Vogezen cross country | Epique - Mountain Adventures

Tour du Vosges

Frankrijk

Op slechts 6 uur rijden van Utrecht liggen de Vogezen, een middelgebergte met een gevarieerd landschap. Met meer dan 1500 kilometer mountainbike routes, vele natuurlijke single trail en een bikepark van wereldklasse is dit een topbestemming voor mountainbikers. Tevens is het de geboortegrond van mountainbike legende Julien Absalon. Wij treden in de voetsporen van Absalon en rijden een lang weekend de trails en paden waarop hij de beste mountainbiker ter wereld is geworden.

Cross country reis in de Vogezen

 • 5-daagse trekking door de Vogezen
 • Bosrijk terrein met bergmeren
 • Overnachting op de top van de Vogezen
 • Rustige en afwisselende trails

Overnachten op het dak van de Vogezen

Deze “tour” speelt zich af in het ruigste en mooiste gebied van de Vogezen. Rondom de hoogste berg van het gebied: de Grand Ballon. We overnachten dit weekend in comfortabele hotels en tevens letterlijk op de top van de Vogezen, in een schitterende Auberge op de top van de Grand Ballon. We vertrekken in Gérardmer en rijden in 4 dagen over de hoogste toppen en diepste dalen van de Vogezen.

Bestemming Prijs
Vogezen v.a. € 995
Reisperiode(s) 15 t/m 19 jun. 2022
21 t/m 25 sept. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

5-daagse tour door de Vogezen

Dag 1 – Aankomst Gérardmer

Je wordt op woensdagmiddag verwacht in Gérardmer. Na het inchecken en een kennismaking rijden we een opwarmronde om alvast in de stemming te komen en te wennen aan het terrein en de omgeving.

Dag 2 – naar La Bresse

Vrijdag vertrekken we na het ontbijt richting het noorden. We rijden via Longemer naar La Bresse, de aankomstplaats van de eerste etappe.

Dag 3 – naar de Grand Ballon

De tweede etappe brengt ons van La Bresse, het grootste skidorp van de Vogezen, naar het letterlijke dak van de Vogezen en het figuurlijke hoogtepunt van het weekend, de Grand Ballon. We overnachten op de top in Chalet Hôtel Du Grand Ballon.

Dag 4 – naar Cornimont

We starten de dag met een heerlijke afdaling van de Grand Ballon. We rijden richting het zuiden naar het kleine en pittoreske plaatsje Cornimont. 

Dag 5 – terug naar Gérardmer

Op zondag gaan we vroeg op pad en rijden we terug naar waar het weekend begonnen is, Gérardmer. Na een verfrissende duik in het Lac de Gérardmer pakken we de auto’s in en rijden we terug naar Nederland.

Epique cross country mountainbike Vogezen

Cross country tour

Tijdens deze tour treden we in de voetsporen van Julien Absalon, een cross country legende. Deze tour is dan ook met name geschikt voor cross country rijders; je houdt van kilometers vreten, van klimmen en natuurlijk ook van technische afdalingen. In de Vogezen moet onoverkomelijk veel geklommen worden. De ondergrond loopt uiteen van wortels tot rotsen en de afdalingen kunnen zowel flowie als zeer technisch zijn.

Niveau van deze reis

Iedere dag worden er twee verschillende routes aangeboden die verschillen in aantal kilometers en met name in het aantal hoogtemeters. We rijden dagelijks tussen de 50 en 75 kilometer en tussen de 1300 en 2500 hoogtemeters. Deze reis is er voornamelijk voor de niveaus intermediate en advanced. Benieuwd of deze reis passend is voor jou? Neem gerust even telefonisch contact met ons op! Meer over de verschillende niveaus lees je hier.

Epique cross country mountainbike Vogezen

Wat is inbegrepen?

 • 5 dagen begeleiding door een Epique mountainbike gids 
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 4 overnachtingen in verschillende hotels op een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Bagage vervoer
 • Parkeermogelijkheid bij het starthotel
 • Douchegelegenheid bij terugkomst
 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR GarantiefondsCalamiteitenfonds
 • Epique aandenken

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Vet avontuur met top gidsen!

Een week lang door IJsland getourd met Michiel en Gijs-Jan! Prachtig avontuur waarbij de gidsen het iedere dag weer voor elkaar kregen het tot een mooie uitdaging te maken! Thanks!!!

Antarctica Trip 2017 - Lydia

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners