wePowder Season Kick-off – Freeride & Freetour

Oostenrijk

Voordat de drukte van de kerstvakantie naar de Alpen trekt gaan wij op zoek naar de beste poeder runs. We hebben de keuze uit twee gebieden en besluiten een week voor vertrek waar we heen gaan. De beste kans op diepe poedersneeuw dus. 

Arlberg of Espace Killy

Beide gebieden hebben een geweldig freeride terrein, zijn hooggelegen en hebben in december een goede kans op veel sneeuw. Arlberg, in de noord Alpen, het ‘schneeloch’ van Oostenrijk. Ski Arlberg is het bekendste freeride gebied van Oostenrijk en biedt meer dan genoeg runs voor elk niveau. Voor de afwisseling kunnen we een dag naar Ischgl. Espace Killy, in de zuid-west Alpen heeft een grote variatie aan freeride terrein, van brede glooiende hellingen tot steile couloirs. Door de hoge ligging is het gebied vanaf november al sneeuwzeker. 

“Prachtige routes gekozen en dik onverspoord gescoord!”

4 dagen freeriden of freetouren

We delen de groepen in aan de hand van niveau en wensen. Vier dagen freeriden of freetouren. De freeride groep gaat lift-access freeriden en maakt af en toe een korte hike om de beste runs te bereiken. De freetour groep velt vanuit het bergstation verder de backcountry in, op zoek naar de meest uitdagende onverspoorde runs. De nadruk ligt op zoveel mogelijk meters maken in de eerste poeder van het seizoen, met aandacht voor je techniek. De gids daagt je uit en geeft tips en tricks om je freeride techniek te verbeteren. 

“Perfecte omstandigheden gecombineerd met een uitstekende organisatie en goede gids (Sale) hebben deze trip onvergetelijk gemaakt”

 

Naast het poeder rijden is er ‘s avonds aandacht voor veiligheid en materiaal. Wat is de beste manier om je ski’s/board te onderhouden? Welke materialen gebruik je onder verschillende omstandigheden? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van snow safety. Omdat er continue nieuwe materialen op de markt komen, is het belangrijk om je praktische kennis goed bij te houden. Zo kun je straks met (nog) meer plezier en vertrouwen de berg op- en af.

Wat kun je verwachten?

  • 4 dagen Freeriden of freetouren
  • Overnachting inclusief halfpension
  • In een goed hotel
  • Groepen van max 7 deelnemers
  • De eerste poeder van het seizoen!
Bestemming Prijs
Ergens in de Alpen v.a. € 1050
Reisperiode(s) 11 t/m 15 december 2019

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Fantastische kick-off

Begin december voor de eerste keer mee met de WePowder Kick-off. Locatie Val d’Isere Espace Killy, het freeriders-paradijs! En wederom was een trip met Epique fantastisch. Gijs-Jan als gids weet je enthousiast te maken, te motiveren en toch elke keer weer mooie afdalingen te vinden.
Verder hadden we een hele toffe en gezellige groep, heb ik voor het eerst een tour gemaakt en hadden we, toch ook niet onbelangrijk, prachtig weer.
Kortom: weer een fantastische, prachtige, toffe, gezellige, leerzame en mooie freeride trip. Bedankt Gijs-Jan en Epique!

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Freeride & Freetour

28/May/18

Bestemmingen