Servus Saalbach | Epique - Mountain Adventures

Servus Saalbach

Oostenrijk

In Saalbach komt al het goede van de regio samen in dit enorme bike domein, het grootste van Oostenrijk. De hoeveelheid liften is niet hetgeen dat eruit springt, maar de grote verscheidenheid aan terrein des te meer. Wat je misschien kent vanuit de wintersport in Saalbach, verplaatst zich hier naar de fiets. Lange touren met behulp van liften over enorme afstanden. Het gave hiervan is dat het gebied zich vrijwel op iedere bike discipline richt. Wat dat betreft sluit het aan bij vrijwel iedere fiets van tegenwoordig. In het gebied rondom Saalbach vind je dus eigenlijk alles: bikeparks, technische trails, singletracks en lange tourtochten. We ontdekken ze uiteraard allemaal!

Hoogtepunten Saalbach

 • Grootste MTB-regio van Oostenrijk
 • Veel verschillende mogelijkheden voor vrijwel ieder niveau
 • Extreem goede faciliteiten, waardoor we veel kunnen dalen

Salzburgerland

Saalbach-Hinterglemm ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland. Het bike domein strekt zich uit over de dorpen Saalbach, Hinterglemm en Leogang in het Salzburgerland en Fieberbrunn in Tirol. De omgeving is onder andere bekend van de World Games of Mountainbiking en de World Cups in Leogang. Daarnaast is het ook in de winter hier prima vertoeven. De MTB-trails zijn zeer divers, van flowy en world cup bikepark trails tot de natuurlijke en meer technisch ingestoken single-track trails. Door de slimme liftverbindingen ontstaan er enorm veel mogelijkheden. Niet alleen bedwingen we hiermee hoogtemeters, maar met name de mogelijkheid om verschillende valleien aan te doen tijdens lange tochten. We verblijven in een goed bike hotel, waar we dagelijks genieten van een goed ontbijt. Het hotel biedt voldoende mogelijkheden om te sleutelen aan de fiets en om ze veilig te parkeren.

Bestemming Prijs
Saalbach-Hinterglemm v.a. €895
Reisperiode(s) 22 t/m 26 juni 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

In 4 dagen de highlights van Saalbach Hinterglemm

Op woensdag ben je rond het middaguur welkom in het hotel. Vandaag heb je de optie om mee te gaan op een verkenningsrondje nabij Saalbach (vertrek rond 14.00). We rijden de benen los en wennen aan de ondergrond. Kom je later aan, dan ontmoeten we elkaar voor een welkomstdrankje in de hotelbar. Hier leer je de groep kennen en nemen we de routes, het weer en andere bijzonderheden met elkaar door. 

Dag 1: Servus Saalbach

De titel van deze vakantie is een combinatie van de bestemming, Saalbach, en groet van de lokale bevolking: “Servus”. We vonden het daarom dan ook een wel zo aardig de verschillende trails rondom Saalbach goed te verkennen. Afhankelijk van het niveau van de groep kiezen we passende trails uit en werken we vandaag op een speelse manier aan de (kom)bochten techniek. We wennen vandaag aan de lange afdalingen, waarbij we de veranderende fietshouding in steiler terrein aandacht geven volgens ons ‘Learning by Riding’ concept. 

Dag 2: The Challenge – Bike Your Limit

Vandaag gaan we vroeg op pad en rijden we de uitdagende Challenge route vanuit ons hotel. Deze lange intense en bijzondere route is een ware highlight! Niet alleen vanwege het aantal kilometers, maar bovenal vanwege het feit dat dit vrijwel geheel gefietst kan worden zonder oponthoud. De route leidt ons via Fieberbrunn, Hochfilzen en Leogang weer terug naar Saalbach. Op papier telt deze route dik 90 km met ongeveer 300 hoogtemeters en bijna 6 km aan trails die naar beneden gaat! Gemiddeld doet men 7,5 uur over deze tocht en dat verklaart de naam misschien wat beter…!

Dag 3: Leogang

Na de lange tocht van gisteren slapen we een beetje uit en starten de dag daarna op de trails rondom de legendarische MTB-bestemming Leogang. We zullen hier in de ochtend focussen op de technische en natuurlijke trails. Na de lunch is er tijd om het bikepark te verkennen. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kan je een drankje in de zon doen.

Dag 4: Rider Input

In overleg met de groep delen we onze laatste dag passend in. Is er behoefte aan een mooie tour of wil men juist nog een bikepark verkennen? We rijden tot in de namiddag en nemen vervolgens afscheid van de groep.

Bucketlist-reis naar het beroemde Saalbach

Deze reis naar Oostenrijk kent vele gezichten. We streven naar een balans tussen lange mooie tochten en een ‘lift assisted’ MTB-vakantie. Helemaal gek van afdalen, maar tegelijkertijd vele kilometers maken en veel verschillende trails rijden, dat kan in Saalbach! Ben je in het bezit van een (minimaal) 140 mm fully en op zoek naar een zeer divers MTB-avontuur, waarbij we lange dagen in het zadel zitten, dan is dit de reis voor jou! Daarbij genieten we natuurlijk graag van alles waar Oostenrijk nog meer goed in is en is het echt een heerlijke vakantie met gelijkgestemden op de fiets: Servus Saalbach, bitte! 

Veel leren, rijden en genieten

We kunnen ons voorstellen dat zo’n enorm gebied overweldigend kan zijn. We hebben gemerkt dat juist waar het terrein extreem is, een georganiseerde vakantie écht het verschil kan maken. Een goede fiets en een solide basistechniek zijn wat we vragen van de deelnemers. Dit is geen reis voor beginners, maar wel voor mensen die al goed met de fiets overweg kunnen en wellicht nog niet veel ervaring hebben in Alpine gebieden of een bikepark. Voor de ervaren tot zeer ervaren rijder is dit werkelijk te mooi om waar te zijn. Op hoog tempo kunnen we letterlijk door het gebied vliegen en de gids kan je overal vertellen wat te verwachten. We rijden in een omgeving die is ingericht om veel af te dalen. Een goede conditie is altijd fijn maar je hoeft niet super fit te zijn voor deze reis. We rijden zoveel mogelijk, maar een rondje overslaan past altijd binnen de mogelijkheden. Twijfel je of deze reis iets voor jou is, bel ons gerust eventjes op!

Wat is inbegrepen?

 • 4,5 dagen begeleiding door Epique mountainbike trainer/gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 4 dagen liftpas voor de gehele regio Saalbach
 • 4 dagen verblijf in hotel in Saalbach
 • 4 dagen ontbijt
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Waanzinnig spectaculair!

Vier topdagen heli ski in IJsland!
Zo mooi en zo gaaf!
Ik durfde eerst niet…..maar I did it!
Aardige crew (allerlei nationaliteiten), heel goed onderkomen en lekker eten.
Ik wil terug………..

Antarctica Trip 2017 - Lydia

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners