Tourski Expeditie Antarctica | Epique - Mountain Adventures

Ski & Sail Antarctisch Schiereiland

Antarctica

Epique gaat terug naar Antarctica! Een unieke kans die je als liefhebber van avontuurlijk skiën en snowboarden niet mag missen. Ervaar zelf het avontuur wat deze expeditie te bieden heeft en kom op plekken waar nog niemand anders is geweest. 

Met het schip als ‘varende berghut’ maken we een safari met dagtochten en een meerdaagse tocht waarbij we overnachten in de poolwildernis. Op rustdagen gaan we zeekajakken tussen de ijsschotsen waar we walvissen, zeehonden en pinguïns tegen lomen. We proberen zoveel mogelijk beklimmingen en afdalingen te maken en varen langs verschillende en onderzoekscentra bezoeken. .

Waarom deze reis?

 • 2 ervaren gidsen voor een groep van 5
 • Luxe expeditie jacht met ervaren bemanning
 • Zeil langs 250 km kustlijn tussen en huizenhoge ijsschotsen
 • 18 dagen om te skiën, boarden en de omgeving te ontdekken
 • Kamperen op Antwerpen of Brabant eiland
 • Bezoek onderzoekstations en andere historische plekken
 • Indrukwekkendste ski en snowboard trip van je leven

De wildste plek op aarde

Het zevende continent is nog net zo ruig en ongerept als toen het in 1820 werd ontdekt. Vanuit Ushuaia, Argentinië, zeilen we met het expeditie jacht langs Kaap Hoorn en over de Straat Drake naar het Antarctische Schiereiland. De natuur is hier uniek en onverstoord. Er leven orka’s, bultruggen, zeeolifanten, pinguïns, zeehonden, zeeluipaarden, albatrossen en stormvogels. In de wijde omgeving is geen mens te bekennen. Langs de kust liggen besneeuwde gletsjers. Met een kleine groep van vijf deelnemers gaan we op ontdekkingstocht.

Bestemming Prijs
Antarctisch Schiereiland Op aanvraag
Reisperiode(s) 18 nov. t/m 20 dec. 2022
27 dec. 2022 t/m 28 jan. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Een onvergetelijke maand

Dag 1 & 2 – Reis naar Ushuaia

Via Buenos Aires vliegen we naar Ushuaia (USH). We komen ‘s middags aan en checken in bij het hotel in de haven. ‘s Avonds ontmoeten we de bemanning.

Dag 2 – Uitrusting controleren

Deze dag gebruiken we om de materialen te controleren en de benen strekken in de Fuegian Andes voordat we aan boord gaan en de oceaan oversteken.

Dag 4 t/m 8 – Oceaanoversteek

We gaan aan boord, maken het jacht gereed en varen uit. We zeilen door het Beagle Kanaal, langs Kaap Hoorn en door de Straat Drake naar het zuiden. Afhankelijk van de wind en stroming komen we op dag 7 of 8 aan bij Two Hummock Island.

Dag 9 – Eerste voet aan land

We zijn aangekomen op het Antarctisch Schiereiland. Na 5 dagen zeezeilen gaan we aan land om de benen te strekken en kennis te maken met het ijs en haar bewoners, de pinquins. We maken een korte tour en een kajaktocht. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te acclimatiseren, materiaal en fitheid te testen en uiteraard de eerste indrukken op te doen van de adembenemende natuur en omgeving.

Dag 10 t/m 27 – Zeilen, touren en kajakken

Op het Antarctisch Schiereiland liggen honderden verschillende bergtoppen in diverse vormen en hoogtes, waar nooit of zelden vanaf wordt geskied. We varen een route naar het zuiden waarbij we meerdere bijzondere toppen en plekken aandoen waaronder de eilanden Enterprise, Nansen, Brabant, Antwerpen en via het Lemaire kanaal naar de Argentijnse eilanden. We gaan voor anker in kleine baaitjes waaronder de ankerplaatsen van Scott, Shackleton en andere avonturiers.

