Freetour Georgië

Georgië

Georgië is één van de best bewaarde ski geheimen van Europa. Georgië is een land van avontuur, een oude cultuur, een paar uitdagingen, heerlijk eten en gastvrijheid, maar bovenal heeft het hoge bergen en heel veel sneeuw. Georgië staat garant voor een uniek en onvergetelijk freeride avontuur.

Skiën en snowboarden Georgië

De wintersport hier is sterk aan het groeien. Geheel nieuwe skigebieden en steeds betere liften creëren nieuwe mogelijkheden voor freeriders om dit geweldige land te verkennen. Maar skigebieden zijn slechts een deel van de Georgië ski ervaring. De tourski en splitboard mogelijkheden in de historische provincie Svantie zijn bijna eindeloos.

“Bijzonder land met perfecte combinatie van sneeuw, skiën en cultuur.”

Freeriden en tourskiën of splitboarden

In het noordwesten, grenzend aan Rusland, ligt de Historische provincie Svaneti. Misschien wel de mooiste regio en de essentie van wat Georgië te bieden heeft. Een heerlijke gastvrije cultuur, een bijzondere geschiedenis, de hoogste bergen van het land en gemiddeld de meeste sneeuwval. Vanaf Kutaisi rijden we naar de hoofdstad van Svaneti, Mestia. Vanuit hier hebben we toegang tot het skigebied Tetnuldi. De vier stoeltjesliften gaan tot 3.160 meter en geven toegang tot een gevarieerd freeride terrein met brede glooiende afdalingen en aan aantal steile couloirs. Dankzij tourski’s en splitboard hebben we genoeg mogelijkheden om onszelf een paar dagen te vermaken rondom het skigebied. Elke avond bezoeken we één van de gezellige restaurants van Mestia.

Hoogst bewoonde dorp van Europa

Nadat we de omgeving van Mestia verkend hebben gaan we rijden we dieper de Kaukasus in. Aan de voet van de hoogste berg van Georgië, de Shkhara (5201 m.), ligt Ushguli. Op 2.100 meter is dit het hoogst gelegen bewoonde dorp van Europa. Een middeleeuwse dorp dat bekend staat om zijn karakteristieke torenhuizen. Vanuit Ushguli gaan we nog twee volle dagen toerskiën en splitboarden.

De weg naar Ushguli is smal, onverhard en zou waarschijnlijk niet misstaan in de lijst van “World’s most dangerous roads”.” Lees meer…

Daal af van de mooiste toppen van het Grote Kaukasus gebergte en maak kennis met de gastvrije cultuur van Georgië.

Wat is inclusief?

  • 5 dagen begeleiding door ski- of snowboard gids per groep van max. 7 personen
  • 6 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 3 dagen liftpas voor Mestia
  • Alles transfer over land met eigen jeeps en chauffeurs
Bestemming Prijs
Georgië € 1.495
Reisperiode(s) za 5 t/m za 12 feb. 2022

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Uniek avontuur

Bijzonder land met veel diverse tour mogelijkheden. Perfecte combinatie van sneeuw, skiën en cultuur. Reis was verrassend, uitdagend en goed geregeld. Gezellig reisgezelschap en super begeleiding van Gijs-Jan (en Rik)

Freeriden in Georgië - Martin

Freeride & Freetour

25/Aug/20

Bestemmingen