Tourski en Splitboard Huttentocht Silvretta

Oostenrijk

Als je ‘s ochtends de berghut uitloopt sta je gelijk middenin de natuur, geen geprepareerde pistes, liften of massatoerisme. Genieten van de schoonheid en de rust van de Alpen doe je hier. Dit skitour en splitboard avontuur brengt je bij de mooiste berghutten van de Silvretta Grüppe, een hooggebergte op de grens van Oostenrijk en Zwitserland en één van de bekendste tourski gebieden van de Alpen. Hier vind je uitdagende beklimmingen tot boven de 3000 meter, onverspoorde afdalingen en de gezelligste berghutten. Doordat we boven de 2000 meter blijven is de sneeuw in maart nog erg goed en gaan we op zoek naar poeder, of heerlijk firn.

Klaar voor je eerste huttentocht?

Deze reis in de Silvretta is ideaal voor een eerste tourski of splitboard ervaring. We maken je wegwijs met de uitrusting, looptechnieken en er is tijd om te werken aan je freeride techniek. We slapen in bekende, en goed verzorgde, hutten als de de Heidelberger-, Wiesbadener-, en de Jamtalhütte.

Wat ga je doen

Reis

We verzamelen de eerste avond in een pension in het Paznauntal. We dineren gezamenlijk, bespreken het programma en pakken onze rugzak in voor de huttentocht. 

Opwarmen

De eerste dag gaan we lift-access freeriden en maken een korte tour in het gebied van Ischgl en Samnaun. Met tips en tricks probeert de gids jullie off-piste techniek naar een hoger niveau te tillen. Aan het eind van de middag skiën of boarden we naar de Heidelberger Hütte, waar we twee nachten verblijven. 

Heidelberger Hütte

Dag drie, de eerste tourdag, maken we een mooie tour in de omgeving van de hut. De gids geeft uitleg over het gebruik de verschillende materialen en besteedt aandacht aan veiligheid en looptechniek. Vooral het draaien/keren in steiler terrein, met de ski’s of het splitboard (spitzenkehren), wordt geoefend. 

Jamtalhütte

We vertrekken vroeg en maken de oversteek naar de Jamtalhütte via het Kronenjoch, het Zahnjoch of het Schnapfenjoch. Vanaf het Kronjoch kunnen we de Breitekrone (3079m.) beklimmen. Vanaf de top wacht ons een heerlijke poeder afdaling naar de Jamtalhütte.

Wiesbadener Hütte

Via de indrukwekkende Jamtal Ferner maken we de oversteek naar de Wiesbadener Hütte. Dit kan o.a. via de Tiroler Scharte met een afdaling over de Tiroler gletsjer of via de Obere Ochsenscharte met een afdaling over de Vermunt gletsjer. 

Laatste skitoer

We plakken de vellen onder voor een de laatste oversteek. We maken een klim richting de Rauer Kopf en dalen via het Beiltal af richting de Bielerhöhe. Vanaf de Bielerhöhe dalen we verder af richting de bewoonde wereld met de finish in Wirl. Hier gaan we lunchen en proosten we op een geslaagde tocht. Daarna pakken we de bus terug naar het pension waar we ‘s avonds afsluiten met een goed diner. We vebrlijven nog één nacht in het pension. Na het ontbijt nemen we afscheid en gaat iedereen zijn eigen weg.

Wat kun je verwachten:

  • Een Meet & Greet met het team in Utrecht
  • Een gave kennismaking met toerskiën of splitboarden
  • Aandacht voor freeride- en looptechniek
  • Begeleidt door een ervaren skigids
  • Overnachten in de gezelligste berghutten van Tirol
  • Een week vol uitdagende beklimmingen en onvergetelijke afdalingen
Bestemming Prijs
Ischgl v.a. € 1175
Reisperiode(s) 29 feb t/m 6 maart 2020

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

We want more!

Een geweldige eerste kennismaking met touren in Silvretta. Gijs-Jan is een fantastische gids; geduldig, ervaren, professioneel, pedagogisch, goed gevoel voor groepsdynamica, technisch onderlegd, gezellig en gevoel voor humor! Het programma is goed opgebouwd, met voldoende flexibiliteit. Wij hebben al zin in het volgende tour-avontuur!

Heliskiën Bell 2 Lodge - Esther

Skitouren & Splitboarden

25/Oct/18

Bestemmingen