Bij slecht weer of zicht kunnen we andere historische plekken bezoeken waaronder een paar van de vele onderzoekscentra en kennis maken met de mensen die daar werken (als ze ‘thuis’ zijn). Na een dag touren is het fijn om een rondje te peddelen tussen het ijs. Tijdens het kajakken maak je de meeste kans om zee dieren van heel dichtbij tegen te zien. Ze zijn nieuwsgierig en komen graag even bij je kijken.

Dag 27 – Laatste meters op het ijs

Vandaag is de laatste dag. We maken een laatste toer en maken het jacht klaar voor de oversteek naar Ushuaia.

Dag 28 t/m 31 – Oceaanoversteek

Het laatste gedeelte van het avontuur. Afhankelijk van de wind en stroming zeilen we in 4-5 dagen terug naar de haven van Ushuaia. Tijdens het zeilen zullen we veel dolfijnen, walvissen, albatrossen en robben tegenkomen.

Dag 31 t/m 33 – Aankomst en reis naar huis

Aangekomen in Ushuaia pakken we het jacht uit en nemen afscheid van de bemanning. We slapen nog een nacht in de haven van Ushuaia en vliegen de volgende dag naar Buenos Aires. We verblijven een nacht in Buenos Aires waar we ‘s avonds onze reis samen afsluiten met een feestmaal.

Epique - Tourski Expeditie Antarctica

Unieke ervaring voor avonturiers

Ontdek samen met Epique het spectaculaire Antarctica. Daal af tot dat je letterlijk met je schoenen aan de zee staat en geniet van de indrukwekkende natuur en vele vergezichten. Beleef de vrijheid en afwisseling die deze expeditie te bieden heeft en kom op plekken waar niemand is geweest. Een unieke ervaring die je als liefhebber van avontuurlijk skiën en snowboarden niet mag missen!

“Het varen met de boot door het ijs, samen op zoek naar avontuur. Het landschap, de stilte en om iedere hoek iets nieuws om je over te verbazen, zo mooi. Te mooi eigenlijk.” – Marc

Niveau van deze reis

Deze reis is voor ervaren tourskiërs en splitboarders. De beklimmingen in Antarctica wisselen tussen de 500 en 2000 hoogtemeters, waarna een dito afdaling volgt. We maken per dag een of meerdere tours. Behalve voldoende conditie voor het naar boven lopen, moet je ook genoeg energie over houden om stabiel en gecontroleerd mee af te dalen. Het terrein verschilt van breed tot smal en van vlak tot stijl. We dalen af in grote wanden en over gletsjers met grote ijsformaties en spleten. Sneeuwcondities variëren van harde sneeuw, ‘boterzachte’ voorjaarssneeuw tot poedersneeuw. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor te vinden. Met zo’n enorm gebied is er volop keuze en zijn er altijd goede afdalingen te vinden.

Epique - Tourski Expeditie Antarctica

sunken ship antarctica

Inbegrepen bij deze reis

 • Voorbereidingsdagen in Nederland (4 dagdelen incl. training en materiaal)
 • Gletsjer weekend in Oostenrijk (4 dagen incl. training, hotel & liftpas)
 • Volledig verzorgd programma aan boord met vol pension
 • Alle diensten van schipper, bemanning en gidsen
 • 2-3 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt (Ushuaia & Buenos Aires)
 • Veiligheidsmateriaal en gletsjer-uitrusting
 • SGR-GarantiefondsCalamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Super cool @ antarctica

Eindelijk begrijp ik wat cool echt betekent! De expeditie naar Antarctica is echt een Life changing experience. Het begint al met de overtocht van de Drake passage op een zeiljacht door de woeste zuidelijke oceaan. Het welkom door orca’s, penquins en spectaculaire ijsformaties is met geen pen te beschrijven maar Super gidsen Michiel en Phil brengen je niet alleen overal veiling heen, en weer terug, maar zorgen ook voor prachtige foto’s en (drone) films. Kijk even op de site op Facebook pagina van Epique en je begrijp waarom ik hier geen woorden voor heb. Het is kostbaar en vergt 5 weken maar dat is het meer dan waard. Dit ga ik nooit vergeten en kan ik iedere avontuurlijke skiër (en kayakker) aanraden.

Antarctica Trip 2017 - Lydia

Snow

13/Apr/21

Bestemmingen

Partners