Catskiën of -boarden in Siberië | Epique - Mountain Adventures

Catskiën of -boarden in Siberië

Rusland

Middenin de Siberische wildernis ligt het oude mijnwerkersdorpje Priiskovoe (Priiskovy) en de Pri Catskiing Lodge van onze partner, Skiing in Siberia. Epique heeft de gehele lodge (en de snowcat) afgehuurd in de periode met de meeste kans op poeder. Er is plek voor 12 freeriders die niet bang zijn voor Siberische temperaturen en op zoek zijn naar een uniek ski of snowboard avontuur.

Priiskovoe, Rusland

De bergen rondom Priiskovoe worden als eerste getroffen door de koude Arctische lucht die sneeuw naar Siberië brengt. Terwijl het in andere delen nog warm en regenachtig is, begint de winter hier al in september. Begin oktober kan er al geskied worden en tegen de tijd dat het november is ligt dit deze Siberische wildernis vol met poedersneeuw. Door de stabiele en lage temperaturen blijft de sneeuw lang goed en kun je dagen na de laatste sneeuwval nog steeds diepe poeder rijden.

Snowlab Pri

De lodge, Snowlab Pri, is in 2017 gebouwd voor het cat-skiën. Modern, warm en eenvoudig. De ruime eetzaal is het centrale punt in de lodge. Er zijn ruime één-, twee- en vierpersoonskamers met een eigen of gedeelde badkamer. Buiten staat de Banja, een traditionele russische sauna. De perfecte plek om te ontspannen na een dag in de Siberische kou. Het eten is eenvoudig maar goed. In de ochtend een stevig ontbijtbuffet en ‘s avonds een stevig drie-gangen diner. De lunch is een picknick in de bergen, soep en een sandwich. Er kan rekening gehouden worden met dieetwensen en allergieën. Aan de bar kun je fris, bier, wijn en uiteraard wodka krijgen. De drankvoorraad in de lodge is beperkt. Maar de snowcat chauffeur stopt op de weg terug naar de lodge graag even bij de lokale supermarkt.

Snowcat

Onze taxi tijdens deze reis is de krachtige en betrouwbare Prinoth Everest snowcat. Hij heeft een ruime verwarmde cabine, speciaal gebouwd is voor Snowcat skiën. De Snowcat chauffeur deinst nergens voor terug en doet er alles aan om de groep bovenaan de beste runs af te zetten. De mecaniciens brengen hun avond door met het servicen van de Snowcat. Door het proactieve onderhoud is de kans op technische problemen zo goed als uitgesloten.

Bestemming Prijs
Priiskovoe, Rusland v.a. € 1690
Reisperiode(s) 30 nov t/m 7 dec 2019

8-daagse reis met:

  • 5 dagen catskiën of -boarden
  • In een groep van maximaal 12 personen
  • Begeleid door 2 lokale gidsen
  • Ongelimiteerde verticals
  • Alle overnachtingen inclusief maaltijden
  • Transfers
  • Gebruik van veiligheidmeteriaal
  • Gebruik van de Banja! (Russische sauna)

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Bijzondere trip!

Tijdens de kerstweek van 2018 met Epique op geweest voor een uniek Cat-ski avontuur in Siberië. Na een lange reis worden we hartelijk ontvangen door de lokale organisatie. De lodge waar we verblijven is echt ‘in the middle of nowhere’, maar in een prachtige omgeving en van alle gemakken voorzien. Vervolgens zijn we 5 dagen op pad geweest met de snowcat en, ondanks dat we misschien niet de gedroomde diepe poedersneeuw hadden, hebben we heerlijk kunnen skiën. De gids zorgde voor een fijne afwisseling tussen steilere, open hellingen en tree-runs. Natuurlijk mochten ook de nodige wodka en een bezoek aan de Banja (Russisch badhuis) niet ontbreken. Dit alles tezamen met een gezellige groep en goede voorbereiding door Epique maakten het een bijzondere trip waar ik met veel plezier aan terugdenk!

Kazachstan - Martin

Snow

30/Oct/19

Bestemmingen

Partners