Reisverslag off-piste training Hintertux | Epique - Mountain Adventures

4 dagen Off-piste training! – Caroline

Eindelijk was het dan zo ver. We mochten weer richting de bergen voor een ski avontuur.

Dit jaar bij Epique geboekt, van 14 November t/m 18 November 2018. 

Aan het einde van de woensdag kwamen we aan bij ons Hotel Lanersbacherhof in Tux. Bij binnenkomst zaten er al eerder gearriveerde gasten aan de bar en merkten we meteen al een gezellige en warme vibe. Nadat we snel de koffers in de kamer hadden gezet, snel kennis gemaakt met de mensen. Snel werd ook duidelijk, iedereen is hier voor een aantal sportieve maar ook vooral gezellige dagen. 

De groep bestond uit ongeveer 44 personen, die de ingedeeld waren in groepen van maximaal 7 personen. Ieder groep had een bepaald niveau. Na het diner hebben we een duidelijk briefing gekregen wat de bedoeling is met dagindeling van de komende vier skidagen. Drukke volle dagen lijkt het in eerste instantie, maar in de praktijk viel dat reuze mee, en we waren tenslotte gekomen voor intensieve en leerzame skidagen, maar uiteraard was ook après-ski in het programma opgenomen! 

Dat niet iedereen van vroeg opstaan houdt (7 uur ontbijt) was duidelijk, maar eenmaal boven in de sneeuw van Hintertux, was iedereen klaar wakker. 

Alle dagen werden we getrakteerd op strak blauwe lucht. Dat de sneeuw omstandigheden niet ideaal waren mocht de pret niet drukken. Uiteindelijk is gebleken dat het gebied desondanks alles, prima mogelijkheden biedt om onze gids ons de nodige technieken bij te leren. Ja ja, Auke had het druk met ons. Je denkt dat je best aardig een berg af kunt komen, maar al snel realiseer je je dat er behoorlijk wat aan de techniek schort. De videoanalyses die iedere avond aan bod kwamen, lieten dat dan ook overduidelijk zien. Maar goed, je bent er om te leren. Met engelen geduld en de meest uiteenlopende oefeningen, heeft Auke ons toch echt wel wat weten bij te leren. Veel informatie en tips hebben we mogen ontvangen!

De dagen waren intensief, maar super leerzaam en gezellig. Het hotel lag niet al te ver bij de lift vandaag (10 min auto) en alles was goed georganiseerd. Hotel had goede faciliteiten zoals zwembad en wellness en het eten was prima. 

Doordat Rik het nodige aan documentatie en informatie had gestuurd, was de voorpret groot. Zo werd oa een heel fysiek voorbereidingsprogramma bijgesloten. Beetje training van te voren kan inderdaad geen kwaad. 

Ondanks het feit dat iedereen opgesplitst werd in kleinere groepen, zag je elkaar tijdens ontbijt, koffie, lunch en diner. En natuurlijk aan de bar voor de liefhebbers. Moet zeggen, een hele gezellige en gevarieerde groep mensen. 

Onze gids was top! En het mooie van de al die verschillende groepen niveaus is dat je zo naar een andere groep kan schuiven indien nodig. Auke heeft ons nooit iets laten doen wat hij ons niet toevertrouwde en heb me dan ook nooit enig moment onveilig gevoeld. 

Top georganiseerd alles, goede duidelijke communicatie, kwaliteit gidsen en heel veel gezelligheid! Dit is voor herhaling vatbaar!

Epique, bedankt!

Neem contact met ons op

Gaat over:

Off-piste Training Hintertux

Alle Reizen