Trans Semois | Epique - Mountain Adventures

Trans Semois

Frankrijk

We hebben deze reis tot de ‘Trans Semois’ gedoopt, en niet zonder reden! De Semois is een zijtak van de Maas, een rivier die we stroomafwaarts volgen. Op verschillende plekken langs de Semois hebben wij prachtige routes ontworpen. Dit stelt ons in staat om het niveau elke dag een tandje bij te schroeven en een enorm leerzame week te bieden. Deze reis is dan ook samengesteld voor de ambitieuze mountainbiker die graag stappen zet om het volgende doel in onze prachtige sport te bereiken: (meer en beter) rijden op serieus buitenlands terrein! Wij zijn al lange tijd helemaal fan van deze streek, de natuur en de rust van de regio zullen je echt verbazen. Daarnaast liggen er fantastische trails, welke ook nog eens volledig zijn erkend door de lokale instanties. De trails zijn erg goed onderhouden, en bovenal te gek om te rijden.

Mountainbiken in de Belgische én Franse Ardennen

 • Ideale opbouw voor intermediate en gevorderde MTB’ers
 • Echte vakantie in hartje zomer op slechts 4 uur rijden van Utrecht
 • Unieke glamping ervaring

100% natuur zonder je eigen tent op te zetten: Bikers Retreat Monthermé

Je overnacht vijf nachten nabij het stadje Monthermé in Noord-Frankrijk, direct aan de prachtig meanderende Semois. Deze idyllische waterweg heeft de omliggende heuvels net wat meer uitgesleten dan je misschien gewend bent van de Belgische Ardennen. Het biedt ons de perfecte uitvalsbasis voor de verschillende locaties die we deze week aandoen. Je verblijft op ons zogeheten ‘Bikers Retreat’. Omdat we hier het hele seizoen Bike Trainingen organiseren is gekozen voor een glamping verblijf speciaal gericht op mountainbikers! Je verblijft hier op basis van volpension. Met dit all-inclusive kampeer concept staan we midden in de natuur, fietsen we tot aan de tent en hoef je alleen je reistas in te pakken en je bike op de fietsdrager te zetten. Het basecamp is van alle gemakken voorzien en alle eetmomenten worden geregeld.

Bestemming Prijs
Bouillon, Belgie N.t.b.
Reisperiode(s) 17 t/m 21 aug. 2022

4,5 dag trainen en trails rijden in de wonderschone Semois vallei

Woensdag reizen jullie op eigen gelegenheid af naar Monthermé waar we een meet & greet doen met de gidsen en deelnemers. Vervolgens start de oriëntatie en rijden we een mooie tocht. Tijdens deze trip staan we vooraf en tijdens de ritten stil bij wat je kan verwachten en geven we korte theoretische sessies met passende oefeningen. Op die manier kunnen we echt ‘bergen’ verzetten in 5 dagen! Ook rijden we rondom de stad Bouillon enkele super gave routes met in de namiddag de mogelijkheid deze leuke Belgische vestingstad in te duiken. De dagen daarna rijden we de indrukwekkende en wonderschone trails rondom Naux, Thilay & Bohan. Schitterende vergezichten, trails met loamy ondergrond, rotspassages tot aan de Semois met oversteek over oude industriële stalen bruggen. De mooie routes in deze omgeving in volle zomer wanen je zonder twijfel verder van huis dan je in werkelijkheid bent en het lijkt alsof de tijd hier heeft stil gestaan.

Ideale training voor intermediate MTB’ers

Bij Epique besteden we veel aandacht aan het ontwerpen van onze reizen op zo’n manier dat er een logische ladder ontstaat. Deze all-mountain MTB-vakantie is speciaal in het leven geroepen om een passend antwoord te bieden op de vraag om op uitdagend buitenlands terrein aan de fietstechniek te werken. De Ardennen worden nogal eens weggezet als laaggebergte met enkel makkelijke XC-tochten, maar deze vakantie zal je werkelijk versteld doen staan. De diversiteit is groot en het ‘serieuze’ karakter van de trails zijn opmerkelijk voor de afstand van Nederland. Heb je misschien al vaker in Nederland en omringende landen uitdagende trails gereden en gemerkt dat je toe bent aan de volgende stap dan is deze ‘Trans Semois’ vakantie echt een aanrader. Tijdens de reis gaan we aan de slag om de verschillen met wat je gewend bent van de Nederlandse routes zo gegradeerd mogelijk op te voeren en zul je aan het einde van de vakantie merken dat je techniek grote sprongen heeft gemaakt. Na deze reis zul je dan ook makkelijker zelfstandig afreizen naar locaties met steiler en technischer terrein om een route te rijden. Voor deze trip raden we een fully van rond de 130 mm of meer aan en heb je een goede conditie nodig.

Rijden, leren en nog eens rijden

Deze vakantie is voor de niveaus intermediate tot advanced. Deze niveaus staan hier beschreven. De vakantie is opbouwend van karakter en we besteden veel aandacht aan het toepassen van basistechnieken in steeds uitdagender terrein. Onder de noemer ‘learning by riding’ gaan we met de groep aan de slag en zullen we gedurende de dag korte theoretische sessies doen. Daarnaast is er met name focus op het corrigeren / bijsturen van de techniek (foutieve aangeleerde techniek of houding) tijdens het rijden. De dagtochten kunnen variëren van tussen de 30 tot 60 km per dag met tussen de 800 en 1800 hoogtemeters per dag.  

Wat is inbegrepen?

 • 4,5 dag begeleiding door Epique Mountainbike trainer/gids
 • 5 dagen verblijf op Bike Retreat Monthermé
 • 4 overnachtingen 
 • Op basis van volpension (incl. drankjes)
  • ontbijt
  • lunch 
  • diner
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Epique goody

Interesse?

Wil jij op vakantie naar de Alpen, maar ben je nog niet zeker van je skills? De Trans Semois is een uitstekende voorbereiding op het zwaardere werk in de Alpen. Vragen?

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

was toch een van de beste skitrips ooit!

Met Michiel is het altijd goed! Doorzetten en kijken naar de mogelijkheden. Altijd op zoek naar de mooiste plannen en daar ons positief in betrekken. Omstandigheden waren prima, maar je moet er dan nog wel iets moois van maken en dat kan Michiel als geen ander!

4 days Off-piste training! - Caroline

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners