wePowder Season Kick-off | Epique - Mountain Adventures

wePowder Season Kick-off – Freeride & Freetour

Oostenrijk

Voordat de drukte van de kerstvakantie naar de Alpen trekt gaan wij op zoek naar de beste poeder runs. We hebben de keuze uit twee gebieden en besluiten een week voor vertrek waar we heen gaan. De beste kans op diepe poedersneeuw dus. 

Arlberg of Espace Killy

Beide gebieden hebben een geweldig freeride terrein, zijn hooggelegen en hebben in december een goede kans op veel sneeuw. Arlberg, in de noord Alpen, het ‘schneeloch’ van Oostenrijk. Ski Arlberg is het bekendste freeride gebied van Oostenrijk en biedt meer dan genoeg runs voor elk niveau. Voor de afwisseling kunnen we een dag naar Ischgl. Espace Killy, in de zuid-west Alpen heeft een grote variatie aan freeride terrein, van brede glooiende hellingen tot steile couloirs. Door de hoge ligging is het gebied vanaf november al sneeuwzeker. 

“En wederom was een trip met Epique fantastisch. Gijs-Jan als gids weet je enthousiast te maken, te motiveren en toch elke keer weer mooie afdalingen te vinden.
Verder hadden we een hele toffe en gezellige groep, heb ik voor het eerst een tour gemaakt en hadden we, toch ook niet onbelangrijk, prachtig weer.” Daniël

4 dagen freeriden of freetouren

We delen de groepen in aan de hand van niveau en wensen. Vier dagen freeriden of freetouren. De freeride groep gaat lift-access freeriden en maakt af en toe een korte hike om de beste runs te bereiken. De freetour groep velt vanuit het bergstation verder de backcountry in, op zoek naar de meest uitdagende onverspoorde runs. De nadruk ligt op zoveel mogelijk meters maken in de eerste poeder van het seizoen, met aandacht voor je techniek. De gids daagt je uit en geeft tips en tricks om je freeride techniek te verbeteren. 

“Perfecte omstandigheden gecombineerd met een uitstekende organisatie en goede gids (Sale) hebben deze trip onvergetelijk gemaakt. Het is echt leuk om met een groep gelijk gezinden de hele dag in de poeder te zijn. Sale wist de juiste plekken te vinden, iedereen plezier te laten beleven en “terloops” je ook nog wat bij te leren.” – Ed

Naast het poeder rijden is er ‘s avonds aandacht voor veiligheid en materiaal. Wat is de beste manier om je ski’s/board te onderhouden? Welke materialen gebruik je onder verschillende omstandigheden? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van snow safety. Omdat er continue nieuwe materialen op de markt komen, is het belangrijk om je praktische kennis goed bij te houden. Zo kun je straks met (nog) meer plezier en vertrouwen de berg op- en af.

Bestemming Prijs
Ergens in de Alpen € n.t.b.
Reisperiode(s) 8 t/m 12 dec. 2021
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Wat is inbegrepen

  • 4 dagen begeleiding door Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- of snowboardleraar
  • 4 overnachtingen in een hotel*** inclusief halfpension
  • 4 dagen liftpas
  • Toeristenbelasting
  • SGR Garantiefonds
  • Calamiteitenfonds

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Uitdagend maar veilig!

Wij hebben geweldige dagen gehad in St. Anton am Arlberg. De samenstelling van de groep was ideaal en hebben aan Irian een goede gids gehad. Irian is een bijzonder aangename gids. Hij houdt rekening met de wensen van de groep en maakt duidelijk wat wel en niet de bedoeling is.Hij daagt uit maar gaat voor veiligheid. De Arlberg is heel divers als gebied en daardoor kan een dag verschillende aspecten hebben. Ik denk dat hij met de huidige condities het maximale voor ons eruit heeft gehaald.

Met vriendelijke groet en wellicht tot ziens in Dutch week Val Thorens, Marcel Clausing

Antarctica Trip 2017 - Lydia

Snow

13/Apr/21

Bestemmingen

Partners