Tourskiën & Splitboarden in IJsland | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën in Isafjordur, IJsland

IJsland

Ben je op zoek naar een unieke locatie om te tourskiën of splitboarden? Ga met Epique touren in IJsland! IJsland is drie keer zo groot als Nederland en heeft minder inwoners dan de gemeente Utrecht. Vanaf Amsterdam is het een halve reisdag naar Isafjordur, een kleine vissersplaats in het noordwesten van IJsland. Je waant je er direct in een totaal andere wereld. In tegenstelling tot Nederland, is vrijwel niets door mensen ingericht. Hier heerst de natuur. De spectaculaire omgeving, overvloed aan wilde dieren en mooie afdalingen zorgen samen voor een bijzondere ervaring.

Tourskiën of splitboarden vanuit Isafjordur

Gedurende zes dagen gaan we de westelijke fjorden vanuit Isafjordur ontdekken. We hebben een busje tot onze beschikking waarmee we dagelijks naar de voet van een nieuwe tour rijden. Afhankelijk van de wensen van de groep, het weer en de sneeuwcondities bespreken we dagelijks de volgende tourlocatie. In april is het in IJsland vroeg licht en laat donker. Dit geeft ons de mogelijkheid om flexibel om te gaan met de tijdsindeling van de dag. Touren tot 22:00 uur ‘s avond is geen uitzondering. Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. Afhankelijk van de tourlocatie zoeken we dagelijks een leuk restaurant in de omgeving. De gids kent de omgeving, de beste restaurants en de gezelligste café’s.

Skiën en snowboarden op Hornstrandir

Als extra programma kunnen we een dag touren op het natuurreservaat Hornstrandir. In de winter is dit stuk niemandsland enkel bereikbaar per boot. Vanaf de boot kunnen we de steile wanden, couloirs en bowls bekijken en plannen maken voor 2 of 3 korte beklimmingen met uitdagende afdalingen.

Op zoek naar de ultieme tourski- of splitboardervaring? We horen graag van je.

Bestemming Prijs
Isafjordur N.t.b.
Reisperiode(s) 25 mrt. t/m 1 april 2021
1 t/m 8 april

Inbegrepen bij deze reis:

  • 6 dagen begeleiding door Oostenrijks ‘Staatlich Geprüfter’ ski- of snowboardleraar
  • 6 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt
  • 1 overnachting in Reykjavik
  • Alle transfers t.b.v. het programma
  • Toeristenbelasting
  • Trees for All-bijdrage om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
  • SGR-fonds en Calamiteitenfonds

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je hebt de kans om alvast kennis te maken met je reisgenoten. 

Training

Als je eenmaal geboekt hebt, ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis, plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Iedere dag een gave tourski tocht!

IJsland, de rit naar Isafjordur, de boottocht, het landen met de zodiac op het noordelijkste deel van IJsland, de lodge, het touren, het couloir, het eten, de gezelligheid, de flexibiliteit, de uitdagingen, het extreme. Genoeg om op te noemen waardoor het een onvergetelijke ervaring is. Bedankt Michiel en Gijs-Jan!

4 days Off-piste training! - Caroline

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners