Tourskiën & Splitboarden Akureyri, IJsland

IJsland

Welkom in het land van de Vikingen. Waan je binnen een halve dag in een omgeving tegenovergesteld aan de Alpen. Nauwelijks infrastructuur, ruw terrein, steile kliffen die uit zee rijzen en ongerepte natuur. IJsland is drie keer zo groot als Nederland en heeft minder inwoners dan de gemeente Utrecht.

Toerskiën en splitboarden vanuit Akureyri

Akureyri is de uitvalsbasis voor de reis. Vanuit dit gezellig dorp zijn we binnen een uur op de mooiste plekken van de Troll Peninsula. Ver weg van de bewoonde wereld en drukte. Deze omgeving ligt vlak onder de poolcirkel en is grotendeels onbewoond. Je vindt er grote ‘bowls’ en steile couloirs die tot de kustlijn rijken. Met eigen busjes tot onze beschikking zoeken we elke dag een nieuwe tour. Afhankelijk van de wensen, het weer en de sneeuwcondities.

Skiën en snowboarden op de Troll Peninsula

In april is het in IJsland vroeg licht en laat donker. Dit geeft ons de mogelijkheid om flexibel om te gaan met de tijdsindeling van de dag. Touren tot 22:00 uur ‘s avond is geen uitzondering. Door de korte nachten zijn de temperatuurverschillen minimaal. Hierdoor zijn de sneeuwcondities veel constanter dan in de Alpen. Bij heldere nachten maak je zelfs kans op het zien van het Noorderlicht.


Wat is inbegrepen

  • 6 dagen begeleiding door Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- of snowboardleraar
  • 6 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt
  • 1 overnachting in Reykjavik
  • Alle transfers t.b.v. het programma
  • Toeristenbelasting
  • SGR Garantiefonds
  • Calamiteitenfonds

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je hebt de kans om alvast kennis te maken met je reisgenoten. 

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Bestemming Prijs
Akureyri, IJsland € n.t.b
Reisperiode(s) 10 t/m 17 april 2021

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

WePowder opening 2017: Poeder, poeder, poeder

Perfecte omstandigheden gecombineerd met een uitstekende organisatie en goede begeleider / gids (Sale) hebben deze trip onvergetelijk gemaakt. Het is echt leuk om met een groep gelijk gezinden de hele dag in de poeder te zijn. Sale wist de juiste plekken te vinden, iedereen plezier te laten beleven en “terloops” je ook nog wat bij te leren. Ook de juiste aandacht voor veiligheid (niet onbelangrijk bij het freeriden).

Freeriden in Georgië - Martin

Skitour

25/Aug/20

Bestemmingen