Wintersport.nl Techniektrip | Epique - Mountain Adventures

Wintersport.nl Techniektrip

Oostenrijk

Wil je meer stabiliteit en controle op de piste? Tijdens de Wintersport.nl Techniektrip ga je onder begeleiding van onze trainers werken aan je skitechniek. Of je nou beginner of expert bent, het blijft leuk om een betere skiër te worden. Een techniek-trip als deze is de ideale manier om meer uit je andere wintersportreizen te halen. Daarnaast is het heerlijk om aan het begin van het seizoen nog even de puntjes op de i van je techniek te zetten!

Epique en Wintersport.nl

We organiseren deze reis in samenwerking met Wintersport.nl, de website van de Nederlandse Ski Vereniging. Leden van de NSKIV of Club Wintersporters krijgen €100,- korting op deze techniektrip.

Waarom deze reis?

 • De beste start van je wintersportseizoen
 • Altijd perfecte omstandigheden op de Hintertuxer Gletscher
 • Korting voor NSKIV- of club wintersporters-leden
 • Kleine groepen, max 8 skiërs per groep
 • Comfortabel 4* hotel. Ruime kamers, wellness, geweldige keuken en slechts 5 min rijden van de gondel
Bestemming Prijs
Hintertux € 1.295 (NSKIV leden: €1.195)
Reisperiode(s) 7 t/m 11 dec. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie

Voor wie is deze reis?

Wil jij je skitechniek verbeteren en perfect voorbereid op wintersport gaan? Alle facetten van het moderne skiën komen aan bod. Of je nou beginner of gevorderd bent, onze trainers zorgen ervoor dat je jouw techniek naar een hoger niveau tilt. Leer goed parallel skiën of maak de stap naar gesneden bochten. Verbeter je lange of juist je korte bocht, op steil of glooiend terrein. We werken in kleine groepen van vergelijkbaar niveau. Zo is er genoeg tijd en ruimte om iedereen voldoende aandacht te geven. ‘s Avonds in het hotel doe je met je trainer en groep nog een videoanalyse. Misschien confronterend, maar heel erg leerzaam!

Skiën of boarden op de Hintertuxer Gletscher

Voor de Wintersport.nl Techniektrip gaan we naar de Hintertuxer Gletscher. Een van Europa’s grootste gletsjergebieden en perfect voor een techniekprogramma. De condities zijn hier van vroeg in het voorjaar tot in het late najaar nog erg goed en soms kan er zelfs nog tot in het dal afgedaald worden. Door het gevarieerde aanbod pistes, van glooiend tot steil, kunnen we een programma samenstellen waarbij iedereen zijn techniek kan verbeteren. Van beginnende skiërs, tot de meest ervaren wintersporters.

Epique Wintersport.nl Techniektrip

Dag 1 – Aankomst in hotel Lanersbacherhof en kennismaking

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 9 uur naar Tux. Vliegen kan op Innsbruck. Vanaf 16.00 uur kun je inchecken bij het hotel en ontmoet je je reisgenoten aan de hotelbar. Rond 19.00u gaan we aan tafel voor een gezamenlijk diner, gevolgd door de officiële opening, bekendmaking van de groepsindeling en briefing van het programma. 

Dag 2 – Opwarmen, wennen en techniekoefeningen

Je trainer bouwt het programma rustig op – je begint met een paar opwarmrondjes. Als iedereen weer gewend is, starten we met de eerste oefeningen. Lunchen doen we met alle groepen gezamenlijk in een restaurant op de berg. Na een intensieve en leerzame eerste dag is er tijd om te ontspannen in de wellness of aan de hotelbar. 

Dag 3 & 4 – Veel meters maken

Met gerichte oefeningen en persoonlijke feedback en tips zul je merken dat je steeds beter wordt. Je leert je tempo te controleren en af te dalen met een rustig bovenlichaam, zowel in lange als in korte bochten. Elke situatie vraagt om een andere aanpak. We gaan op zoek naar glooiende, steile of zelfs buckelpistes. De trainer probeert je uit te dagen en uit je comfort zone te halen. Elke dag een stapje verder. Elke avond doe je met jouw trainer en groep, onder het genot van een drankje, een videoanalyse in het hotel. Leren van jezelf en van anderen. 

Dag 5 – De finale

Met de videoanalyse in je achterhoofd start je aan de laatste dag. Je gaat veel meters maken en krijgt nog een paar tips mee. We skiën of boarden lang door en doen een late lunch. Rond 3 uur nemen we afscheid en beginnen aan de terugreis naar Nederland.

Epique Ski en snowboard training hotel

Hotel Lanersbacherhof

Op slechts 5 minuten rijden van het dalstation ligt het 4*-hotel Lanersbacherhof. In dit sfeervolle familiehotel worden we al jaren hartelijk ontvangen en goed verzorgd. Je overnacht hier op een ruime tweepersoonskamer of, indien beschikbaar, op een een- of driepersoonskamer. De keuken van het hotel is één van de beste van het Zillertal. Sterrenkok Toni Fercher en zijn crew bereiden het gezonde en gevarieerde menu: “Traditionele Tiroolse kookcultuur gecombineerd met moderne, internationale gerechten”.
Na een intensieve dag in de bergen in het heerlijk ontspannen in de uitgebreide wellness met o.a. een buitensauna en een zwembad. Trainen en relaxen.

Inbegrepen bij deze reis:

 • 4 dagen begeleiding door gediplomeerde skileraar
 • 1 gids per groep van maximaal 8 deelnemers
 • 4 dagen liftpas
 • 4 overnachtingen in hotel Lanersbacherhof, inclusief halfpension
 • 3 avonden videoanalyse
 • Bijdrage SGR-garantiefonds en Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Alleen maar lof!

Hi Gijs-Jan, Bas en Michiel,

Afgelopen week vier dagen gereden met Bas in Tux. Alleen maar lof! Mooie locatie, goed verzorgd. De lessen waren aangepast op niveau van de groep. Duidelijke uitleg op de piste, soms even terug naar de basis, om dit vervolgens eerst op en daarna direct ook off-piste te oefenen. Het belang van een goeie (basis)techniek wordt dan direct duidelijk. Daarnaast ruim de tijd om toch lekker te genieten van de verse poeder die gevallen was…ook dat hadden jullie goed geregeld ;-).
De cliniq waxen en slijpen was zeer duidelijk en ook mooi dat het lekker praktisch was, direct toepasbaar! De cliniq over de ski techniek leek eerst misschien iets minder relevant voor de boarders, maar de dag erna hebben we bepaalde besproken technieken uit de cliniq ook op het board toegepast, en dan werd eigenlijk direct duidelijk dat deze zaken ook voor snowboarders gelden.

Heel erg gaaf dat jullie de trip ook voor snowboarders hebben kunnen regelen en ik zal de trip zeker aanraden bij andere mensen!

Groetjes,
Ellen

Ski tours in the Sellrain - Luuk

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners