wePowder Season Kick-off – Freetour

Oostenrijk

De eerste poeder van het seizoen vinden is lastig, wij maken het je makkelijk! De datum ligt vast en de gidsen staan klaar. Om zeker te zijn van voldoende slaapplek hebben we, in een paar van de beste freeride gebieden van de Alpen, alvast opties genomen in een goed hotel. Een week voor vertrek checken waar de beste kansen zijn op diepe poedersneeuw en hoor je waar we heen gaan.

Freeriden of freetouren?

Een reis, twee disciplines. Vanuit de lift op zoek naar de beste poeder afdalingen? Bekijk hier de Freeride pagina van de WePowder Season Kick-off.

4 dagen freetouren

Onder begeleiding van de gidsen van Epique ga je vier dagen freetouren op jouw eigen ski of snowboard niveau. Met behulp van tourski’s of splitboard gaan we ver buiten het gebied op zoek naar het beste terrein en de mooiste sneeuw. Ligt er voldoende sneeuw in het bereik van de liften, dan blijven de vellen in de tas en gaan we meters maken in de poeder. Is alles verspoord of is de sneeuw beter aan de andere kant? Gedurende vier dagen brengt de gids je naar de beste runs, in en ver buiten het skigebied. Nog even werken aan je afdaal of spitzkehre skills? De gids heeft vast nog wel wat aandachtspuntjes.

Naast het poeder rijden is er ‘s avonds aandacht voor veiligheid en materiaal. Wat is de beste manier om je ski’s/board te onderhouden? Welke materialen gebruik je onder verschillende omstandigheden? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van snow safety. Omdat er continue nieuwe materialen op de markt komen, is het belangrijk om je praktische kennis goed bij te houden. Zo kun je straks met (nog) meer plezier en vertrouwen de berg op- en af.

Overnachten doen we in een goed hotel, in één van de beste freeride gebieden van de Alpen. Alle gebieden beschikken over genoeg off-piste terrein voor vier dagen gave freeride afdalingen. We hebben de keuze uit:

 • Les Trois Vallées: Val Thorens, Meribel, Courchevel (Frankrijk)
 • Espace Killy: Tignes en Val d’Isere (Frankrijk)
 • Arlberg: Sankt Anton, Lech en Zurs (Oostenrijk)
 • Ötztal: Sölden, Obergurgl en Hochgurgl (Oostenrijk)
 • Les Quatre Vallées: Verbier (Zwitserland)
 • Paznauntal: Ischgl, See en Kappl (Oostenrijk)
Neem contact met ons op

Reisdetails

Bestemming Prijs Reisperiode(s)
Ergens in de Alpen v.a. € 1050 12 t/m 16 december 2018

Reisimpressie

Wat kan je verwachten?

 • Vier dagen poeder zoeken
 • De mooiste runs vanuit de lift
 • of zelf je afdalingen verdienen ver buiten het gebied
 • Bijkomen in een goed hotel
 • Begeleid door een gediplomeerde skigids
 • In een groep die past bij jouw niveau

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op
Over deze reis Blog bericht

with less powder, we did great things !

goeie organisatie die perfect past bij mijn doelstellingen, niet betuttelend, avontuurlijk genoeg, zonder zware risico’s… perfect shake

Geef een review meer reviews

Skitouren in de Sellrain - Luuk

Freetour

31/Mar/18

Bestemmingen