Zeilen en tourskiën in Noorwegen | Epique - Mountain Adventures

Ski & Sail Lyngen Alps, Noorwegen

Noorwegen

Tijdens deze zevendaagse reis gaan we varen ver boven de poolcirkel, ten noordwesten van de stad Tromsø. Hier liggen o.a. de Lyngen Alps, Kvaløya en tal van kleinere eilanden die alleen bereikbaar zijn vanaf het water. Met de boot zijn we flexibel en vanaf het water kunnen we de mooiste afgelegen plekken bereiken. Na een inspannende tourdag kun je relaxen in de sauna, hottub of op het grote buitendek met een waanzinnig uitzicht.

Waarom deze reis?

 • Ski to the sea
 • Twee gidsen voor een groep van 10 skiërs en boarders
 • Maaltijden bereid met lokale producten en de dagvangst
 • Uniek verblijf op Spa Boot Vulkana

Tourskiën vanaf de Vulkana

Met het luxe schip de Vulkana als drijvende berghut, varen we door de fjorden rondom Tromsø. De Vulkana heeft bijna vijftig jaar gediend als vissersschip en is in 2007 omgebouwd tot ‘spa en avonturen-schip’. Het beschikt over een Finse sauna, een Turkse Hamam, een zoutwater hottub en een zeven meter hoge duiktoren. De chef-kok bereidt dagelijkse verse maaltijden met lokale producten. Vanaf het water hebben we de mooiste beklimmingen en afdalingen voor het uitzoeken.

Bestemming Prijs
Lyngen Alps € 3.995
Reisperiode(s) 13 t/m 19 mrt 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Programma – 6 dagen touren in de fjorden

Dag 1 – Reis naar Tromsø, Noorwegen

We vliegen via Oslo door naar Tromsø. We gaan direct aan boord bij de Vulkana en maken kennis met de schipper en bemanning. We varen direct uit en ‘s avonds wordt het programma voor de komende dagen besproken.

Dag 2 t/m 7 – 6 dagen tourskien & splitboarden

We zullen 6 volle dagen de fjorden en bergen rondom de Lyngen Alps verkennen. Deze speeltuin voor skiërs en snowboarders biedt veel mogelijkheden en voor ieder wat wils. Schitterende landschappelijke touren voor beginnende en intermediate skiers en boarders en voor de gevorderden en experts tal van steile afdalingen en couloirs waar je zowel conditioneel als technisch uitgedaagd wordt. Met twee gidsen kunnen we opsplitsen in twee groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau een geweldige ervaring heeft. 

Dag 8 en 9 – Terugreis

Op deze laatste dag nemen we afscheid van schipper en bemanning. We verblijven nog een nacht in de havenstad Tromsø en sluiten af met diner en een drankje. Zondagochtend vliegen we terug naar Amsterdam. ‘s Middags zijn we weer terug in Nederland.

Epique toerskien en splitboarden in noorwegen

Avontuurlijke skiërs en boarders met zeebenen

Dit avontuur is voor skiërs en snowboarders die graag nieuwe landen en gebieden bezoeken om daar hun favoriete wintersport te beoefenen. Het ontdekken van een andere cultuur en natuur, het ontmoeten van nieuwe mensen en maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de touren of de afdalingen maar juist de combinatie van alle elementen maakt dit soort reizen bijzonder en anders dan alle andere – wellicht de mooiste van je leven.

Ski to the Sea

Alle touren tijdens deze trip in Noorwegen beginnen en eindigen op zeeniveau. De beklimmingen zijn tussen de 800 en de 1.800 meter, waarna steeds een mooie afdaling volgt. We maken per dag één lange of twee korte tochten. Het terrein is erg gevarieerd; breed, smal, vlak en stijl. We skiën of snowboarden in grote wanden en door couloirs. De sneeuwcondities variëren van compacte sneeuw, boterzachte voorjaarssneeuw tot verse poeder. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor jou te vinden.

Epique toerskien en splitboarden in noorwegen

Epique toerskien en splitboarden in noorwegen

Inbegrepen bij deze reis:

 • 5 dagen zeil/tour programma
 • 2 gidsen voor een groep van maximaal 10 personen
 • 5 overnachtingen op de Vulkana met volpension
 • 1 overnachting in Tromsø
 • Alle transfer tussen de luchthaven (Tromsø)
 • Trees for All-bijdrage om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • Bijdrage SGR-fonds & Calamiteitenfonds

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Mijn beste ski-week tot nu toe!

Ik had al van anderen begrepen dat als je eenmaal aan tourskiën hebt geproefd je niet meer anders wil. En het is waar!!! Geweldige tourski-week gehad in Silvretta met Gijs-Jan als gids. Prachtig gebied en met GJ hadden we een supergids. Hij kent het gebied op zijn duimpje en weet feilloos de mooiste beklimmingen en afdalingen te vinden. Ook schat hij de capaciteiten van de deelnemers goed in zodat we het maximale uit de week konden halen en geeft hij goede tips hoe de skitechniek verder te verbeteren. Samen met een prima organisatie van Epique, een leuke groep, en geweldig weer (een beetje geluk moet je hebben), kan ik wel zeggen dat dit mijn beste ski-week tot nu toe was (en ik ski al een behoorlijke tijd). Ik kan niet wachten tot het weer winter wordt! 🙂

Sailing & Ski Touring in Norway - Catrien

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners