Heliskiën in Roemenië

Roemenië

Maar weinig mensen weten dat je in Roemenië ook perfect kunt heli-skiën en snowboarden. Geen verstikkende wetten en regeltjes (zoals in de Alpen), maar wel prachtige besneeuwde bergen. En je krijgt er veel hoogtemeters voor je geld. In het westelijke deel van de Transsylvanische Alpen vind je het Tarcu Gebergte, een groot terrein dat zelfs de doorgewinterde freerider zal verbazen. Je vind hier een breed scala aan afdalingen met een maximale verticale drops van 800 meter. Door de ligging krijgt het gebied jaarlijks meer sneeuw dan elk ander gebied in Roemenië. Met Epique kan jij als een van de eersten profiteren van dit goed bewaarde heliski-geheim.

Heliskiën bij Heliski Romania

Epique zorgt dat je goed voorbereid bent en alles uit je heli-ski reis kunt halen. We vliegen via München naar de stad Timisoara. Hier wordt je opgehaald door onze vertrouwde partner Heliski Romania. Hun thuisbasis is het skigebied van Muntele Mic. Heliski Romania vliegt met moderne A-klasse helikopters, hebben gediplomeerde gidsen en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. We verblijven in een comfortabel hotel vlakbij de helikopters. Eten doe je in het nabijgelegen restaurant Galeata waar je geniet van de Roemeense keuken. Na dag vol adrenaline en de dikste runs, sluit je af met een glas Tuica of Palinka.

Roemenië is perfect voor een korte heliski reis. Je vertrek op donderdag vanaf Schiphol, aan het begin van de avond zit je al in het hotel. Na drie dagen heliskiën sluit je je reis af met een bonte avond in Timisoara. Maandag pak je de eerste vlucht terug naar Amsterdam. Langer blijven kan uiteraard.

Wat kan je verwachten in Roemenië?

  • Een adembenemend en onondekt gebergte
  • Dezelfde goede sneeuwkwaliteit als in de Alpen
  • Een gezellig Roemeens team
  • Met gediplimeerde gidsen en moderne helikopters
  • Volgend onze klanten: ‘Cowboy style heliskiën’
Bestemming Prijs
Muntele Mic v.a. € 2500
Reisperiode(s) Februari t/m april 2019

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Unieke ervaring

Op vraag van onze groep heeft de gids een skitour voorgesteld in de Silvretta vanuit de Heidelbergerhütte, een gebied en een hut waar hij duidelijk thuis is. Hij heeft voor ons de hut tot in de puntjes geregeld en alle info bezorgd (hut bereiken, materiaal huren, enz). De skitour werd dan ook een voltreffer. Gijs-Jan geeft tips op ieders niveau, hij kan die beeldend formuleren met oneliners en een spannende opbouw naar de ultieme gouden tip. Hij slaagde erin om aansluiting te vinden bij onze hechte groep en ondanks de West-Vlaamse klankenkakafonie voelde hij de dynamiek goed aan. De tourdagen werden de avond voordien uitgebreid besproken en toegelicht op de kaart. Hierbij voorziet hij een uitdagende bestemming die bij het bereiken voor euforische voldoening en extra teamspirit zorgt. Een onvergetelijke ervaring om lang van na te genieten (tattoogewijs?) en om te dromen van een volgende keer.

Ski Techniek Training in Snowworld - Frans

Heli-skiën & snowboarden

06/May/19

Bestemmingen