Zeilen en tourskiën in Noorwegen | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën en zeilen in Noorwegen

Noorwegen

De kustlijn van Noorwegen kun je zien als één grote verzameling tourski-hotspots. Vanuit een hotel kun je hier al schitterend tourskiën en splitboarden, maar vanaf een schip gaat er een hele andere wereld voor je open. Je komt op plekken waar je anders niet komt en maakt onvergetelijke tochten, zonder iemand tegen te komen.

Tourskiën en splitboarden vanaf de Moondance

In februari gaat de eerste groep aan boord van de Moondance en gaat touren in de regio Steigen. Wekelijks verwelkomen een nieuwe groep skiërs en boarders en eindigen onze reis 15 weken later in Finnmark. Onderweg gaan we voor anker in de mooiste tourskigebieden van Noorwegen; de Lofoten, Senja en de Lyngen. Het comfortabele zeilschip en de ervaren bemanning zorgen voor een onbezorgd en onvergetelijk avontuur. Verken Noorwegen zoals het bedoeld is, beklim toppen die je alleen vanaf het water kunt bereiken en maak onverspoorde afdalingen tot aan het water. Dit is tourskiën op zijn best!

Waarom deze reis?

 • De mooiste bestemmingen van Noorwegen
 • Waarschijnlijk het mooiste zeiljacht in de Noorse fjorden
 • Tourskiën en splitboarden vanaf een zeilschip
 • Afgelegen beklimmingen en afdalingen
 • Kleine groepen van maximaal 6 deelnemers

Jouw Ski & Sail reis

Elke week sluit zich een nieuwe groep aan bij de gids en de crew van de Moondance. Of je nou alleen komt of met een groep vrienden, er is altijd een reis die aansluit bij jouw wensen en niveau. Neem gerust contact met ons op dan gaan we op zoek naar jouw perfecte Sail & Ski trip.

Bestemming Prijs
Noorwegen vanaf € 3.625
Reisperiode(s) Wekelijkse reis van zo t/m za
Eerste vertrekdatum: 5 feb
Laatste vertrekdatum: 14 mei
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Programma – 6 tourski dagen

Dag 1 – Reis naar Bergen, Svolvær, Tromsø, of Alta

Op Schiphol ontmoet je de andere deelnemers en reist gezamenlijk naar Noorwegen. Aangekomen op het vliegveld word je met een busje opgehaald door het team van de Moondance. Aan boord maak je kennis met de gids en de bemanning. We varen direct uit en ‘s avonds wordt het programma voor de komende dagen besproken.

Dag 2 t/m 6 – 5 dagen tourskien

Je wordt wakker met de geur van verse koffie, gebakken eieren en elke dag een ander uitzicht op de Noorse fjorden. Na een goed ontbijt laden we onze gear in de bijboot en varen de laatste meters naar de start van de tour. Doordat we starten vanaf zeeniveau hebben we weinig last van de hoogte. Boven aangekomen worden we beloond met een onvergetelijk uitzicht over het sprookjesachtige landschap van Noorwegen. Door een overspoord poeder-veld of heerlijk voorjaarssneeuw dalen we weer af naar de Moondance. Dagelijks maken we één of twee beklimmingen en afdalingen. Terug aan boord genieten we, onder het genot van een hapje en drankje, na van een heerlijke dag. Het diner is elke dag weer een verrassing en afhankelijk van de vangst van de dag.

Dag 7 – terugreis

Op deze laatste dag nemen we afscheid van de gids en bemanning. We worden teruggebracht naar het vliegveld en vliegen terug naar Amsterdam.

Epique zeiljacht Noorwegen

Het schip

Ruim, comfortabel en bemand door een ervaren en gezellig crew. De Moondance is ontworpen door Dick Koopmans, gebouwd bij Koopmans Kasko’s in Sneek en perfect uitgerust voor een zeil en ski avontuur. Aan boord zijn 6 goede bedden voor gasten, een ruime kajuit en een nette wc en warme douche. Verder is er aan boord opbergruimte voor ski-gear, verwarming door het hele schip en comfortabele bedden. Het ideale schip voor expedities in het hoge Noorden.

Wij zijn in totaal 15 weken onderweg met de Moondance en gaan langs de vijf mooiste tourskigebieden van Noorwegen. De verschillende gebieden en de periode van februari t/m mei maken dat geen week hetzelfde is. Van koude dagen vol verse sneeuw in februari, tot boterzachte firn-afdalingen in mei. Van het ruige en grillige landschap van de populaire Lofoten tot het gevarieerde en haast uitgestorven Finnmark. 

Vraag de brochure aan voor het programma van de reis en de gebieden die we bezoeken.

Epique toerskien en splitboarden in noorwegen

Noorderlicht in Noorwegen

Inbegrepen bij deze reis:

 • 5 dagen zeil-/tourprogramma
 • 1 gids voor een groep van maximaal 6 deelnemers
 • 6 overnachtingen op de Moondance met volpension
 • 2 consumpties per dag aan boord van de Moondance
 • Transfers tussen de luchthaven en het schip
 • Trees for All-bijdrage om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • Bijdrage SGR-fonds & Calamiteitenfonds

Een reis voor avontuurlijke skiërs en boarders met zeebenen

Dit avontuur is voor skiërs en snowboarders die graag nieuwe landen en gebieden bezoeken om daar hun favoriete wintersport te beoefenen. Het ontdekken van een andere cultuur en natuur, het ontmoeten van nieuwe mensen en maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de touren of de afdalingen maar juist de combinatie van alle elementen maakt dit soort reizen bijzonder en anders dan alle andere. Wellicht de mooiste van je leven.

skien en zeilen in Noorwegen

Tourskiën in Noorwegen

Ski to the Sea

Alle touren tijdens deze trip in Noorwegen beginnen en eindigen op zeeniveau. De beklimmingen zijn tussen de 800 en de 1.800 meter, waarna steeds een mooie afdaling volgt. We maken per dag één lange of twee korte tochten. Het terrein is erg gevarieerd; breed, smal, vlak en stijl. We skiën of snowboarden in grote wanden en door couloirs. De sneeuwcondities variëren van compacte sneeuw, boterzachte voorjaarssneeuw tot verse poeder. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor jou te vinden.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Alleen maar lof!

Hi Gijs-Jan, Bas en Michiel,

Afgelopen week vier dagen gereden met Bas in Tux. Alleen maar lof! Mooie locatie, goed verzorgd. De lessen waren aangepast op niveau van de groep. Duidelijke uitleg op de piste, soms even terug naar de basis, om dit vervolgens eerst op en daarna direct ook off-piste te oefenen. Het belang van een goeie (basis)techniek wordt dan direct duidelijk. Daarnaast ruim de tijd om toch lekker te genieten van de verse poeder die gevallen was…ook dat hadden jullie goed geregeld ;-).
De cliniq waxen en slijpen was zeer duidelijk en ook mooi dat het lekker praktisch was, direct toepasbaar! De cliniq over de ski techniek leek eerst misschien iets minder relevant voor de boarders, maar de dag erna hebben we bepaalde besproken technieken uit de cliniq ook op het board toegepast, en dan werd eigenlijk direct duidelijk dat deze zaken ook voor snowboarders gelden.

Heel erg gaaf dat jullie de trip ook voor snowboarders hebben kunnen regelen en ik zal de trip zeker aanraden bij andere mensen!

Groetjes,
Ellen

Ski Technique Training in Snowworld - French

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners