wePowder Season Kick-off | Epique - Mountain Adventures

wePowder Season Kick-off

Alpen

Dit jaar is het de 9e editie van de wePowder Season Kick-off. Dé beste start van je freeride seizoen. Vier dagen freeriden en freetouren in het gebied met de beste poeder kansen. Trap jij samen ons de winter af?

Freeriden en freetouren zoals het bedoeld is! Samen met de experts van wePowder houden we de sneeuwcondities in de gaten, een week voor vertrek besluiten we waar we heen gaan zodat we de beste condities van dat moment in de Alpen scoren. Jij regelt zelf je overnachting, wij zorgen voor een team ervaren, internationale gidsen en een goede sfeer. 

4 dagen freeriden met gids

Onder begeleiding van een van de ervaren Epique gidsen ga je vier dagen freeriden of freetouren. Met maximaal 10 groepen van 7 freeriders is er voor elk niveau een groep.

“En wederom was een trip met Epique fantastisch. Gijs-Jan als gids weet je enthousiast te maken, te motiveren en toch elke keer weer mooie afdalingen te vinden. Verder hadden we een hele toffe en gezellige groep, heb ik voor het eerst een tour gemaakt en hadden we, toch ook niet onbelangrijk, prachtig weer.” Daniël

Waarom de Kick-off?

 • De beste sneeuwcondities van het moment
 • Een groot freeridegebied
 • Freeriden onder begeleiding van een gids
 • Budget of luxe, boek zelf je accommodatie
 • Lift-access freeriden of freetouren
Bestemming Prijs
Ergens in de Alpen €545
Reisperiode(s) 7 t/m 11 dec. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Beste kans op poedersneeuw

Om de beste kans te hebben op poedersneeuw besluiten we een week voor vertrek naar welk gebied we gaan. We kiezen voor een goed freeride gebied met voldoende lift-capaciteit en genoeg off-piste en tourski/splitboard mogelijkheden. Bijvoorbeeld Les Trois Vallées, Arlberg, Tignes – Val d’Isère, Davos of Sestrière. Verder letten we bij de keuze van het gebied op de weersvoorspelling, het sneeuwdek en de actuele lawine situatie.

“Perfecte omstandigheden gecombineerd met een uitstekende organisatie en goede gids hebben deze trip onvergetelijk gemaakt. Het is echt leuk om met een groep gelijkgezinden de hele dag in de poeder te zijn. Sale wist de juiste plekken te vinden, iedereen plezier te laten beleven en “terloops” je ook nog wat bij te leren.” – Ed

Programma – 4 dagen freeriden

Dag 1 – Aankomst

We verzamelen rond 19.00 uur in een restaurant voor de opening en briefing. Onder het genot van een hapje en een drankje maak je kennis met de gids en de andere skiërs of snowboarders van je groep. Samen met je gids maak je een plan voor de volgende dag.

Dag 2 – Eerste freeride-dag

In de ochtend, net voordat de liften open gaan, treffen we elkaar bij het dalstation. Na een materiaalcheck pakken we de eerste lift omhoog. We beginnen rustig zodat iedereen kan wennen aan de sneeuw en het materiaal en duiken dan zo snel mogelijk de poeder in. De gids staat voor je klaar met tips en tricks om jouw poeder runs te perfectioneren. Indien nodig maken we vandaag tijd voor een korte safety clinic.

Dag 3 en 4 – Aan de bak

Indien het weer en de condities het toelaten zal de gids je meer uitdagen. Op zoek naar steile runs of een uitdagende tree-run. De freeriders maken vooral lift-access runs, met af en toe een bootpack. De freetour groepen gaan verder de backcountry en maken dagelijks een korte tour. Aan het eind van de middag verzamelen we met alle groepen voor de après-ski.

Dag 5 – De laatste afdalingen

We pakken weer de eerste lift omhoog en gaan, met een korte koffiepauze, door tot ongeveer 14.00 uur. Na een gezamenlijke lunch is het tijd om afscheid te nemen. Of je vandaag gelijk naar huis rijdt, of de volgende ochtend, is aan jou.

Freeriden en freetouren

Hou je niet van lopen of wil je gewoon zoveel mogelijk afdalingen maken? De freeride groepen gaan lift-access afdalingen scoren en maken eventueel een korte bootpack. Ben je niet vies van een stuk omhoog vellen en wil je zoveel mogelijk onverspoord kunnen skiën of boarden? Met de freetour groepen gaan we, afhankelijk van de condities, verder de backcountry in.

Ski en snowboard freetour reis - wePowder Season Kick-off

Niveau van de reis

De Kick-off is voor ervaren en beginnende off-piste skiërs en snowboarders die het winterseizoen goed willen beginnen. Je hebt al enige off-piste ervaring en kunt gecontroleerd afdalen in diepe sneeuw. We hebben ruimte voor 10 groepen. De groepen worden ingedeeld aan de hand van onze niveaus en jouw wensen. Uiteraard houden we rekening met vriendengroepen. Verwacht vier dagen intensief freeriden en genieten met een groep gelijkgestemden.

Inbegrepen bij deze reis

 • 4 dagen freeride of freetour programma met gids
 • Maximaal 7 deelnemers per gids
 • 10 groepen ingedeeld adhv niveau, discipline en wensen
 • Internationaal, ervaren team van ski, snowboard en berggidsen
 • Organisatie en een hoop gezelligheid met gelijkgestemden
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
 • Epique-aandenken

ski en snowboard freeride reis - wePowder Season Kick-off

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Superrr!

Wat een geweldige ervaring! Toch maar eens de stap gewaagd en meegegaan met een freeride-trip onder begeleiding van Epique. Best spannend als ervaren on piste- maar onervaren off piste-skiër… We kregen goede aanwijzingen om techniek on en off piste te verbeteren. Ik werd ook steeds weer een stapje verder gechallenged met een afdaling waarvan ik nooit had gedacht die te maken. Echt cool! Je komt op de mooiste plekken en in de gids met zijn kennis en kunde had ik alle vertrouwen. Het was ook nog eens een heel gezellig clubje. Ik zorg wel voor wat extra conditie en beenspieren de volgende keer… Heb er nu al weer zin in!

Heliskiing in Turkey - Bjørn

Freeride

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners