Heliskiën in Roemenië | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Roemenië

Roemenië

Maar weinig mensen weten dat je in Roemenië ook perfect kunt heliskiën of -snowboarden. Je vindt hier nauwelijks wintersporttoerisme, maar wel prachtig besneeuwde bergen. In het westelijke deel van de Transsylvanische Alpen ligt het Tarcu Gebergte, een groot terrein dat zelfs de doorgewinterde freerider zal verbazen.

Heliskiën in Roemenië

Onze vaste parter voor heliski-reizen in Roemenië is Heliski Romania. De lodge ligt vlakbij Muntele Mic, een klein skigebied met 19 km piste. Hier omheen vind je een breed scala aan afdalingen met een maximale verticale drop van 800 meter. Heliskiën in Roemenië betekent veel gave afdalingen, een hoop gezelligheid en een relaxte sfeer. En omdat het erg goed bereikbaar is, is dit misschien wel het ultieme lange-weekend voor freeriders.

Waarom deze reis?

 • Perfect voor een lang weekend
 • Veel hoogtemeters voor weinig
 • Gevarieerd terrein en goede sneeuwcondities
 • Een gezellige en relaxte sfeer

Heliskiën bij Heliski Romania

Heliski Romania vliegt met moderne A-klasse helikopter, werkt met ervaren en gediplomeerde gidsen en volgens de hoogste veiligheidsnormen. Het gedreven en gastvrije team doet er alles aan om jouw verblijf onvergetelijk te maken. Overnachten doen we in een eenvoudige maar comfortabele lodge.

Bestemming Prijs
Muntele Mic € 1.850
Reisperiode(s) 2 t/m 6 feb 2023
9 t/m 13 feb 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis

Epique - Heliskiën en heliboarden in Roemenië

Terrein voor beginnende en gevorderde freeriders

Het Tarcu gebergte, in het westelijke deel van de Zuidelijke Karpaten, kent de meeste sneeuwval van Roemenië. De hoogste top is de Vârful Căleanu, 2.196 meter. Het gebergte biedt hoofdzakelijk gemakkelijk terrein. Je vindt hier heerlijk glooiende en speelse afdalingen met een hoogteverschil van 800 meter. Het terrein is ideaal voor de beginnende en gevorderde freeriders die zichzelf willen uitdagen. Houd rekening met alle mogelijke sneeuwsoorten, diepe poeder tot voorjaarssneeuw. De maand met de beste kans op verse poedersneeuw is februari.

Programma – 3 dagen heliskiën

Dag 1 – Reis naar Muntele Mic

De reis begint donderdagochtend op Schiphol. In de middag komen we aan in Timisoara en worden naar de lodge gebracht. Voordat we aan tafel gaan voor een goed diner, maken we kennis met het team en krijgen een briefing over het programma van de komende dagen. 

Dag 2 – Twee dagen heliskiën

Na een goed ontbijt staat de heli al warm te draaien naast de lodge. We gaan twee dagen lang opzoek naar de mooiste runs die Roemenië te bieden heeft. Gemiddeld maken we 6 tot 8 runs per dag. Lunchen doen we onderweg in de vorm van een picknick. 

Dag 3 – Freeriden of touren

De laatste dag, zondag, is een extra dag. Indien we dag 1 of 2 niet konden vliegen i.v.m. slecht weer, dan gaan we vandaag nog op pad met de heli. Zo niet dan nemen de gidsen ons mee voor een paar freeride-runs of een dag tourskiën of splitboarden. Aan het eind van de middag worden we teruggebracht naar Timisoara en sluiten de reis af in een goed restaurant.

Dag 4 – Terugreis naar Nederland

Na het ontbijt worden we teruggebracht naar het vliegveld van Timisoaro. Aan het eind van de middag landen we in Amsterdam. 

Kleine groepen

Om te garanderen dat het niveau van de groep bij elkaar past en dat jij alles haalt uit je heliski-reis naar Roemenië wordt er gewerkt met kleine groepen. Heliski Romania werkt met kleine en snelle A-Star helikopters. Er is ruimte voor 4 deelnemers, de gids en piloot. Voor deze reis is er plek voor 16 deelnemers, verdeeld over 4 groepen.

Geweldige tijd gehad in Roemenië! Heerlijke runs kunnen maken en niks dan complimenten over de service. Behandeld als koningen! – Bram

Epique - Heliskiën en heliboarden in Roemenië

Epique Special

Voor 2023 hebben we een ‘special’ gepland naar Roemenië. Vanuit Nederland gaan we met een groep van 16 skiërs of snowboarders die kant op. Epique zorgt ervoor dat dat de groepen qua wensen en niveau goed bij elkaar passen en dat jij optimaal kunt genieten van je avontuur in Roemenië. We gaan 3 dagen heliskiën in een periode met de beste kaarten voor heerlijke poedersneeuw.

Deze reis op een andere datum?

Dat kan! Alle pakketten van Heliski Romania zijn via ons te boeken, voor de prijs die ze zelf ook hanteren. Van begin maart tot eind april kun je hier terecht voor een driedaagse heli trip. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid en een offerte op maat.

Inbegrepen bij deze reis:

 • 2 dagen heli-skiën of boarden
 • 6000 hoogtemeters met de helikopter
 • 3 dagen begeleiding door een ACMR gids
 • 4 overnachtingen inclusief volpension
 • Liftpas voor het skigebied
 • Transfers naar de lodge en terug
 • SGR-garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)

Epique - Heliskiën en heliboarden in Roemenië

De voorbereiding

We zorgen dat je perfect voorbereid aan de start verschijnt. Ook krijg je van ons een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide materiaalgids voor de juiste gear. We zorgen dat er gecarpoold kan worden en als je wilt kunnen we je vliegtickets boeken.

Epique trainingsplan

Als je op tijd begint met trainen, dan heb je hier in de sneeuw profijt van. Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past.

Materiaalgids en paklijst

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een materiaalgids waarin de belangrijkste details van al het ski-, snowboard- en mountainbike-materiaal behandeld wordt. Daarnaast ontvang je een paklijst waarin precies staat wat je nodig hebt voor jouw reis.

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je kunt alvast kennis maken met je reisgenoten. 

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Fantastische leuke helitrip!

Het moet gezegd: los van de leuke trips die EPIQUE altijd heeft: de gezelschappen zijn altijd leuk en maken de trip nog plezieriger. De helitrip was te gek, de Roemenen ontzettend aardig en gastvrij en de omstandigheden waren top! Basic verblijf maar daardoor ook erg leuk en gezellig. De bergen waar geskied werd waren prachtig. Heerlijk met z’n vijfen (#5 is de gids) aan het afdalen door heerlijke sneeuw en over mooie plekken. Geen wachttijden tussendoor en meeteen weer naar boven. En niet te vergeten een betaalbare helitrip, vergeleken met Canada of andere grote organisaties. We gaan zeker nog een keer!

My first time heli-skiing - Gwen

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners