Wintersport.nl Techniektrip | Epique - Mountain Adventures

Wintersport.nl Techniektrip

Oostenrijk

Wil je meer stabiliteit en controle op de piste? Tijdens de Wintersport.nl Techniektrip ga je onder begeleiding van onze trainers werken aan je skitechniek. Of je nou beginner of expert bent, het blijft leuk om een betere skiër te worden. Een techniek-trip als deze is de ideale manier om meer uit je andere wintersportreizen te halen. Daarnaast is het heerlijk om aan het begin van het seizoen nog even de puntjes op de i van je techniek te zetten!

Epique en Wintersport.nl

We organiseren deze reis in samenwerking met Wintersport.nl, de website van de Nederlandse Ski Vereniging. Leden van de NSKIV of Club Wintersporters krijgen €50,- korting op deze techniektrip.

Waarom deze reis?

 • De beste start van je wintersportseizoen
 • Altijd perfecte omstandigheden op de Hintertuxer Gletscher
 • Korting voor NSKIV- of club wintersporters-leden
 • Kleine groepen, max 7 skiërs per groep
 • Comfortabel 4* hotel. Ruime kamers, wellness, geweldige keuken en slechts 5 min rijden van de gondel
Bestemming Prijs
Hintertux N.t.b.
Reisperiode(s) 7 t/m 11 dec. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie

Voor wie is deze reis?

Wil jij je skitechniek verbeteren en perfect voorbereid op wintersport gaan? Alle facetten van het moderne skiën komen aan bod. Of je nou beginner of gevorderd bent, onze trainers zorgen ervoor dat je jouw techniek naar een hoger niveau tilt. Leer goed parallel skiën of maak de stap naar gesneden bochten. Verbeter je lange of juist je korte bocht, op steil of glooiend terrein. We werken in kleine groepen van vergelijkbaar niveau. Zo is er genoeg tijd en ruimte om iedereen voldoende aandacht te geven. ‘s Avonds in het hotel doe je met je trainer en groep nog een videoanalyse. Misschien confronterend, maar heel erg leerzaam!

Skiën of boarden op de Hintertuxer Gletscher

Voor de Wintersport.nl Techniektrip gaan we naar de Hintertuxer Gletscher. Een van Europa’s grootste gletsjergebieden en perfect voor een techniekprogramma. De condities zijn hier van vroeg in het voorjaar tot in het late najaar nog erg goed en soms kan er zelfs nog tot in het dal afgedaald worden. Door het gevarieerde aanbod pistes, van glooiend tot steil, kunnen we een programma samenstellen waarbij iedereen zijn techniek kan verbeteren. Van beginnende skiërs, tot de meest ervaren wintersporters.

Epique Wintersport.nl Techniektrip

Dag 1 – Aankomst in Sporthotel Kirchler en kennismaking

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 9 uur naar Tux. Vliegen kan op Innsbruck. Vanaf 16.00 uur kun je inchecken bij het hotel en ontmoet je je reisgenoten aan de hotelbar. Rond 19.00u gaan we aan tafel voor een gezamenlijk diner, gevolgd door de officiële opening, bekendmaking van de groepsindeling en briefing van het programma. 

Dag 2 – Opwarmen, wennen en techniekoefeningen

Je trainer bouwt het programma rustig op – je begint met een paar opwarmrondjes. Als iedereen weer gewend is, starten we met de eerste oefeningen. Lunchen doen we met alle groepen gezamenlijk in een restaurant op de berg. Na een intensieve en leerzame eerste dag is er tijd om te ontspannen in de wellness of aan de hotelbar. 

Dag 3 & 4 – Veel meters maken

Met gerichte oefeningen en persoonlijke feedback en tips zul je merken dat je steeds beter wordt. Je leert je tempo te controleren en af te dalen met een rustig bovenlichaam, zowel in lange als in korte bochten. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. We gaan op zoek naar glooiende, steile of zelfs buckelpistes. De trainer probeert je uit te dagen en uit je comfort zone te halen. Elke dag een stapje verder. Elke avond doe je met jouw trainer en groep, onder het genot van een drankje, een videoanalyse in het hotel. Leren van jezelf en van anderen. 

Dag 5 – De finale

Met de videoanalyse in je achterhoofd start je aan de laatste dag. Je gaat veel meters maken en krijgt nog een paar tips mee. We skiën of boarden lang door en doen een late lunch. Rond 3 uur nemen we afscheid en beginnen aan de terugreis naar Nederland.

Overnachten in Sporthotel Kirchler

Je overnacht in het zeer aangename viersterren Sporthotel Kirchler. Het hotel wordt met de hele familie gerund en staat bekend vanwege de fijne keuken en uitstekende spa. De overnachtingen zijn inclusief halfpension. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar en na een intensieve dag in de sneeuw een uitgebreid 4-gangendiner. Er zijn ruime tweepersoonskamers met zowel gescheiden als normale tweepersoons bedden, een badkamer en toilet. De spa bestaat onder meer uit een Finse én een kruidensauna, een stoombad, massageruimte en zwembad.

Inbegrepen bij deze reis:

 • 4 dagen begeleiding door gediplomeerde skileraar
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 4 dagen liftpas
 • 4 overnachtingen in Sporthotel Kirchler, inclusief halfpension
 • 3 avonden videoanalyse
 • Bijdrage SGR-garantiefonds en Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Skiën, avontuur en cultuur. Wat een bijzondere ervaring!

Een geweldige bestemming om (tour) skiën en cultuur te combineren. De combinatie van een paar dagen freetour in Tetnuldi en pure tour dagen rond Ushguli zijn ook voor die niet doorgewinterde toerskiër leuk. Het landschap en de cultuur maken deze reis echt onvergetelijk. Uiteraard met gezellig reisgezelschap en onder super begeleiding! Mannen bedankt.

Ski Technique Training in Snowworld - French

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners