Ski & Sail Västfjorden Groendland | Epique - Mountain Adventures

Ski & Sail Västfjorden, Groenland

Tijdens deze negendaagse reis gaan met een kleine groep zeilen in de fjorden aan de westkust van Groenland, een van de laatste pool wildernissen. Varen in de fjorden tussen de ijsbergen, enorme gletsjers, poolberen, walvissen en tal van vogels. Je vindt er geen skigebieden of liften, maar wel zeer gevarieerd alpine terrein met diverse uitdagende routes.

Touren vanaf een zeiljacht

Vanuit Nuuk varen we door de omliggende fjorden – de beste manier om deze omgeving te verkennen. Aan boord is het knus en warm. De schipper kent de mooiste plekken en kan ook een heerlijk potje koken. Ontdek met Epique deze schitterende omgeving.

Waarom deze reis?

 • Ski to the sea
 • Twee gidsen voor groep van 9 skiërs en boarders
 • Maaltijden bereid met lokale producten en de dagvangst
 • Kajakken of SUP-pen na een tour of op een slecht-weerdag

Varen tussen de ijsbergen en enorme gletsjers

Het ruige terrein van West-Groenland is adembenemend mooi. Bergen die uit de Noord-Atlantische Oceaan oprijzen tot aan de met ijsbergen gevulde oceaan. Groenland biedt buitengewoon terrein in een spectaculaire omgeving. Vergeleken met andere gebergten zoals de Alpen, zijn de bergen niet hoog, maar vanwege de noordelijke ligging en het vochtige klimaat is er veel sneeuw en ijs. Dit maakt het ideaal terrein voor het toerskiën; er is altijd een comfortabele weg omhoog en naar beneden te vinden. Daarnaast zijn er ook genoeg uitdagende afdalingen voor liefhebbers van couloirs.

Bestemming Prijs
Groenland € 3.195
Reisperiode(s) 7 t/m 15 mei 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Vijf dagen touren in de fjorden

Dag 1 – Reis naar Groenland

We vliegen via Reykjavik door naar Nuuk. We gaan direct aan boord bij de Aurora en maken kennis met de schipper en de bemanning. We varen direct uit en ‘s avonds wordt het programma voor de komende dagen besproken.

Dag 2 t/m 7 – 6 dagen tourskien & splitboarden

We zullen 6 volle dagen de fjorden en bergen rondom Nuuk verkennen. Deze speeltuin voor skiërs en snowboarders biedt veel mogelijkheden en voor ieder wat wils. Schitterende landschap-touren voor beginnende en intermediate skiers en boarders. Voor de gevorderden en de experts zijn er tal van steile afdalingen en couloirs waar je zowel conditioneel als technisch uitgedaagd wordt. Met twee gidsen kunnen we opsplitsen in twee groepen zodat iedereen op zijn eigen niveau een geweldige ervaring heeft. 

Dag 8 en 9 – Terugreis

Op deze laatste dag nemen we afscheid van schipper en bemanning en vliegen we terug naar Reykjavik. Hier overnachten we in een hotel in het centrum en sluiten we af met diner en een drankje. Zondagochtend vliegen we terug naar Amsterdam. ‘s Middags zijn we weer terug in Nederland.

Avontuurlijke skiërs en boarders met zeebenen

Dit avontuur is voor skiërs en snowboarders die graag nieuwe landen en gebieden bezoeken om daar hun favoriete wintersport te beoefenen. Het ontdekken van een andere cultuur en natuur, het ontmoeten van nieuwe mensen en het maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de touren of de afdalingen maar juist de combinatie van alle elementen maakt dit soort reizen bijzonder en anders dan alle andere – wellicht de mooiste van je leven.

Epique tourskiën en splitboarden in Groendland

Epique tourskiën en splitboarden in Groendland

Ski to the Sea

Alle touren in Groenland starten en eindigen op het strand. De beklimmingen zijn tussen de 500 en de 1.500 meter, waarna steeds een mooie afdaling volgt. We maken per dag één lange of twee korte tochten. Het terrein is erg gevarieerd; breed, smal, vlak en stijl. We skiën of snowboarden in grote wanden, door smalle couloirs en op gletsjers. Sneeuwcondities variëren van harde sneeuw, boterzachte voorjaarssneeuw tot diepe poedersneeuw. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor jou te vinden.

Inbegrepen bij deze reis:

 • 6 dagen zeil/tour programma
 • 2 gidsen voor een groep van maximaal 11 personen
 • 6 overnachtingen op de Aurora met volpension
 • 1 overnachting in Reykjavik
 • Alle transfer tussen de luchthaven (Reykjavik/Nuuk)
 • Gebruik van zeekajaks of sup boards in de fjorden
 • Trees for All-bijdrage om de CO2-uitstoot te compenseren
 • Bijdrage SGR-fonds & Calamiteitenfonds

Epique tourskiën en splitboarden in Groendland

Voorbereiding

We zorgen dat je perfect voorbereid aan de start verschijnt. Je ontvangt van ons een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide materiaalgids voor de juiste gear. We zorgen dat er gecarpoold kan worden en als je wilt kunnen we je vliegtickets boeken.

Epique trainingsplan

Als je op tijd begint met trainen, dan heb je hier in de sneeuw profijt van. Als je eenmaal geboekt hebt, ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past.

Materiaalgids en paklijst

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een materiaalgids waarin de belangrijkste details van al het ski-, snowboard- of mountainbike-materiaal behandeld wordt. Daarnaast ontvang je een paklijst waarin precies staat wat je nodig hebt voor jouw reis.

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je kunt alvast kennis maken met je reisgenoten.

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Professioneel, gezellig, fanatiek, goed en met heel veel toewijding.

De gidsen van Epique zijn erg goed, wij zijn met een groep van 28 man op pad gegaan met Gijs-Jan als hoofdgids. De gidsen stralen erg veel ervaring uit. Dit geeft vertrouwen bij de hele groep. Zo onwijs leuk hoe ze het aanpakken, en voor de fanatieke skier is dit echt fantastisch. Eenzaam omhoog lopen door ongerept gebied, naar benden skiën en first tracks zetten.

Ook konden we de eerste dag niet naar de gereserveerde hut vanwege een lawine op de weg er naartoe. Maar dit was uitstekend al snel opgedoekt naar een hotel in het dal.

Echt een aanrader, top!

Gijs-Jan en andere gidsen bedankt, namens de hele groep.

Heli Skiing Bell 2 Lodge - Esther

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners