Tourski & zeil reis naar IJsland | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën & Splitboarden Hornstrandir, IJsland

IJsland

IJsland staat bekend om haar spectaculaire omgeving, overvloed aan wilde dieren en het noorderlicht. Ten noordwesten ligt het natuurgebied Hornstrandir. Hier gaan we met een zeiljacht op zoek naar de mooiste locaties om te tourskiën en splitboarden. Vanaf de havenstad Isafjordur varen we met zeiljacht de Arktika langs de fjorden van Isafjardardjup. Het gebied is onbewoond en alleen vanaf het water bereikbaar. Dit zorgt ervoor dat je nog nooit eerder geskiede afdalingen en couloirs kunt ontdekken. Onderweg maak je kans op het spotten van vogels, orka’s, zeehonden of zelfs walvissen. Als je geluk hebt, kun je bij een heldere nacht genieten van het adembenemende noorderlicht.

Door de korte nachten zijn de temperatuurverschillen minimaal. Hierdoor zijn de sneeuwcondities veel constanter dan in de Alpen. Daarnaast zorgen de lange dagen voor flexibiliteit in het programma.

Tourskiën en splitboarden vanaf een zeilboot

Tijdens deze achtdaagse reis gaan we met een klein groepje zeilen rond het schiereiland Hornstrandir in het noordwesten van IJsland. Dit natuurreservaat ligt vlak onder de poolcirkel en is onbewoond. Je vindt er grote ‘bowls’ en steile couloirs die tot de kustlijn rijken. Met de boot zijn we extra mobiel; vanaf het water kunnen we de mooiste, meest afgelegen plekken bereiken. We lopen aan de ene kant van de berg omhoog, met tourski’s of splitboard, en dalen daarna aan de andere kant af tot aan het strand. Hier pikt het schip ons weer op voor een lekkere lunch aan boord met vers gevangen vis. En ’s middags weer op pad tot het donker wordt. En dat kan in het voorjaar op IJsland wel even duren.

Aan boord is het knus en warm. Kapitein Siggi weet de beste vaarroutes te vinden en kan ook een heerlijk potje koken. Met Epique ontdek je het winterse IJsland zoals nooit tevoren.

Bestemming Prijs
Hornstrandir v.a. € 1950
Reisperiode(s) Maart t/m april 2019

Wat kan je verwachten?

  • Een gebied waar je in de winter alleen met een schip komt
  • 6 dagen tourskiёn of splitboarden
  • Begeleidt door een gids de beste afdalingen weet te vinden
  • Genieten van de heerlijke maaltijden van Siggi (meestal vers uit het fjord)
  • Touren tot 22:00 ‘s avonds is geen uitzondering
  • Vanaf het jacht sta je, met behulp van de bijboot, gelijk is de sneeuw

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Toeren en zeilen in IJsland: Unieke ervaring in ongerepte natuur zonder iemand tegen te komen.

Een prachtige en unieke totaal ervaring in IJsland. Varend door totaal verlaten fjorden. Mooie lijnen en couloirs spotten vanaf de Aurora. Ondanks beperkte toerervaring onder de bezielende en kordate leiding van Michiel was het toeren heel goed te doen. Vertrek vanaf zeeniveau helpt hier absoluut bij. Zeer gevarieerde afdalingen met veel uitdaging. Ondanks de afwezigheid van verse poeder deze week fantastisch kunnen skiën. De gezelligheid aan boord, de heerlijke en zeer gevarieerde groep mensen, kookkunsten en lokale kennis van kapitein Siggi (en lokale gids Haukur) completeren het plaatje. Aarsel dus niet als je op zoek bent naar een prachtig uitdagend avontuur!

Kazachstan - Martin

Snow

30/Oct/19

Bestemmingen

Partners