Zona Zero Pyreneeën | Epique - Mountain Adventures

Zona Zero – Enduro Paradijs

Spanje

Ainsa is het kloppend hart van Zona Zero en mede daarom ademt deze plek mountainbiken. In navolging van het succes van Zona Zero zijn omliggende dorpen en gebieden zoals Sierra de Guara, Castejón de Sos en Benasque (Puro Pirineo) hun eigen trail-projecten gestart. Zo is er een enorm netwerk van singletracks en bijbehorende faciliteiten ontstaan. Deze bestemming heeft een enorme variëteit aan terrein, van diepe bossen tot ruige rotsformaties en maanachtige duinen met eindeloze trails langs de route met adembenemende uitzichten. Zona Zero is 100% gericht op mountainbikers en heeft alles wat je nodig hebt zoals bike-shuttles, winkels, verhuur en werkplaatsen. Dit is een Enduro-paradijs.

Enduro reis in Spanje

 • Mountainbikegebied met internationale allure
 • Enorme variëteit in het terrein
 • Indrukwekkende natuur en bergtoppen in de uitlopers van de Pyreneeën
 • Uitstekend onderhouden trails

Dit is een maatwerk reis vanaf 4 personen. Laat ons via dit formulier even weten wat jullie wensen zijn en we gaan aan de slag!

De roze bergen van Ainsa

Ainsa ligt in het midden van de Pre-Pyreneeën met uitzicht op de hoogste bergen van Spanje. Het Middeleeuwse stadje, gesticht in 714, ligt op een rots (600m), en was vanwege de strategische ligging, getuige van meerdere veldslagen. De oude binnenstad is 1965 uitgeroepen tot cultureel-artistiek erfgoed en Ainsa staat op de lijst van de mooiste dorpen van Spanje. We verblijven in een mooi hotel boven in het stadje. Het hotel heeft ruime kamers, een grote tuin met zwembad, een wellness en een schitterend uitzicht over het dal en de omliggende bergen. Met de fiets ben in 5 minuten in het centrum om wat te eten en te drinken. De regio kent een microklimaat met ’s winters weinig neerslag, veel zonuren en een prettige droge kou. Je kunt er eigenlijk het hele jaar goed fietsen. Zelfs in de winter.

Bestemming Prijs
Zona Zero N.t.b.
Reisperiode(s) Op aanvraag
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

3,5 dag toegang tot meer dan 100 trails

Door gebruik te maken van bike-shuttles kunnen we veel meters maken. Een vijfdaagse reis waarvan we 3,5 dag op de trails doorbrengen.

Dag 1 – reis naar Barcelona

We verzamelen rond 10:30 op het vliegveld in Barcelona en rijden daarna als groep met busjes naar Ainsa. Na het inchecken kunnen de fietsen in elkaar worden gezet of worden opgehaald bij de verhuur. ‘s Middag maken we een kleine ronde om de omgeving te verkennen, de benen te strekken en een paar mooie trails te rijden om op te warmen.

Dag 2, 3 en 4 – drie dagen trails rijden

De komende drie dagen gaan we, onder begeleiding van de gidsen, de mooiste trails van Zona Zero rijden. Afhankelijk van het niveau en de wensen van de groep worden routes gepland. Er zijn meer dan 100 verschillende trails. Variërend in lengte en moeilijkheidsgraad. De gidsen weten welke trails het beste zijn en onder welke omstandigheden deze het beste te rijden zijn. De bike-shuttles pikken ons op en brengen ons naar de ‘trail heads’ waarna de afdalingen gemarkeerd zijn. Tussentijds is er tijd voor pauze, foto’s of filmpje te maken en natuurlijk tips en tops van de gidsen. Na het fietsen kunnen we bijkomen in de wellness, in de tuin of het zwembad. ‘s Avonds gaan we het stadje in om gezellig wat te eten en een Tronzadora biertje te drinken. Van dit officiële Zona Zero bier gaat een deel van de opbrengst naar het bouwen en onderhouden van de trails.

Dag 5 – terugreis

Na het ontbijt checken we uit en rijden gezamenlijk naar het vliegveld van Barcelona. Hier vliegen we rond 14:00 terug naar huis.

Epique mountainbike reis Zona Zero

Voor Trail- en Enduro-rijders met ervaring

Rij jij graag mooie technische- en flow-trails door de ruige natuur waar je niemand tegenkomt? Heb jij al de nodige ervaring met Trails- of Enduro-rijden in de bergen? Dan is dit zeker een reis voor jou.

Het unieke netwerk van singletracks varieert van rotsachtig en technisch tot zanderig met flow. De singletrails van Zona Zero waren allemaal oude voetpaden die dorpen, weilanden, landerijen of de waterbronnen met elkaar verbonden. Dit is de reden waarom de singletracks hier zo natuurlijk zijn. Ze zijn niet gemaakt maar ontstaan door het passeren van mensen of dieren, in honderd, soms duizenden jaren. Deze zijn vervolgens gerestaureerd door een groep mensen die zich inzetten voor het behoud van hun oorspronkelijke natuur. In een paar minuten pedaleren vanuit het dorp, voelt het alsof je midden in een film zit. Een verlaten dorpje, uitzicht op de bergen, fietsen in een rivierbedding, een dicht bos of een woestijnachtig landschap. Je bent hier echt op avontuur met de mountainbike.

Niveau van deze reis

Deze short trip is kort en krachtig. We gaan er alles uithalen wat er in zit. Dit geldt zowel voor de fietsdagen als voor jouw mogelijkheden als mountainbiker. We fietsen tot we op zijn en gaan daarna lekker bijkomen in het hotel. Het terrein van Zona Zero is niet voor beginners. Deelname voor deze trip is vanaf Intermediate en bij voorkeur Advanced. 70% van de afdalingen zijn bereikbaar met de bike-shuttles. De rest van de trailheads zijn makkelijk te bereiken met een paar minuutjes pedaleren. Het dalen vergt veel concentratie en daar zal dus de meeste energie aan op gaan. Fit zijn en ervaring hebben met technische trails is dus een voorwaarde. We rijden in kleine groepen van 5-6 personen. Meer over de verschillende niveaus vind je hier.

Epique mountainbike reis Zona Zero

Wat is inbegrepen?

 • 4 dagen begeleiding door een Epique mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 5-6 deelnemers
 • 3 dagen vervoer met bike-shuttles
 • 4 overnachtingen in hotel op een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
 • Transfer van en naar luchthaven Barcelona
 • Epique aandenken
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Epic/que Hokkaidosneeuw inspireert tot Haiku

Een vulkaankegel
Planken doorkruisen flanken
Pakken poedersneeuw

Haiku (俳句; meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.
japanfreeridefreetour

My first time heli-skiing - Gwen

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners