Activiteiten | Epique - Mountain Adventures

Tourskiën in Luzhba, Siberië

Rusland

Luzhba is een oud treinstation en een verzameling hutten midden in Siberië. Omringd door bergen, bedekt onder een dik pak poedersneeuw. Het sneeuwpak is beschermd door de vele bomen en door de lage temperatuur en lage luchtvochtigheid. Hier vind je een eenvoudig leven ver van de bewoonde wereld. Elke dag draait om omhoog vellen, de frisse berglucht en de afdalingen in overspoorde poedersneeuw. Daarnaast ervaar je het lokale leven. Na een dag in de bergen keer je terug naar de lodge om op te warmen in de Banja (traditionele Russische sauna). ‘s Avonds geniet je van de heerlijke lokale keuken, goede gesprekken rond het vuur en zelfgestookte wodka.

Tourskiën en Splitboarden in Siberië

Luzhba is beroemd om de grote hoeveelheid sneeuwval, van vroeg in het seizoen, tot in maart. Je vindt hier geen skiliften of andere tourski groepen. De afdalingen blijven dan ook lang onverspoort. Elke groep kan hier zijn “eigen” poedersneeuw vinden. Met behulp van lokale gidsen en hun jarenlange ervaring in het gebied, brengen we je naar de beste afdalingen van Siberië. We houden de groepen klein om de beste mogelijke ervaring te garanderen. Maximaal 6 tourskiërs of splitboarders. 

De runs variëren van 200 tot 700 hoogtemeters met een hellingshoek tussen 30 en 40 graden. Afhankelijk van het niveau en de wensen van de groep skiën of boarden we 1200 tot 1500 hoogtemeters per dag. 

Luzhba Lodge

We overnachten in een houten lodge, gebouwd in 2016. Simpel, maar warm en schoon. De lodge heeft centrale verwarming en elektriciteit. Op de begane grond is de droogruimte, lounge, een aantal slaapkamers, toiletten en wasruimtes. Elke slaapkamer biedt plek voor 4 personen. Tegen meerprijs is er één tweepersoonskamer beschikbaar. De eetzaal is in een apart gebouw. 

De banya is de beste manier om op te warmen en te ontspannen na een dag in de bergen. Een traditionele Russische sauna in een apart gebouw. Eerst goed opwarmen en daarna een duik is de sneeuw, de Siberische manier van douchen.

De kok doet zijn best om het eten, net als het skiën en snowboarden, tot een onvergetelijke ervaring te maken. Traditionele Siberische en Russische gerechten met de beste lokale ingrediënten. Er zijn drie warme maaltijden per dag en voldoende snacks voor tijdens het touren. 

Ben je op zoek naar een echt bijzondere wintersport ervaring? Ga dan met Epique mee naar Siberië!

Bestemming Prijs
Luzhba, Siberië v.a. € 2095
Reisperiode(s) vr 8 t/m zo 17 februari 2020

Wat kun je verwachten?

  • 6 dagen touren met Nederlandse gids
  • 7 Nachten in de Luzhba Lodge, inclusief volpension
  • 1 nacht in een hotel in Abakan
  • Treinreis en transfers van Abakan naar de Luzhba Lodge
  • Siberische poedersneeuw

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Alles perfect voor elkaar!

De gidsen van Epique zijn bekwaam en hebben er alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken ondanks het feit dat niet iedereen in de groep dezelfde wensen c.q. verwachtingen had. Petje af en ik ga graag nog een keertje mee!

Kazakhstan - Martin

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners