Tourski & splitboard huttentocht Sellrain

Oostenrijk

Het echt ‘bergleven’ ervaar je vanuit een authentieke berghut. Om je heen geen liften of overvolle pistes, maar rust en een grote keuze aan ongerept terrein en uitdagende toppen. Het Sellrain gebergte is het gebergte ten zuiden van Innsbruck dat ligt tussen het Ötztal en het Stubaital. Gelegen in de provincie Tirol en de Alpenhoofdkam. We klimmen en dalen tussen de 2.000 en 3.300 meter in een sneeuwzeker gebied, bekend om zijn eindeloze freeride en tourski mogelijkheden. Omdat we boven de 2000 meter blijven zijn de omstandigheden hier ideaal om in april te toerskiën of splitboarden. 

Tourski en Splitboard Huttentocht voor gevorderden

Deze huttentocht is geschikt voor gevorderde tourskiërs of splitboarders en bestaat uit 6 tour dagen. Vanuit Axamer Lizum toeren we langs vijf goed verzorgde en gezellige berghutten. De gids besteed aandacht aan techniek, zowel op de weg omhoog, als naar beneden. Elke avond kijken we terug op de dag en de afgelegde tocht. Aan de hand van het niveau en de wensen van de groep wordt de route voor de volgende dag gepland. 

Wat ga je doen

Reis naar Axamer Lizum

We treffen elkaar aan het begin van de avond in Axamer Lizum, een klein skigebied ten zuiden van Innsbruck. We checken in bij een hotel in het drop, dineren gezamenlijk, bespreken het programma voor de komende week en pakken onze rugzak in.

Axamer Lizum naar de Potsdamer Hütte

We pakken de eerste lift omhoog en een ochtend freeriden in het gebied van Axamer Lizum. Na de lunch dalen we af vanaf de Hoald naar de Kemateralm. Vanaf hier touren we naar de Angerbergkopf en skiën/boarden het Fotschertal in. Vanaf hier is het nog een korte klim naar de Potsdamer Hütte.

Tour naar het Westfalenhaus

Vandaag is het Westfalenhaus ons einddoel. Vanaf de Potsdamer berghut is het drie uur lopen naar de Roter Kogel. Vanaf deze bergtop kunnen we afdalen naar Lüsenstal. Vanuit Lüsens is het nog drie uur omhoog lopen naar de berghut Westfalenhaus.

Tour naar de Winnebachseehütte

Na een goed ontbijt in het Westfalenhaus beklimmen we de Westlicher Seeblaskogel. Vanaf de top, op 3050 meter, volgt een heerlijke afdaling naar de Winnebachseehütte.

Tour naar de Schweinfurter Hütte

Van de Winnebachseehütte touren we vandaag via de Breiter Griesskogel (3287m.) en de Larstigscharte (3022 m.) naar de Schweinfurter Hütte.

Tour naar de Pforzheimer Hütte

Vanaf de Schweinfurter Hütte beklimmen we de Kraspesspitze (2954m.). Via het Kraspess dal dalen we af naar de laatste hut van onze tocht; de Pforzheimer Hütte.

Tour naar het Sellrain dal en reis naar Nederland

In de Pforzheimer hütte pakken we nog één keer de rugzak in voor onze laatste skitour. Na een stevige ochtendtour komen we uiteindelijk uit in het Sellrain dal. Hier pakken we een taxi terug naar onze auto’s in Axams en rijden terug naar Nederland.

Wat kun je verwachten?

  • Een Meet & Greet met de groep in Utrecht
  • Op pad met een groep gevorderde tourskiërs en splitboarders
  • Begeleiding door een ervaren skigids
  • Een dag opwarmen in het skigebied
  • Authentieke Oostenrijkse berghutten
  • Onvergetelijke afdalingen en uitdagende bergtoppen
  • Met tips en tricks beter leren klimmen en afdalen
Bestemming Prijs
Sellrain v.a. € 1.245
Reisperiode(s) 21 t/m 27 maart 2019

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Sky High

Met Gijs-Jan Laven 4 dagen op pad geweest in de schone bergen van het Triebental te Steiermark, Oostenrijk. Gijs-Jan houdt het tempo tijdens de beklimming lekker hoog, we gingen als een raket de berg op met Gijs als aanvoerder en inspirator. Tijdens de afdalingen werden afwegingen gedeeld, uitdagingen gezocht en Gemzen gespot. Een prachtige ervaring. Belangrijk is dat Gijs-Jan naast zijn kwaliteiten als Führer ook fijn gezelschap is, een topvent in de jacuzzi en aan tafel. Zorg wel dat je grote lepels bij je hebt voor de spaghetti inname van deze gids! ;). Gijs bedankt en tot volgend jaar!

Skitouren in de Sellrain - Luuk

Skitouren & Splitboarden

31/Mar/18

Bestemmingen