Tourski & zeil reis naar IJsland | Epique - Mountain Adventures

Ski & Sail Hornstrandir, IJsland

IJsland

Tijdens deze achtdaagse reis gaan we met een kleine groep zeilen in de fjorden van het schiereiland Hornstrandir. Dit onbewoonde natuurreservaat ligt in het noordwesten van IJsland, vlak onder de poolcirkel. Het ongerepte winterlandschap is perfect voor een episch ski- en snowboardavontuur.

Zeilen en skiën

Met de boot zijn we extra mobiel; vanaf het water kunnen we de mooiste, meest afgelegen plekken bereiken. Aan boord is het knus en warm. De schipper kent de mooiste plekken en kan ook een heerlijk potje koken. Met Epique ontdek je het winterse IJsland zoals nooit tevoren.

Waarom deze reis?

 • Ski to the sea
 • Twee gidsen voor groep van 10 skiërs en boarders
 • Maaltijden bereid met lokale producten en de dagvangst
 • Kajakken of SUP-pen na een tour of op een slecht-weerdag

Tourskiën op Hornstrandir

Ons avontuur speelt zich af in het uiterste noordwesten van IJsland, op het schiereiland Hornstrandir. Het gebied is onbewoond en alleen vanaf het water bereikbaar. De fjorden hier zijn beschut en door de relatief rustige zee, zonder hoge golfslag, kun je er prima aan boord overnachten. Bovendien maak je er grote kans op het spotten van wildlife, zoals orka’s, zeehonden of zelfs walvissen. Als je geluk hebt, kun je bij een heldere nacht genieten van het adembenemende noorderlicht.

Bestemming Prijs
Hornstrandir Op aanvraag
Reisperiode(s) 23 t/m 30 april 2022
30 t/m 1 mei 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalcconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Programma – Zes dagen touren in de fjorden

Dag 1 – Reis naar IJsland

We vliegen via Reykjavik door naar Ísafjörður. We gaan direct aan boord bij de Arktika en maken kennis met de schipper en de bemanning. ‘s Avonds wordt het programma voor de komende dagen besproken.

Dag 2 – Oversteek naar Hornstrandir

‘s Ochtends na het ontbijt varen we uit. We starten met een 2-4 uur durende zeiltocht en gaan voor anker. Na de lunch gaan we aan land om de benen te strekken en maken we een mooie tourtocht tot aan de avondschemering.

Dag 3 t/m 6 – 5 volle tourskidagen

We zullen 5 volle dagen het schiereiland verkennen. Deze speeltuin voor skiërs en snowboarders biedt veel mogelijkheden en voor ieder wat wils. Schitterende landschappelijke touren voor beginnende en intermediate skiers en boarders en voor de gevorderden en experts tal van steile afdalingen en couloirs waar je zowel conditioneel als technisch uitgedaagd wordt. Met twee gidsen kunnen we opsplitsen in twee groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau een geweldige ervaring heeft. 

Dag 7-8 – Laatste tour en terugreis

Op deze laatste dag maken we een korte ochtendtour, waarna we terug zeilen naar Ísafjörður. Na aankomst nemen we afscheid van kapitein en bemanning en vliegen we terug naar Reykjavik. Hier overnachten we in een hotel in het centrum en sluiten we af met diner en een drankje. Zondagochtend vliegen we terug naar Amsterdam. ‘s Middags zijn we weer terug in Nederland.

Epique - Tourskiën en splitboarden in IJsland

Avontuurlijke skiërs en boarders met zeebenen

Dit avontuur is voor skiërs en snowboarders die graag nieuwe landen en gebieden bezoeken om daar hun favoriete wintersport te beoefenen. Het ontdekken van een andere cultuur en natuur, het ontmoeten van nieuwe mensen en maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de touren of de afdalingen maar juist de combinatie van alle elementen maakt dit soort reizen bijzonder en anders dan alle andere – wellicht de mooiste van je leven.

Ski to the sea

Alle touren in IJsland starten en eindigen op het strand. De beklimmingen zijn tussen de 400-1.200 meter, waarna steeds een mooie afdaling volgt. We maken per dag één lange of twee korte tochten. Het terrein is IJsland is erg gevarieerd; breed, smal, vlak en stijl. We skiën of snowboarden in grote wanden, door smalle couloirs en op gletsjers. Sneeuwcondities variëren van harde sneeuw, boterzachte voorjaarssneeuw tot diepe poedersneeuw. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor jou te vinden.

Epique - Tourskiën en splitboarden in IJsland

Epique - Tourskiën en splitboarden in IJsland

Inbegrepen bij deze reis:

 • 6 dagen zeil-/tour-programma
 • 1 gids voor een groep van maximaal 9 personen
 • 6 overnachtingen op de Arktika met volpension
 • 1 overnachting in Reykjavik
 • Alle transfer tussen de luchthaven (Reykjavik/Isafjordur)
 • Gebruik van zeekajaks of SUP-boards in de fjorden
 • Trees for All-bijdrage om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • Bijdrage SGR-fonds & Calamiteitenfonds
 • Epique-aandenken

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

life changing (n)iceland

Weekje op een zeilboot in de IJslandse fjorden van Hornstrandir. Op zich al een hele belevenis zo net onder de poolcirkel. Fantastische vergezichten, onvergetelijke kleuren, good food, even better fun en een fantastische groep! Je zou bijna vergeten dat deze week in teken stond van Freeride touren. Fresh pow, fantastische lijnen, first track, uitdagende couloirs. Dit alles onder de bezielend gidswerk van Michel en Gijs-Jan. Zij weten soms beter wat je aankunt als skiën als dat je dat zelf op dat moment in de gaten hebt. Grensverleggend, Thanx guys!
6 sterren uit 5 wat mij betreft.

Heliskiing in Turkey - Bjørn

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners