Zeilen en tourskiën in Noorwegen | Epique - Mountain Adventures

Ski & Sail Lyngen Alpen, Noorwegen

Noorwegen

De kustlijn van Noorwegen kun je zien als één grote verzameling tourski-hotspots. Vanuit een hotel kun je hier al schitterend tourskiën en splitboarden, maar vanaf een schip gaat er een hele andere wereld voor je open. Je komt op plekken waar je anders niet komt en maakt onvergetelijke tochten, zonder iemand tegen te komen.

Tourskiën en splitboarden vanaf de Moondance

In februari gaat de eerste groep in Alesund aan boord van de Moondance en gaat touren in de Sunmøre regio. 14 weken later en 1.100 kilometer noordelijker sluiten we dit avontuur af in Finnmark. Onderweg gaan we voor anker in de mooiste tourskigebieden van Noorwegen; de Lofoten, Senja en de Lyngen. Het comfortabele zeilschip en de ervaren bemanning zorgen voor een onbezorgd en onvergetelijk avontuur. Verken Noorwegen zoals het bedoeld is, beklim toppen die je alleen vanaf het water kunt bereiken en maak onverspoorde afdalingen tot aan het water. Dit is tourskiën op zijn best.

Waarom deze reis?

 • De mooiste bestemmingen van Noorwegen
 • Tourskiën en splitboarden vanaf een zeilschip
 • Afgelegen beklimmingen en afdalingen
 • Kleine groepen van maximaal 6 deelnemers

Jouw Ski & Sail reis

Elke week sluit zich een nieuwe groep aan bij de gids en de crew van de Moondance. Of je nou alleen komt of met een groep vrienden, er is altijd een reis die aansluit bij jouw wensen en niveau. Neem gerust contact met ons op dan gaan we op zoek naar jouw perfecte Sail & Ski trip.

Bestemming Prijs
Lyngen Alpen, Noorwegen vanaf € 1.995
Reisperiode(s) 10 t/m 17 apr. 2022
17 t/m 24 apr. 2022
24 apr. t/m 1 mei 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Programma – 6 tourski dagen

Dag 1 – Reis naar Bergen, Svolvær, Tromsø, of Alta

Op Schiphol ontmoet je de andere deelnemers en reist gezamenlijk naar Noorwegen. Aangekomen op het vliegveld word je met een busje opgehaald door het team van de Moondance. Aan boord maak je kennis met de gids en de bemanning. We varen direct uit en ‘s avonds wordt het programma voor de komende dagen besproken.

Dag 2 t/m 7 – 6 dagen tourskien

Je wordt wakker met de geur van verse koffie, gebakken eieren en elke dag een ander uitzicht op de Noorse fjorden. Na een goed ontbijt laden we onze gear in de bijboot en varen de laatste meters naar de start van de tour. Doordat we starten vanaf zeeniveau hebben we weinig last van de hoogte. Boven aangekomen worden we beloond met een onvergetelijk uitzicht over het sprookjesachtige landschap van Noorwegen. Door een overspoord poeder-veld of heerlijk voorjaarssneeuw dalen we weer af naar de Moondance. Dagelijks maken we één of twee beklimmingen en afdalingen. Terug aan boord genieten we, onder het genot van een hapje en drankje, na van een heerlijke dag. Het diner is elke dag weer een verrassing en afhankelijk van de vangst van de dag.

Dag 8 – terugreis

Op deze laatste dag nemen we afscheid van de gids en bemanning. We worden teruggebracht naar het vliegveld en vliegen terug naar Amsterdam.

Epique Sail & Ski - tourskiën in Noorwegen

Het schip

De Moondance is een custom-built Koopmans, ontworpen door Dick Koopmans en gebouwd te Koopmans Kasko’s in Sneek. Het schip is perfect voor expedities in het hoge Noorden. Aan boord zijn 6 goede bedden voor gasten, een ruime kajuit en een natte cel met een gewone wc en warme douche. Momenteel ligt ze in het hart van Amsterdam en wordt voorzien van o.a. opbergruimte voor ski-gear, verwarming door het hele schip en comfortabele bedden. Op naar een winter in Noorwegen!

Benieuwd naar het schip? Neem even contact op, we geven je graag een rondleiding.

Tot ver boven de Poolcirkel

Elke reis met de Moondance duurt een week, van zondag to zondag. We blijven twee a drie weken in elk regio voordat we verder zeilen naar de volgende. De regio’s en periodes:

Sunnmøre – 13 februari t/m 5 maart (3 weken)
Het landschap van de Sunnmøre-alpen wordt gekenmerkt door zijn alpiene en grillige toppen in combinatie lange fjorden. Als het weer meezit beklimmen we deze week de Kvitegga, met 1.717 meter de hoogste top van de Sunnmøre. Vanaf eind februari zijn de sneeuwcondities hier doorgaans uitstekend en de dagen lang genoeg.

Lofoten – 6 t/m 26 maart (3 weken)
Het contrast van de kalme oceaan met ruige toppen die recht uit de zee oprijzen maken van de Lofoten een unieke tourskibestemming. De beklimmingen hier reiken tot 1000 meter en in maart, als de winter overgaat in de lente, zijn de condities hier optimaal.

Senja – 27 maart t/m 9 april (2 weken)
De Senja wordt ook wel “Noorwegen in het klein” genoemd. Dit omdat dit eiland vrijwel elk landschap bevat dat je waarschijnlijk elders in de Scandinavische natuur tegenkomt. Dit gevarieerde landschap en de stabiele sneeuwcondities staan garant voor een onvergetelijke tourskireis.

Lyngen – 10 t/m 30 april (3 weken)
De Lyngen Alps is misschien wel het meeste bekende tourski gebied van Noorwegen. Vanaf het schip bereiken we de meest afgelegen beklimmingen van het schiereiland. Daarnaast bezoeken we de omliggende eilanden en dalen af van helling waar maar weinig tourskiërs komen.

Finnmark – 1 t/m 21 mei (3 weken)
De Finnmarkse Alpen rond het Oksfjord en Langfjord herbergen vele geweldige alpine toppen en kennen een lang en betrouwbaar skiseizoen. Op deze bijzondere plek maken we afdalingen van zo’n 1.000 hoogtemeters. Met zelfs in mei nog kans op heerlijke poedersneeuw, of boterzachte voorjaarssneeuw.

Epique toerskien en splitboarden in noorwegen

Epique toerskien en splitboarden in noorwegen

Inbegrepen bij deze reis:

 • 6 dagen zeil-/tourprogramma
 • 1 gids voor een groep van maximaal 6 deelnemers
 • 7 overnachtingen op de Moondance met volpension
 • 2 consumpties per dag aan boord van de Moondance
 • Transfers tussen de luchthaven en het schip
 • Trees for All-bijdrage om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren
 • Bijdrage SGR-fonds & Calamiteitenfonds

Een reis voor avontuurlijke skiërs en boarders met zeebenen

Dit avontuur is voor skiërs en snowboarders die graag nieuwe landen en gebieden bezoeken om daar hun favoriete wintersport te beoefenen. Het ontdekken van een andere cultuur en natuur, het ontmoeten van nieuwe mensen en maken van nieuwe vrienden. Niet alleen de touren of de afdalingen maar juist de combinatie van alle elementen maakt dit soort reizen bijzonder en anders dan alle andere. Wellicht de mooiste van je leven.

Reisverslag Senja - tourskiën en splitboarden in Noorwegen

Zeilen en tourskiën in Noorwegen

Ski to the Sea

Alle touren tijdens deze trip in Noorwegen beginnen en eindigen op zeeniveau. De beklimmingen zijn tussen de 800 en de 1.800 meter, waarna steeds een mooie afdaling volgt. We maken per dag één lange of twee korte tochten. Het terrein is erg gevarieerd; breed, smal, vlak en stijl. We skiën of snowboarden in grote wanden en door couloirs. De sneeuwcondities variëren van compacte sneeuw, boterzachte voorjaarssneeuw tot verse poeder. De gidsen proberen altijd de beste sneeuw en afdalingen voor jou te vinden.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Top Gasten

Vanwege agenda maar 1 dag mee gereden in Portes du Soleil. Heb super genoten, gezellig sfeer, veel kennis en lol gehad met Bas. Een aanrader.

Groetjes Paul

Ski Technique Training in Snowworld - French

Alle Reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners