Ski en snowboard reis Niseko, Japan | Epique - Mountain Adventures

Freeriden in Hokkaido, Japan

Japan

Hokkaido, het noordelijke eiland van Japan, is ideaal gelegen op het pad van koude lucht vanuit Siberië. Dit zorgt ervoor dat de skigebieden op dit eiland bedolven worden onder een dik pak sneeuw – sneeuw die bekend staat als ongelooflijk droog. Tijdens deze reis ontdekken we twee verschillende regio’s. Als eerste zullen we vlakbij Niseko verblijven, gedoopt tot ‘Powder Capital of the World’ en de bekendste skibestemming van Japan. Later in de week vertrekken we noorderlijker richting Furano, hier vandaan gaan we op pad in de zogenoemde Powderbelt. Soms lijkt het alsof het hier nooit stopt met sneeuwen! 

Freeriden in Japan

Om het maximale uit een ski- of snowboardreis naar Japan te halen willen we flexibel zijn. We willen dáár zijn waar de sneeuw valt, als eerste bij de lift staan en tourskimateriaal bij ons hebben om de hele dag first tracks te bereiken. We overnachten op twee verschillende plekken, dichtbij traditionele restaurants en onsen (Japanse hot springs), maar vooral op rij-afstand van de mooiste freeride-gebieden.

“In Japan bleek eens te meer dat het niveau van kennis en kunde van Epique ongeevenaard is in Nederland. Alles soepel georganiseerd, men weet de weg naar de goede plekken en heeft goede tips. Skien in Japan is bijzonder! Skien in Japan met Epique is bijzonderder!” – Arend

Bestemming Prijs
Hokkaido, Japan €2.895
Reisperiode(s) 20 jan. t/m 29 jan. 2023
28 jan. t/m 06 feb. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Epique - freeride freetour niseko Japan

Waarom deze reis?

 • 7 dagen freeriden in diverse gebieden
 • De beroemde Japanse poedersneeuw ervaren
 • Een flexibel programma met eigen busjes
 • Combinatie van lift-access freeriden en freetouren
 • Begeleiding door gidsen die jaren ervaring hebben in Japan
 • We nemen je mee naar de leukste Japanse restaurants
 • Beklimming en afdaling van een slapende vulkaan

Een onvergetelijke reis

De cultuur, het heerlijke eten, de lieve mensen en de waanzinnige sneeuwcondities maken de perfecte combinatie voor een onvergetelijke ski- of snowboardreis. We overnachten de eerste 4 nachten in Kutchan, weg van de meeste toeristen maar dichtbij de kleine en traditionele restaurants en bars. Ons hotel (met eigen onsen) is de perfecte combinatie van Oosterse sfeer en Westerse luxe en ligt centraal tussen de beste freeride-gebieden van Hokkaido.

Na ons verblijf in Kutchan verplaatsen wij ons noordelijker richting Furano. Onderweg passeren wij de skigebeiden Sahoro en Kokusai, afhankelijk van de condities zal er een gebied gekozen worden voor een tussenstop. Vanuit Furano zullen wij de komende dagen de zogeheten Powderbelt gaan verkennen.

Ski en snowboard Japan. Eten en cultuur

Programma – 7 dagen freeriden in Japan

Tijdens deze reis hebben we eigen busjes tot onze beschikking. Zo zijn we flexibel en kunnen we het programma afstemmen op het weer, de sneeuw en de wensen van de groep.

Dag 1 & 2 – Reis naar Sapporo

Op vrijdagmiddag verzamelen we op Schiphol en vliegen naar Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido. Bij aankomst staan de busjes klaar en rijden we in twee uur naar Niseko. We checken in en bespreken het programma voor de komende week in één van de restaurants van Kutchan.

Dag 3 t/m 5 – Powder Capital of the World Niseko

De komende dagen gaan we op zoek naar de beste en diepste poedersneeuw van Japan. Afhankelijk van weer en sneeuw bezoeken we de mooiste freeride-gebieden van het zuidwesten van Hokkaido. Een lange freeride-dag sluiten we af met een drankje in een van de leuke bars of met een bezoek aan een traditionele onsen. In deze regio liggen meerdere skigebieden wij hebben onder andere de keus uit; Annupuri, Moiwa, Rusutsu, en uiteraard het gebied rondom Mount Yotei.

Beklimming Mount Yotei

Als het de condities het toelaten kunnen we Mount Yotei beklimmen – een slapende vulkaan van bijna 1.900 meter. Een pittige beklimming die beloond wordt met een indrukwekkend uitzicht en een onvergetelijke afdaling.

Dag 6 – Doorreis naar Furano

Vandaag zullen wij ons verplaatsen richting het noorden van Hokkaido. Onderweg richting Furano maken we nog een tussenstop in een van de skigebieden op de route. 

Dag 7 & 8 – Powderbelt 

De regio rondom Furano heet de Powder Belt en bestaat uit meerdere skigebieden. Door het gebruik van onze busjes zijn we flexibel en rijden we daarheen waar de sneeuw het beste is. Deze dagen hebben we de keuze uit de volgende ski gebieden; Furano, Asahidake en Kamui.

Dag 9 – Opweg naar Sapporo

Na ons verblijf in Furano zullen wij weer terug keren naar Sapporo. Onderweg zal er nog een stop gemaakt worden in het Olympissche skigebied van Sapporo Teine waar de laatste meters van deze reis gemaakt zullen worden. Aan het eind van de dag komen we aan in het ons hotel midden in de wereldstad Sapporo.

Dag 10 – Terug naar huis

Er is helaas geen tijd om onze roes uit te slapen. Onze vlucht vertrekt vroeg en komt op zondagmiddag aan in Amsterdam.

Epique -Skiën en snowboarden in Hakuba, Japan

Voor wie is een reis naar Japan?

Een reis naar Japan draait om meer dan alleen poedersneeuw. De vriendelijke mensen zorgen ervoor dat je je gelijk welkom voelt, de Japanse keuken is elke avond weer een feest en na een lange freeride-dag is het heerlijk ontspannen in een traditionele onsen. Een unieke reis voor fanatieke freeriders die eens wat anders willen.

Wat een super ervaring met Epique (Michiel & Rik) in Hokkaido. Skiën op een heel ander continent, landschap en cultuur. Na een positieve ervaring met Epique gids Sale, in 2017, was het duidelijk, zo’n ervaring wil ik weer. Lees verder…

Niveau van deze reis

Ervaring met toerskiën of splitboarden is voor deze reis niet nodig. Wel heb je een goede conditie en ervaring met off-piste skiën of snowboarden nodig (of: wel moet je een goede conditie … hebben). Het houdt in dat je ook in moeilijke sneeuw gecontroleerd kunt afdalen. Tijdens deze reis zijn er doorgaans meerdere groepen zodat we een indeling kunnen maken op niveau. Kijk bij onze niveaus voor een uitgebreide beschrijving. Twijfel je over je skills? Neem gerust contact met ons op, we adviseren graag.

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in moderne en comfortabel hotels. Je overnacht op een tweepersoonskamer of, tegen een meerprijs, op een eenpersoonskamer. Het verblijf is inclusief ontbijt. 

Inbegrepen bij deze reis:

 • 7 dagen flexibel programma met ski of snowboard gids
 • Maximaal 7 deelnemers per gids
 • 4 overnachtingen in een hotel in Niseko/Kutchan inclusief ontbijt
 • 3 nachten in een hotel in Furano inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een hotel in Sapporo
 • Lokaal vervoer met eigen busjes
 • Transfer van en naar vliegveld
 • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (compenseer de CO2-uitstoot van je reis)

De voorbereiding

We zorgen dat je perfect voorbereid aan de start verschijnt. Ook krijg je van ons een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide materiaalgids voor de juiste gear. We zorgen dat er gecarpoold kan worden en als je wilt kunnen we je vliegtickets boeken.

Epique trainingsplan

Als je op tijd begint met trainen, dan heb je hier in de sneeuw profijt van. Als je eenmaal geboekt hebt, ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past.

Materiaalgids en paklijst

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een materiaalgids waarin de belangrijkste details van al het ski-, snowboard- en mountainbike-materiaal behandeld wordt. Daarnaast ontvang je een paklijst waarin precies staat wat je nodig hebt voor jouw reis.

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht of via een online videocall. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je kunt alvast kennis maken met je reisgenoten.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Epic/que Hokkaidosneeuw inspireert tot Haiku

Een vulkaankegel
Planken doorkruisen flanken
Pakken poedersneeuw

Haiku (俳句; meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.
japanfreeridefreetour

Poeder in Japan - Martin

Freeride

09/Feb/18

Bestemmingen

Partners