Trails rijden in de Vogezen | Epique - Mountain Adventures

Go with the Flowgezen

Frankrijk

Op slechts 6 uur rijden van Utrecht liggen de Vogezen, een middelgebergte met een gevarieerd landschap. Met meer dan 1500 kilometer mountainbike routes, vele natuurlijke single trails en een bikepark van wereldklasse is dit een topbestemming voor mountainbikers. Wij bezoeken de 2 beste bikeparks van de Vogezen: La Bresse en Lac Blanc. Niet voor niets is La Bresse regelmatig het decor geweest van de finale van het World Cup-seizoen downhill en cross country!

Trails rijden in de Vogezen

 • Twee geweldige en uitdagende bikeparks
 • Overnachtingen in een authentieke Auberge
 • Enorm veel afdalen
 • Tips en tricks over de juiste daaltechniek door een Nederlandse gids

De beste bikeparks van Noordwest-Europa

We overnachten dit hele weekend in een authentieke Auberge (herberg) midden in de Vogezen. De Vogezen kent vele auberges, vaak wat meer afgelegen en bij een boerenbedrijf. Auberges zijn net als hotels van alle gemakken voorzien, het eten is er lokaal en vers en alles rondom de Auberge ademt natuur. Vanuit de Auberge waar we verblijven hebben we een schitterend uitzicht over de Vogezen, we komen hier helemaal tot rust na een intensieve dag afdalen. Het bikepark Lac Blanc en La Bresse liggen op nog geen 20 kilometer van elkaar vandaan. Onze Auberge ligt precies tussen deze twee bikeparks in.

Bestemming Prijs
Vogezen € 865
Reisperiode(s) 2 t/m 6 juni 2021
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis

4 dagen knallen in La Bresse en Lac Blanc

Dag 1 – Heenreis

Aan het eind van de middag verzamelen bij onze Auberge in de Vogezen. We dineren gezamenlijk en maken ons materiaal voor de komende dagen in orde.

Dag 2 en 3 – Bikepark Lac Blanc

Op donderdag en vrijdag bezoeken we het bikepark Lac Blanc. We dalen zoveel mogelijk af met behulp van de lift en zullen daarnaast kleine tourtjes op eigen kracht maken om trails in de backcountry te kunnen afdalen.

Dag 4 en 5 – Bikepark La Bresse

Op zaterdag en zondag rocken we het bikepark La Bresse. Wij vinden het belangrijk dat jij je bike-skills verbetert tijdens deze trip. Daarom geven we je tips, tricks en oefeningen mee die je helpen te groeien tot een complete mountainbiker. Daarnaast maken we videoanalyses die je helpen om nog meer één te worden met je fiets.

Zondag aan het eind van de middag sluiten we de reis gezamenlijk af. Vervolgens kan iedereen op eigen gelegenheid terug naar Nederland reizen.

Epique Mountainbike trail reis Vogezen, Frankrijk

Iedere dag andere trails en verschillend terrein

Om je skills te verbeteren moet je herhalen en heel veel afdalen. Juist daarom is een bikepark zo geschikt, je neemt vele keren per dag de lift en daalt dezelfde runs af zodat je je afdaallijnen tot in perfectie kunt verbeteren. De runs zijn maximaal 400 hoogtemeters lang, er kan dus eindeloos herhaald worden. Dit weekend is er voor de echte afdaalfreaks. Doe je niets liever dan afdalen en doe je dit het liefst ook nog eens zo smooth mogelijk? Dan ben je bij deze trip aan het juiste adres!

Niveau van deze reis

Jouw afdaalconditie moet goed in orde zijn. Je daalt af op eigen tempo, want er kan gedifferentieerd worden in de trails die we rijden. De beide bikeparks bieden trails en afdalingen voor alle niveaus. Het programma tijdens het weekend wordt methodisch opgebouwd en iedere dag zullen we specifieke thema’s behandelen, zoals bochtentechniek, positie op de fiets, kijken en lijnkeuze. We zoeken verschillende terreinsoorten voor variatie zoals wortels, rotsen en modder. Door de grote variatie aan ondergrond word je al snel een betere mountainbiker en zal je zien dat je aan het eind van het weekend één bent met je fiets en het terrein. Deze reis is voor de niveaus Beginner, Intermediate, Advanced en Expert. Een goede conditie is wel een vereiste. Wil je meer weten over de niveaus? Neem telefonisch contact met ons op en/of klik hier

Epique Mountainbike trail reis Vogezen, Frankrijk

Wat is inbegrepen?

 • 4 dagen begeleiding door een Epique mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 4 overnachtingen in een Auberge op een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
 • 4 dagen liftpas voor de bikeparks La Bresse en Lac Blanc
 • Videoanalyses en professionele foto’s
 • Epique aandenken
 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Het beste uit jezelf halen!

Met Michiel naar Tux geweest in november 2010. Wat een top week. We hadden optimale condities al vroeg in het seizoen. Michiel is een trainer die iedere keer 120% van zichzelf geeft. Dat motiveert. Zijn scherpe en directe tips zorgen ervoor dat je het beste uit jezelf weet te halen.

Echt een aanrader, weekje met Epique is het meer dan waard.

Gr. Sebastiaan

Antarctica Trip 2017 - Lydia

Alle reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners