Tourskiën & Splitboarden in IJsland, Akureyri

IJsland

Welkom in het land van de Vikingen. Waan je binnen een halve dag in een omgeving tegenovergesteld aan de Alpen. Nauwelijks infrastructuur, ruw terrein, steile kliffen die uit zee rijzen en ongerepte natuur. IJsland is drie keer zo groot als Nederland en heeft minder inwoners dan de gemeente Utrecht.

Toerskiën en splitboarden vanuit Akureyri

Akureyri is de uitvalsbasis voor de reis. Vanuit dit gezellig dorp zijn we binnen een uur op de mooiste plekken van de Troll Peninsula. Ver weg van de bewoonde wereld en drukte. Deze omgeving ligt vlak onder de poolcirkel en is grotendeels onbewoond. Je vindt er grote ‘bowls’ en steile couloirs die tot de kustlijn rijken. Met eigen busjes tot onze beschikking zoeken we elke dag een nieuwe tour. Afhankelijk van de wensen, het weer en de sneeuwcondities.

Skiën en snowboarden op de Troll Peninsula

In april is het in IJsland vroeg licht en laat donker. Dit geeft ons de mogelijkheid om flexibel om te gaan met de tijdsindeling van de dag. Touren tot 22:00 uur ‘s avond is geen uitzondering. Door de korte nachten zijn de temperatuurverschillen minimaal. Hierdoor zijn de sneeuwcondities veel constanter dan in de Alpen. Bij heldere nachten maak je zelfs kans op het zien van het Noorderlicht.

Bestemming Prijs
Akureyri, IJsland v.a. € 1995
Reisperiode(s) 7 t/m 14 april 2020

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

professionele begeleiding in vakantiesfeer

Net terug van een off-piste training in Hintertux. Wat was het mooi! Prachtige afdalingen, leuke groep en duidelijke uitleg van een zeer kundige gids. Intensief skiën overdag en tijd voor ontspanning ’s avonds. Goede combinatie. I’ll be back.

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Skitour

28/May/18

Bestemmingen