wePowder Season Kick-off – Freeride & Freetour

Oostenrijk

Voordat de drukte van de kerstvakantie naar de Alpen trekt gaan wij op zoek naar de beste poeder runs. We hebben de keuze uit twee gebieden en besluiten een week voor vertrek waar we heen gaan. De beste kan op diepe poedersneeuw dus. 

Arlberg of Espace Killy

Beide gebieden hebben een geweldig freeride terrein, zijn hooggelegen en hebben in december een goede kans op veel sneeuw. Arlberg, in de noord Alpen, het ‘schneeloch’ van Oostenrijk. Ski Arlberg is het bekendste freeride gebied van Oostenrijk en biedt meer dan genoeg runs voor elk niveau. Voor de afwisseling kunnen we een dag naar Ischgl. Espace Killy, in de zuid-west Alpen heeft een grote variatie aan freeride terrein, van brede glooiende hellingen tot steile couloirs. Door de hoge ligging is het gebied vanaf november al sneeuwzeker. 

4 dagen freeriden of freetouren

We delen de groepen in aan de hand van niveau en wensen. Vier dagen freeriden of freetouren. De freeride groep gaat lift-access freeriden en maakt af en toe een korte hike om de beste runs te bereiken. De freetour groep velt vanuit het bergstation verder de backcountry in, op zoek naar de meest uitdagende onverspoorde runs. De nadruk ligt op zoveel mogelijk meters maken in de eerste poeder van het seizoen, met aandacht voor je techniek. De gids daagt je uit en geeft tips en tricks om je freeride techniek te verbeteren. 

Naast het poeder rijden is er ‘s avonds aandacht voor veiligheid en materiaal. Wat is de beste manier om je ski’s/board te onderhouden? Welke materialen gebruik je onder verschillende omstandigheden? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van snow safety. Omdat er continue nieuwe materialen op de markt komen, is het belangrijk om je praktische kennis goed bij te houden. Zo kun je straks met (nog) meer plezier en vertrouwen de berg op- en af.

Wat kun je verwachten?

  • 4 dagen Freeriden of freetouren
  • Overnachting inclusief halfpension
  • In een goed hotel
  • Groepen van max 7 deelnemers
  • De eerste poeder van het seizoen!
Bestemming Prijs
Ergens in de Alpen v.a. € 1050
Reisperiode(s) 11 t/m 15 december 2019

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Mooiste trip ooit!

Beste Michiel,

Ik kan wel stellen dat de ‘wePowder Season Kick Off’ de mooiste trip was die ik ooit gemaakt heb in de bergen (en dat zijn er heel wat, want ik ski al van mijn 3e levensjaar). Ik kan dan ook heel weinig kritiek bedenken. We zijn duidelijk en steeds ruim op voorhand geïnformeerd, wat voor een beginner geruststellend is. De prijs was goed voor de onvergetelijke ervaring die ik heb mogen meemaken. Jijzelf en je medewerkers waren steeds vriendelijk en behulpzaam.

Erwin is een hele grote meneer. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Het is een uitdaging om een beginnersgroep veilig off-piste te nemen. Het verschil in niveau in de beginnersgroep maakte dit er niet makkelijker op. De laatste dag waren de ‘mindere goden’ van de groep niet mee en hebben we wel een heel mooi tempo aangehouden. Ik heb op verschillende vlakken (techniek, veiligheid, terreinkeuze, groepsdynamiek,…) heel wat opgestoken. Zijn aanpak was doordacht, opbouwend, aangenaam met af en toe wat ‘droge’ humor. Je hebt me steeds ‘getriggerd’ wanneer het om veiligheid ging. Niet dat ik me onveilig voelde (misschien wel even bij die lange afdaling met traverse), ik zou het eerder omschrijven als ‘bewust van de verschillende gevaren’. Ik heb mogen kennismaken met de verschillende aspecten van het ‘freeriden’ en het smaakt naar meer.

Zo, verder wil ik je nog veel succes toewensen met Epique. Ik ben er zeker van dat we mekaar binnenkort nog eens treffen.

Met vriendelijke groet uit het exotische België!
Dries Plevoets

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Freeride

28/May/18

Bestemmingen