Freetour Niseko, Hokkaido

Japan

Hokkaido staat bekend om de grote hoeveelheid droge poedersneeuw die hier jaarlijks valt. Wij zorgen dat je het meeste haalt uit je freeride avontuur in Japan. Geen vast programma, wel eigen busjes, een gids die hier al jaren komt en het plan om zoveel mogelijk Japanse poeder te scoren.

Freeriden in Japan

De lieve mensen, het heerlijke eten en het indrukwekkende landschap maken van een vakantie naar Japan een onvergetelijke ervaring. Dat het er in de winter bijna dagelijks sneeuwt, maakt van Japan een van de beste freeride bestemmingen ter wereld. De beste en meeste sneeuw van Japan vind je op het Noordereiland Hokkaido. Hier rijst het vulkanische gebergte uit de Japanse Zee en de Grote Oceaan. Deze unieke locatie met zijn kenmerkende landschap en diepe droge poedersneeuw zal je direct betoveren. Welkom in de ‘Powder Capital of the World’. 

“Champagne-sneeuw, iedere dag freshies, goed gezelschap van gelijkgestemden en Japans eten. Wat wil een mens nog meer?”

Zigzaggend tussen de dunne berkenbomen kun je urenlang afdalen zonder je voeten te zien. Onze ervaren gidsen laten je de meest sublieme freeride routes zien en zorgen dat je veilig beneden komt. Soms maak je een korte klim om onverspoorde plekken te vinden. Na een intensieve off-piste dag, geniet je in het hotel van verse sushi met sake. Tot slot kun je heerlijk ontspannen in de onsen; het traditionele Japanse badhuis.

7 dagen freeriden en freetouren vanuit Niseko

Niseko Ski Resort is de uitvalsbasis voor deze freetour reis, een samengevoegd skigebied bestaande uit Grand Hirafu, Hanazono, Niseko Village en Annupuri. We overnachten in een goed hotel in het gezellige skidorp Niseko. Vanuit Niseko rijden we makkelijk naar de omliggende gebieden; Moiwa, Rusutsu, Kiroro, Furano en Sapporo Teine. 

“Naar Japan ga ik zeker nog een keer terug, al is het maar voor Mount Yotei”

 

Ben je klaar voor een flexibele reis, waarbij we alles doen om de beste Japanse poedersneeuw te vinden? We hebben twee busjes voor de deur staan om, afhankelijk van de sneeuw, de omliggende resorts te bezoeken. Is na de middag alles poeder verspoord? Ja, het kan druk worden in de backcountry van Japan. No worries, we plakken de vellen eronder en maken een korte beklimming, op zoek naar first tracks. Hebben we een dag mooier weer dan beklimmen we de slapende vulkaan Mount Yotei. Een onvergetelijke ervaring die niet mag ontbreken bij een bezoek aan Hokkaido. Na de laatste skidag rijden we terug naar Sapporo waar we inchecken in een goed hotel in het centrum. Een laatste avond genieten we van de Japanse keuken en ontdekken het nachtleven van deze indrukwekkende stad.

Meer weten? Lees hier het reisverslag van Martin over zijn Japan ervaring.


Het programma in het kort

We vertrekken vrijdagmiddag vanuit Amsterdam, de volgende ochtend komen we aan in Tokyo of Osaka. Na de eerste sushi van deze trip, vliegen we door naar Sapporo. Hier komen we in de middag aan, en rijden gelijk naar Niseko. Na het inchecken gaan we op pad voor het eerste japanse diner.

De komende 7 dagen staan in het teken van zoveel mogelijk halen uit de condities. De gids checkt elke avond het weerbericht, polst de wensen van de groep en komt met het plan voor de volgende dag. Lift-access, freetouren, touren of die vulkaan op. Alles is mogelijk.

Na één dag in de poeder, onsen! Als iedereen opgefrist is heeft de gids een goed restaurant uitgezocht. De kleine en unieke ‘must-eat’ restaurants zijn ruim voor vertrek al vastgelegd. We zorgen dat je niks mist tijdens je trip.

De 7e skidag rijden we weer richting Sapporo, onderweg hebben we de keuze uit twee gebieden. Moe en voldaan wordt er ingecheckt bij een goed hotel in het centrum van Sapporo. We dineren en gaan op zoek naar de gezelligheid van deze indrukwekkende stad.

Zondagochtend pakken we de eerste vlucht en komen dezelfde dag aan in Amsterdam.

Bestemming Prijs
Niseko v.a. € 2495
Reisperiode(s) 10 t/m 19 jan 2020

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Japanse sprookjessneeuwwereld toegankelijk gemaakt

Witte Japanse sprookjessneeuwwereld

Wat een heerlijke trip was dit! Champagne-sneeuw, iedere dag freshies, goed gezelschap van gelijkgestemden en Japans eten. Wat wil een mens nog meer?

Nou, dagelijks uitzicht op een vulkaan, off-piste sporten in verschillende Japanse skigebieden, met gids. Face-shots, powdersprays, tree-runs. Badderen in Japanse stijl, een Japans vakantiehuis, zelfgemaakt ontbijtbuffet, Japans eten aan de pistes. En niet te vergeten een set coole four-wheel-drive busjes met (reisgenoot-)chauffeurs. Bergen lol, uitdaging, grenzen verleggen, op je buddy letten en big, big smiles.

En nu vraag je je misschien af: ‘Weekje gewerkt en je bent het weer kwijt?’ Nee, nee en nog een nee! Juist als je loom en moe van een week knallen weer achter je computer zit, dwalen je gedachten zo weer terug naar die witte Japanse sprookjessneeuwwereld. Juist dan komt wederom het besef wat een bofkont je bent geweest door met Epique, Michiel de Ruijter en Gijs-Jan Lavèn op pad te zijn geweest.

Wat een mooie back-country, wat een lieve mensen, wat een mooie sneeuw, wat een heerlijke trip.

Poeder in Japan - Martin

Freeride & Freetour

09/Feb/18

Bestemmingen