Tourskiën & Splitboarden Hornstrandir, IJsland

IJsland

IJsland staat bekend om haar spectaculaire omgeving, overvloed aan wilde dieren en het noorderlicht. Ten noordwesten ligt het natuurgebied Hornstrandir. Hier gaan we met een zeiljacht op zoek naar de mooiste locaties om te tourskiën en splitboarden. Vanaf de havenstad Isafjordur varen we met zeiljacht de Arktika langs de fjorden van Isafjardardjup. Het gebied is onbewoond en alleen vanaf het water bereikbaar. Dit zorgt ervoor dat je nog nooit eerder geskiede afdalingen en couloirs kunt ontdekken. Onderweg maak je kans op het spotten van vogels, orka’s, zeehonden of zelfs walvissen. Als je geluk hebt, kun je bij een heldere nacht genieten van het adembenemende noorderlicht.

Door de korte nachten zijn de temperatuurverschillen minimaal. Hierdoor zijn de sneeuwcondities veel constanter dan in de Alpen. Daarnaast zorgen de lange dagen voor flexibiliteit in het programma.

Tourskiën en splitboarden vanaf een zeilboot

Tijdens deze achtdaagse reis gaan we met een klein groepje zeilen rond het schiereiland Hornstrandir in het noordwesten van IJsland. Dit natuurreservaat ligt vlak onder de poolcirkel en is onbewoond. Je vindt er grote ‘bowls’ en steile couloirs die tot de kustlijn rijken. Met de boot zijn we extra mobiel; vanaf het water kunnen we de mooiste, meest afgelegen plekken bereiken. We lopen aan de ene kant van de berg omhoog, met tourski’s of splitboard, en dalen daarna aan de andere kant af tot aan het strand. Hier pikt het schip ons weer op voor een lekkere lunch aan boord met vers gevangen vis. En ’s middags weer op pad tot het donker wordt. En dat kan in het voorjaar op IJsland wel even duren.

Aan boord is het knus en warm. Kapitein Siggi weet de beste vaarroutes te vinden en kan ook een heerlijk potje koken. Met Epique ontdek je het winterse IJsland zoals nooit tevoren.

Wat kan je verwachten?

  • Een gebied waar je in de winter alleen met een schip komt
  • 6 dagen tourskiёn of splitboarden
  • Begeleidt door een gids de beste afdalingen weet te vinden
  • Genieten van de heerlijke maaltijden van Siggi (meestal vers uit het fjord)
  • Touren tot 22:00 ‘s avonds is geen uitzondering
  • Vanaf het jacht sta je, met behulp van de bijboot, gelijk is de sneeuw
Bestemming Prijs
Hornstrandir v.a. € 1950
Reisperiode(s) Maart t/m april 2019

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

life changing (n)iceland

Weekje op een zeilboot in de IJslandse fjorden van Hornstrandir. Op zich al een hele belevenis zo net onder de poolcirkel. Fantastische vergezichten, onvergetelijke kleuren, good food, even better fun en een fantastische groep! Je zou bijna vergeten dat deze week in teken stond van Freeride touren. Fresh pow, fantastische lijnen, first track, uitdagende couloirs. Dit alles onder de bezielend gidswerk van Michel en Gijs-Jan. Zij weten soms beter wat je aankunt als skiën als dat je dat zelf op dat moment in de gaten hebt. Grensverleggend, Thanx guys!
6 sterren uit 5 wat mij betreft.

Heliskiën Bell 2 Lodge - Esther

Skitour

25/Oct/18

Bestemmingen