Tourskiën in Kazachstan | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën in Tian Shan, Kazachstan

Kazachstan

Freeriden, tourskiën en splitboarden in Kazachstan

Reis mee met Epique naar Centraal-Azië, naar één van de grootste landen ter wereld; Kazachstan. In het uiterste zuidoosten van dit land ligt een gigantische bergketen, het Tian Shan gebergte. Dit gebergte vormt het decor van deze avontuurlijke en exotische wintersport reis. De voormalige hoofdstad van Kazachstan, Almaty, is het beginpunt van de reis. Deze historische stad van twee miljoen inwoners is tegen het Tian Shan gebergte aangebouwd en vormt een aantal nachten een goede uitvalsbasis voor onze trip.

“Een weekje splitboarden in Kazachstan was mijn eerste ervaring met Epique. En het was geweldig! Een week lang verblijven op 3600m in een oud Soviet station is een ervaring op zich, zeker in die prachtige omgeving. Kazachstan was leuke mix van oud en modern. De berggids Christian was perfect en de lokale gids Vladimir had alles prima geregeld. Een topreis, zeker een aanrader!” – Wolter

Freetouren vanuit Almaty

Dichtbij Almaty ligt het grootste skigebied van Kazachstan, genaamd Shymbulak. Vanuit Shymbulak gaan we freeriden en tourskiën of splitboarden met behulp van de liften in het gebied. We overnachten aan de pistes op een hoogte van 2300 meter.

Nadat we de bergen rond Shymbulak ontdekt hebben reizen we met jeeps naar het Cosmo Station op 3400 meter hoogte. In dit onderzoekscentrum op grote hoogte overnachten we, en gaan skitouren, splitboarden en freeriden met behulp van de aanwezige jeeps. We beklimmen bergen van 4000 meter hoog en maken afdalingen van ruim duizend hoogtemeters. Deze unieke en bijzondere plek op de grens van Kazachstan en Kirgizië is de ultieme plek voor een uitdagend off-piste avontuur. 

Tourskiën en sightseeing

Als kers op de taart bezoeken we tijdens de laatste dag van ons freetour avontuur de Charyn Canyon. Met jeeps trekken we over de uitgestrekte steppes van Kazachstan richting de grens met China. Bij de Canyon aangekomen gaan we te voet verder de Canyon in totdat we de oorsprong van deze ‘Grand Canyon achtige Canyon’ bereikt hebben.

“Kazachstan is een echte aanrader voor iedereen die zin heeft om te touren maar niet de hele dag te lopen en niet vies is van een beetje avontuur. De combinatie van freetour en een up-lift per 4×4 garanderen toch nodige meters afdalen. Het verblijf in het Cosmo Station is een onvergetelijke ervaring op alle vlakken. Met het bezoek aan de stad Almaty en het uitstapje naar Charyn Canyon draaid deze trip om meer dan skiën alleen.” – Martin

Kazachstan biedt alles wat een exotische freetour trip succesvol maakt; hoge bergen met toppen tot 5000 meter hoog, ruig alpine terrein met gletsjers en uitgestrekte bossen aan de voet van de bergen. Een fantastische en veelzijdige keuken gespecialiseerd in de meest uiteenlopende vleesgerechten, een mooie cultuur en een trotse, gastvrije bevolking. Drie verschillende en gevarieerde overnachtingsplekken; één midden in de stad, één hoog in de bergen en één in een goed hotel in het skigebied van Shymbulak. Het Tian Shan gebergte is uitermate geschikt voor lange freeride afdalingen en uitdagende touren. In maart is het sneeuwdek er dik en goed gezet wat ideaal is voor het freeriden en touren. Je maakt afdalingen door divers terrein, van voorjaarssneeuw in de brede bowls, tot poeder in de steile couloirs.

Bestemming Prijs
Shymbulak € n.t.b
Reisperiode(s) 25 feb. t/m 6 mrt. 2022
4 t/m 13 mrt. 2022

Inbegrepen bij de reis

  • 7 dagen programma met ski of snowboard gids
  • Maximaal 7 deelnemers per gids
  • 5 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt
  • 3 overnachtingen in een berghut inclusief volpension
  • 6 dagen liftpas of vervoer met jeeps
  • Lokaal vervoer met eigen jeeps en chaufeurs
  • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
  • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot te compenseren)

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je hebt de kans om alvast kennis te maken met je reisgenoten.

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Geweldige trip in Kazachstan

Een weekje splitboarden in Kazachstan was mijn eerste ervaring met Epique. En het was geweldig! Een week lang verblijven op 3600m in een oud Soviet station is een ervaring op zich, zeker in die prachtige omgeving. Kazachstan was leuke mix van oud en modern. De berggids Christian was perfect en de lokale gids Vladimir had alles prima geregeld. Een topreis, zeker een aanrader!

Kazachstan - Martin

Alle Reizen

30/Oct/19

Bestemmingen

Partners