Freetour Georgië

Georgië

Georgië is één van de best bewaarde ski geheimen van Europa. Je vindt hier uitgestrekte wildernis met poedersneeuw in overvloed. Epique organiseert de ultieme winterreis naar een van de meest ongerepte landen van Europa. De hoge toppen van de Grote Kaukasus en een heerlijke cultuur maken van Georgië een uniek bestemming voor een ski of snowboard reis. 

Skiën en snowboarden in Svaneti

Tijdens deze reis laten we de bekende en steeds drukker wordende gebieden van Georgië links liggen. In het noordwesten, grenzend aan Rusland, ligt de Historische provincie Svaneti. Misschien wel de mooiste regio en de essentie van wat Georgië te bieden heeft. Een heerlijke gastvrije cultuur, een bijzondere geschiedenis, de hoogste bergen van het land en gemiddeld de meeste sneeuwval.

Freetouren en tourskiën of splitboarden

Vanaf Kutaisi rijden we naar de hoofdstad van Svaneti, Mestia. Vanuit Mestia hebben we toegang tot het skigebied Tetnuldi. De vier stoeltjesliften gaan tot 3.160 meter en geven toegang tot een gevarieerd freeride terrein met brede glooiende afdalingen en aan aantal steile couloirs. Dankzij tourski’s en splitboard hebben we genoeg mogelijkheden om onszelf een paar dagen te vermaken rondom het skigebied. Elke avond bezoeken we één van de gezellige restaurants van Mestia.

Hoogst bewoonde dorp van Europa

Nadat we de omgeving van Mestia verkend hebben gaan we rijden we dieper de Kaukasus in. Aan de voet van de hoogste berg van Georgië, de Shkhara (5201 m.), ligt Ushguli. Op 2.100 meter is dit het hoogst gelegen bewoonde dorp van Europa. Een middeleeuwse dorp dat bekend staat om zijn karakteristieke torenhuizen. Vanuit Ushguli gaan we nog twee volle dagen toerskiën en splitboarden.

Daal af van de mooiste toppen van het Grote Kaukasus gebergte en maak kennis met de gastvrije cultuur van Georgië.

Wat is inclusief?

  • 5 dagen begeleiding door ski- of snowboard gids per groep van max. 7 personen
  • 6 overnachtingen inclusief ontbijt
  • 3 dagen liftpas voor Mestia
  • Alles transfer over land met eigen jeeps en chauffeurs
Bestemming Prijs
Georgië € 1.495
Reisperiode(s) za 6 t/m za 13 feb. 2021

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Uniek avontuur

Bijzonder land met veel diverse tour mogelijkheden. Perfecte combinatie van sneeuw, skiën en cultuur. Reis was verrassend, uitdagend en goed geregeld. Gezellig reisgezelschap en super begeleiding van Gijs-Jan (en Rik)

Ski Techniek Training in Snowworld - Frans

Freeride & Freetour

06/May/19

Bestemmingen