Zomer ski reis | Epique - Mountain Adventures

Summer Ski Tux

Oostenrijk

In de zomermaanden is de gletsjer geopend vanaf het Tuxer Fernerhaus (2.650m) tot de Gefrorene Wand (3.250m). Dat betekent 10 liften en meer dan 20 kilometer piste. De zon schijnt, de pistes zijn rustig en nog erg goed. Ideale omstandigheden voor een ski- of snowboardreis.

Ski, Board, Hike en SUP

Piste, buckels, terrein en als het meezit mooie off-piste afdalingen door zachte voorjaarssneeuw (firn). Het skiën of snowboarden in de ochtend wisselen we af met een actief middagprogramma. Een gave mountainbiketocht, hike naar een berghut of een SUP-tour in de gletsjer.

Waarom deze reis?

  • De beste afsluiting van je ski- of snowboardseizoen
  • Een afwisselende en actieve ski-reis
  • Techniektraining van een Staatlich gediplomeerde leraar
  • Kleine groepen, max 7 skiërs of snowboarders per groep
  • Comfortabel 4*-hotel. Ruime kamers, wellness, geweldige keuken en slecht 5 min rijden van de gondel
  • De CO2-uitstoot van je reis volledig gecompenseerd via een samenwerking met Trees for All
Bestemming Prijs
Hintertux € 1.245
Reisperiode(s) 22 t/m 26 juni 2022

Epique zomer ski en snowboard reis Oostenrijk

Skiën en boarden op de Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletsjer is al ruim tien jaar onze favoriete wintersportbestemming in het voor- en naseizoen. Het gebied reikt van 2.000 oto 3.250 meter en telt in de wintermaanden 90 km piste. De hoge ligging zorgt voor goede sneeuwzekerheid en stabiele condities. Door het grote en gevarieerde off-piste terrein kunnen we op elk niveau uitdagende runs skiën of boarden.

Hotel Lanersbacherhof

Op slechts 5 minuten rijden van het dalstation ligt het 4*-hotel Lanersbacherhof. In dit sfeervolle familiehotel worden we al jaren hartelijk ontvangen en goed verzorgd. Je overnacht hier op een ruime tweepersoonskamer of, indien beschikbaar, een een- of driepersoonskamer. De keuken van het hotel is één van de beste van het Zillertal. Sterrenkok Toni Fercher en zijn crew bereiden het gezonde en gevarieerde menu. “Traditionele Tiroolse kookcultuur gecombineerd met moderne, internationale gerechten”. Na een intensieve dag in de bergen in het heerlijk ontspannen in de uitgebreide wellness met o.a. een buitensauna en zwembad. Intensief trainen en relaxen.

4 ski- of snowboarddagen

Dag 1 – Aankomst in Lanersbacherhof, kennismaking en materiaalcheck

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 9 uur naar Tux. Je kunt er ook uitstekend met de (nacht)trein komen om je CO2-voetafdruk te verminderen en ontspannen aan te komen. Vliegen kan op Innsbruck. Vanaf 16.00 uur kun je inchecken bij het hotel en ontmoet je je reisgenoten aan de hotelbar. Rond 19.00u gaan we aan tafel voor een gezamenlijk diner, gevolgd door de officiële opening, bekendmaking van de groepsindeling en briefing van het programma.

Dag 2 – Opwarmen, wennen en techniekoefeningen

Je trainer bouwt het programma rustig op en begint met een paar opwarmrondjes. Als iedereen weer gewend is, starten we met de eerste oefeningen. Afhankelijk van de sneeuwcondities wordt er geskied en geboard op de piste, in de buckels en buiten de piste. De afdalingen en oefeningen worden gekozen aan de hand van het niveau en de wensen van de groep. Na een late lunch op de berg pakken we de gondel naar beneden. Terug in het hotel kunnen we omkleden, voordat we beginnen aan het middagprogramma. Dit wordt afgestemd op de weersomstandigheden en de wensen van de groep.  

Dag 3 & 4 – Veel meters maken op de gletsjer

Met gerichte oefeningen en persoonlijke feedback en tips zul je merken dat je steeds beter wordt. De gids probeert je uit te dagen en uit je comfort zone te halen. Elke dag een stapje verder. Ook deze dagen staat er in de middag weer een activiteit op de planning.

Epique zomer ski en snowboard reis Oostenrijk

Een leerzame en sportieve reis

Je kunt al aardig skiën of boarden maar wilt nog beter worden? Je wilt graag meer stabiliteit en controle op een hoger tempo of steil terrein? Deze reis is voor iedereen die beter wil worden in het skiën of snowboarden. Het middagprogramma maakt van deze reis een afwisselend en sportief avontuur. Zin om de winter goed af te sluiten?

“Geweldige reis! Ski training en off-piste tracks in de morgen, slagroom op de taart in de middag. Een fantastische wandeling, een unieke ijsgrot wandeling en een uitdagende MTB klim. En dit onder de zeer bekwame begeleiding van Gijs-Jan. Do I say more!?” – Perry

Mountainbiken, hiken of SUP-pen

In overleg met de deelnemers en aan de hand van de weersomstandigheden wordt het middagprogramma samengesteld. We kunnen bijvoorbeeld een mountainbiketocht maken of een wandeling naar een berghut. Een wandeling of een SUP-tour door de Hintertuxer Gletscher is ook zeker de moeite waard. De kosten voor het middagprogramma, zoals de gletsjertour of een mountainbike huren, zijn niet inbegrepen bij de reis.

“Bijzonder mooie ervaring geweest. Skiën in de ochtend; techniek opdoen, heldere uitleg, divers terrein en groep op niveau. Hiking en Biking in de middag; gezelligheid, inspanning, verbazing en voldoening. Opladen en analyseren in de avond in het hotel. Deze reis was mijn eerste reis met Epique. Maar zeker niet mijn laatste! Tot de volgende keer!” – Wesley

Epique zomer ski en snowboard reis Oostenrijk

Epique zomer ski en snowboard reis Oostenrijk

Inbegrepen bij deze reis

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Een supertrip.

Wat was het heerlijk. Zomervakantie én wintersport in één trip. Freeriden en techniek training in de ochtend en een afwisselend programma met hiken, mountainbiken en een avontuurlijk bezoek aan het Eispalast in de middag. Ik heb op en top genoten van alle uitzichten, het fysiek bezig zijn, de leuke groep en de goede begeleiding van onze gids Gijs-jan.

Freeriding in Georgia - Martin

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners