super. En het gaat tenslotte om de afdaling. Er zijn tegenwoordig een aantal merken die een goede freeride/tourschoen hebben ontwikkeld. Deze schoenen bieden een goede oplossing.

Als we in een situatie terecht komen waar ik niet meer kan of wil. Hoe gaat dat dan?

Niets moet of is verplicht. We proberen iedereen uit te dagen om zijn of haar grenzen te verleggen. Daarbij proberen we te voorkomen dat we in dit soort situaties terecht komen. Mocht je toch iets niet kunnen of willen dan is dat geen probleem. We zoeken dan naar een passende oplossing.

Er is een verhoogd lawine gevaar. Gaan we nog steeds off-piste?

Ieder lawine gevaren niveau heeft beperkingen maar biedt ook mogelijkheden. Bij een hoog lawine gevaren niveau zal er in de meeste gevallen veel sneeuw zijn. Dat is mooi. Om het gevaar voor een lawine ongeval te minimaliseren zullen bij het plannen van de tochten hier rekening mee houden.

Kosten

Waar zijn de prijzen van Epique op gebaseerd?

De kosten voor onze programma zijn opgebouwd uit o.a. leraar/gids, verblijf, lift, en reiskosten. Deze tarieven voor leraren en gidsen komen overeen met een gemiddelde van de tarieven van 10 grote ski- en bergscholen in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland.

Een privé leraar of gids in de lokale skischool kost net zoveel. Waarom zal ik met Epique op pad gaan?

Je vergelijkt appels met peren. Bij een lokale skischool is alleen de prijs hetzelfde. Er is een kans dat de privé leraar van de lokale skischool een beginnende leraar of een lokale opa is. Epique garandeert kwaliteit door te werken met de hoogst opgeleide leraren en gidsen. Fitte gasten met passie en zin om te knallen.

Piste Huttentocht Dolomieten

Wat is een Piste Skihuttentocht?

Verken de Alpen zonder terug te kijken. Deze wintersportervaring is anders dan de rest. Elke nacht verblijven we in een andere “rifugio” hoog in de bergen. Overdag verkennen we de adembenemende omgeving op de ski’s, vertrekkend van ons hooggelegen startpunt, zodat we ‘s ochtends als eerste op de vers geprepareerde pistes staan. We maken gebruik van de skiliften om omhoog te gaan en skiën dan omlaag op de reguliere pistes. ‘s Avonds genieten we van de gastvrijheid van de Italianen, heerlijk eten en onvergetelijke uitzichten. Welkom in een unieke wintersportervaring!

Voor wie is deze reis geschikt?

Een piste skihuttentocht is ideaal voor ervaren skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar een actief wintersportavontuur. Of je nu alleen reist of met een vriend of familielid. Overweeg  je met een groep van 6 personen of meer op reis te gaan dan kan je ook een privé huttentocht overwegen.

Wat is het vereiste niveau?

Het minimaal vereiste niveau voor de huttentocht is intermediate. In de niveaubeschrijving vind je hier meer informatie over. Belangrijk is dat je in alle omstandigheden rode pistes comfortabel kunt skiën. Om de volgende hut te bereiken kunnen we niet altijd voor een makkelijke variant kiezen. Houd daarnaast rekening met lange skidagen.

Wat doe ik met mij bagage?

Tijdens de huttentocht ski je met rugzak van hut naar hut. De gids zal, indien mogelijk, met een hoop slimmigheden in de route het dragen van de rugzak tot een minimum beperken. Daarbij voorzien we jullie voor aanvang van de reis van een handige paklijst voor de rugzak. Algemeen advies: ‘Travel Light’. In een comfortabele rugzak met heupband van ongeveer 30 liter neem je jouw spullen mee. Slim inpakken is essentieel, je rugzak weegt dan ongeveer 6 kg.

Hoe organiseer ik mijn bagage voor een ski huttentocht?

Tijdens de piste huttentocht neem je je bagage mee op de rug. Je reist af in casual kleding en bij aankomst in Santa Cristina trek je je ski kleding aan. In je rugzak stop je enkel de noodzakelijk spullen. De items die je niet nodig hebt tijdens de huttentocht kun je in een tas achterlaten in Santa Cristina. Let op dat dit geen harde koffer is, maar een zachte comprimeerbare tas!

Wat voor materiaal heb ik nodig?

Voor de piste huttentocht is standaard piste materiaal benodigd. Het dragen van een helm is verplicht. Zorg voor degelijk materiaal dat is gewaxt en geslepen.

Kan ik materiaal huren?

Bij aankomst in Santa Cristina kan materiaal gehuurd worden. In de laatste reisinformatie ontvang je hier meer informatie over, deze ontvang je twee voor aanvang van de reis.

Waar verzamelen we in Italië?

De huttentocht start zaterdagochtend om 11:00 onderaan de Saslong gondel in Santa Cristina. In de laatste reisinformatie ontvang je meer informatie over skiverhuur, omkleden en eventueel eerdere aankomst.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Auto’s kunnen tegen betaald tarief (+- € 10 per dag) geparkeerd worden onderaan de Col Raiser gondel. Nadat je je hebt omgekleed en de skipas hebt aangeschaft/afgehaald neem je de funivia (ondergrondse trein) naar de Saslong gondel. Hier begint de huttentocht.

Organiseren jullie ook vervoer naar de reisbestemming?

Via Epique is het mogelijk om een first class busreis bij te boeken. De busreis wordt verzorgd door onze partner Interbus. Als je de voorkeur geeft aan carpoolen, brengen we je graag in contact met andere geïnteresseerden. Ook ondersteunen we graag bij het organiseren van vliegtickets en/of airport-transfers. Neem gerust contact op met ons team voor meer informatie.

Is er aanvullende informatie over de busreis?

De busreizen vertrekken altijd op vrijdag. Alle plekken zijn op basis van First Class zitplaatsen, deze zijn ruimer opgesteld in rijen van 3, en zijn erg comfortabel. Er is plek voor ruimbagage, 1 paar ski’s of snowboard en wat handbagage. Er vindt altijd een overstap plaats in Maarheeze, hier is nog tijd om te eten. Liever niet overstappen en met eigen vervoer naar Maarheeze dan is dat ook mogelijk, parkeren kan tegen betaling (4 euro/dag, vooraf reserveren).

Plaats Adres Omschrijving Vertrek Verwachte aankomst
Amsterdam Meibergdreef 3 – 1105 AX Amsterdam-Zuidoost Station Holendrecht 15.45 12.15
Apeldoorn Lange Amerikaweg 66 – 7332 BR bij Shell pomp 16.00 12.00
Arnhem Rijnhallen Olympus 29 – 6832 EL Parkeerplaats 16.30 11.30
Breda Elleboog – 4822 NJ Intern. Busstop Station Prinsenbeek 17.15 10.45
Den Bosch Zandzuigerstraat 101 – 5231 XW Barkhotel 17.30 10.30
Den Haag Prinsessegracht tussen de Herengracht en het Korte Voorhout Halte voor touringcars 15.30 12.30
Eindhoven Sliffertsestraat 304 – 5657 AS Eindhoven P+R Meerhoven 18.00 10.00
Heerlen Spoorsingel 50-Mobycenter – Heerlen Achterzijde station 21.00 07.00
Maarheeze Den Engelsman 2a – 6026 RB Solmar reizen 19.00 08.00
Maastricht Stadionplein – 6225 XW Maastricht MVV Voetbalstadion 21.00 07.00
Nijmegen Graafseweg 985 – 6603 CH Wijchen Café de Teersdijk 17.00 11.00
Rotterdam P+R Abram van Rijckevorselplein 46 – 3065 SM P+R Transferium Rotterdam – Capelsebrug 16.15 11.45
Tilburg Stappegoorweg 3 – 5022 DA Tilburg IJssportcentrum Tilburg 18.00 10.00
Utrecht Thoriumweg 1 – 3542 AB Utrecht Meet & Eat Utrecht 16.30 11.30
Zwolle Touringcarhalte Hanzelaan – 8017 JJ Zwolle Station Zuidzijde 15.15 12.45
Lommel Luikersteenweg 20 – 3920 Lommel Reisburo Staf Tours 18.00 10.00
Neerpelt Stationsstraat – 3910 Neerpelt Station Neerpelt 18.15 09.45
Gent Driebeekstraat P+R Gentbrugge Sporthal 16.00 12.00
Antwerpen Gerard le Grellelaan 10 – 2020 Antwerpen Crown Plaza Antwerpen 17.30 10.30

 

Welke Skipas heb ik nodig?

De begeleidde skidagen zijn van zaterdag tot en met vrijdag. De tweede zaterdagochtend kan vanuit de laatste berghut zonder skipas naar het startpunt (en eindpunt) van de huttentocht geskied worden. Je hebt dus minimaal een 7-daagse dolomiti superskipas (za-vrij) nodig. Reis je met de bus? Dan wil je waarschijnlijk een 8 daagse skipas, je kunt dan op de laatste zaterdag zelfstandig skiën. De bus vertrekt namelijk ‘s avonds.

In welke hutten verblijven we?

We proberen een vaste volgorde van hutten aan te houden. Dit is echter niet altijd mogelijk. We wijken dan uit naar een kwalitatief vergelijkbare hut. De hutten in onze standaard huttentocht zijn Buffaure, Averau, Son Forca, Lagazuoi, Fedaia, Fredarola en JUAC. Met deze combinatie van hutten bieden we een variatie aan luxe, authentieke en gastvrije hutten.

Slaap ik op een slaapzaal?

De slaapfaciliteiten verschillen per hut. Je slaapt met de gehele groep op een slaapzaal of de groep is verdeeld over een aantal meerpersoonskamers. In onze brochure zijn van elk verblijf foto’s toegevoegd voor een betere indruk van de faciliteiten.

Welke faciliteiten kun je verwachten in de berghutten?

De berghutten bieden een gezellig en comfortabel verblijf op hoogte midden in de bergen. Hoewel ze niet dezelfde luxe bieden als een 5-sterrenhotel, geniet je wel van een prachtig uitzicht en een sfeervolle ambiance! Het ontbijt en avondeten in de hutten zijn van uitstekende kwaliteit en zijn inbegrepen bij je verblijf. Beddengoed en handdoeken zijn aanwezig, er is een douche beschikbaar en de hutten zijn goed verwarmd.

Ik wil niet op een slaapzaal, wat nu?

Veel berghutten bieden alleen slaapzalen of ruime meerpersoonskamers aan. Tijdens de standaard piste huttentocht overnacht je in slaapzalen of ruime meerpersoonskamers, en het is niet mogelijk om een kleine kamer te boeken. Als je interesse hebt in kleine kamers, raden we je onze Luxe piste huttentocht aan.

Wat als een hut niet bereikbaar is?

Het kan gebeuren dat de geboekte berghut niet bereikbaar is vanwege ongunstige weersomstandigheden. Onze gids en ons team op kantoor zullen er samen voor zorgen dat je in dat geval wordt ondergebracht in een alternatieve berghut of hotel. De kosten voor het vervoer en het halfpension verblijf zijn inbegrepen. Houd er rekening mee dat de faciliteiten van het vervangende verblijf kunnen verschillen, we rekenen op je begrip in deze situatie.

Wat houdt lokaal vervoer in?

Dolomiti Superski is een groot en uitgestrekt gebied met prachtige skipistes. Het merendeel van de skigebieden is direct verbonden met skiliften maar soms is er alternatief vervoer noodzakelijk. Deze secties gaan per skibus, taxi, sneeuwscooter of arrenslee en zijn inclusief in de reissom.

Welke route skiën we?

We proberen een vaste volgorde van berghutten aan te houden. Dit is niet altijd mogelijk met oog op de beschikbaarheid. De route word bepaald aan de hand van de hutten. Bij de standaard volgorde skiën we door de volgende skigebieden: Val Gardena, Val di fassa, Sella Ronda, Civetta, Arabba-Marmolada, Cortina d’Ampezzo, Alta Badia-Corvara, Cinque Torri.

Ik ben 65+, krijg ik korting?

Bij de skihuttentocht is de liftpas exclusief de reissom. Wanneer je vooraf online een liftpas aanschaft biedt Dolomiti Superski verschillende kortingen afhankelijk van geboortedatum en periode van aanschaf.

Toerski en splitboard groepsreis naar Noorwegen

WAAROM MET EPIQUE OP REIS?

Buitengewone bestemmingen, service en organisatie staan garant voor onvergetelijke en leerzame avonturen. Epique gaat verder, de details maken het verschil. Kom alles te weten over onze aanpak en lees wat Epique onderscheidt.

  • Professionals en liefhebbers die midden in het werkveld staan
  • 100% huisgemaakt, exclusief en buiten de gebaande paden
  • Voorbereiding, veiligheid, en garanties
Alles over Epique

Wij maken jouw reis avonturen waar

Epique heeft de kennis, de ervaring en staat klaar om te helpen met het organiseren van jouw droomreis.

Bekijk agenda