Catskiën of -boarden in Siberië

Rusland

Middenin de Siberische wildernis ligt het oude mijnwerkersdorpje Priiskovoe (Priiskovy) en de Pri Catskiing Lodge van onze partner, Skiing in Siberia. Epique heeft de gehele lodge (en de snowcat) afgehuurd in de periode met de meeste kans op poeder. Er is plek voor 12 freeriders die niet bang zijn voor Siberische temperaturen en op zoek zijn naar een uniek ski of snowboard avontuur.

Priiskovoe, Rusland

De bergen rondom Priiskovoe worden als eerste getroffen door de koude Arctische lucht die sneeuw naar Siberië brengt. Terwijl het in andere delen nog warm en regenachtig is, begint de winter hier al in september. Begin oktober kan er al geskied worden en tegen de tijd dat het november is ligt dit deze Siberische wildernis vol met poedersneeuw. Door de stabiele en lage temperaturen blijft de sneeuw lang goed en kun je dagen na de laatste sneeuwval nog steeds diepe poeder rijden.

Snowlab Pri

De lodge, Snowlab Pri, is in 2017 gebouwd voor het cat-skiën. Modern, warm en eenvoudig. De ruime eetzaal is het centrale punt in de lodge. Er zijn ruime één-, twee- en vierpersoonskamers met een eigen of gedeelde badkamer. Buiten staat de Banja, een traditionele russische sauna. De perfecte plek om te ontspannen na een dag in de Siberische kou. Het eten is eenvoudig maar goed. In de ochtend een stevig ontbijtbuffet en ‘s avonds een stevig drie-gangen diner. De lunch is een picknick in de bergen, soep en een sandwich. Er kan rekening gehouden worden met dieetwensen en allergieën. Aan de bar kun je fris, bier, wijn en uiteraard wodka krijgen. De drankvoorraad in de lodge is beperkt. Maar de snowcat chauffeur stopt op de weg terug naar de lodge graag even bij de lokale supermarkt.

Snowcat

Onze taxi tijdens deze reis is de krachtige en betrouwbare Prinoth Everest snowcat. Hij heeft een ruime verwarmde cabine, speciaal gebouwd is voor Snowcat skiën. De Snowcat chauffeur deinst nergens voor terug en doet er alles aan om de groep bovenaan de beste runs af te zetten. De mecaniciens brengen hun avond door met het servicen van de Snowcat. Door het proactieve onderhoud is de kans op technische problemen zo goed als uitgesloten.

8-daagse reis met:

  • 5 dagen catskiën of -boarden
  • In een groep van maximaal 12 personen
  • Begeleid door 2 lokale gidsen
  • Ongelimiteerde verticals
  • Alle overnachtingen inclusief maaltijden
  • Transfers
  • Gebruik van veiligheidmeteriaal
  • Gebruik van de Banja! (Russische sauna)
Bestemming Prijs
Priiskovoe, Rusland v.a. € 1690
Reisperiode(s) 30 nov t/m 7 dec 2019

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Super gave onvergetelijke ervaring in het koude Siberië!

Tijdens de kerst van 2018 ben ik met Epique naar Siberië geweest om te gaan catskiën. Wat was dit een gave ervaring! Na een lange reis kwamen we aan in onze lodge die comfortabel en gezellig was. Iedere dag werden we in de omgeving afgezet met de snowcat, waarna we schitterende afdalingen konden maken! Tijdens ieder het ritje in de snowcat werden we weer even goed opgewarmd. De gidsen wisten elke dag nieuwe en uitdagende afdalingen te vinden. De organisatie en het eten in de lodge waren uitmuntend. Kortom een onvergetelijke ervaring en een absolute aanrader!

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Freeride & Freetour

28/May/18

Bestemmingen