Activiteiten | Epique - Mountain Adventures

Powder Ride

De last-minute Freeride 

Een week voor vertrek checken we de sneeuwcondities en voorspellingen. Afhankelijk van de sneeuwcondities in een gebied wordt een week van te voren de keuze gemaakt in welk land, en welk gebied, we gaan freeriden. Gegarandeerd de beste poedersneeuw van het moment. Voor diegene die bereid is om flexibel te zijn, is dit de beste trip voor onverspoorde afdalingen.

Bestemming onbekend

Ergens in de Alpen. Waar precies hangt af van de sneeuwcondities en de voorspellingen. Daar waar de kansen op diepe poedersneeuw het beste is, kiezen we voor een geschikt freeride gebied met voldoende lift-access off-piste afdalingen. De Epique gidsen nemen je mee naar de mooiste afdalingen.

Freeriden

Bij freeriden ligt de nadruk op het maken van ‘first tracks’, ofwel je eigen spoor zetten. Daarnaast is er aandacht voor je techniek, tactiek en veiligheid. We zoeken zoveel mogelijk afdalingen direct vanuit de lift en maken eventueel een korte boot-pack om bij dat ene onverspoorde veld te komen. De reis is geschikt voor zowel skiërs als snowboarders. We verwachten dat je minimaal Advanced niveau hebt.

De reis

We ontmoeten elkaar op woensdagavond in een restaurant. Ergens in Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. Je bent vrij om een eigen accommodatie te boeken, we adviseren graag als je er niet uitkomt.

Bestemming Prijs
N.T.B. € 565
Reisperiode(s) Wo 13 t/m zo 17 jan. 2021
Wo 20 t/m zo 24 jan. 2021
Wo 03 t/m zo 07 feb. 2021

Inclusief bij deze reis:

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Mooiste trip ooit!

Beste Michiel,

Ik kan wel stellen dat de ‘wePowder Season Kick Off’ de mooiste trip was die ik ooit gemaakt heb in de bergen (en dat zijn er heel wat, want ik ski al van mijn 3e levensjaar). Ik kan dan ook heel weinig kritiek bedenken. We zijn duidelijk en steeds ruim op voorhand geïnformeerd, wat voor een beginner geruststellend is. De prijs was goed voor de onvergetelijke ervaring die ik heb mogen meemaken. Jijzelf en je medewerkers waren steeds vriendelijk en behulpzaam.

Erwin is een hele grote meneer. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Het is een uitdaging om een beginnersgroep veilig off-piste te nemen. Het verschil in niveau in de beginnersgroep maakte dit er niet makkelijker op. De laatste dag waren de ‘mindere goden’ van de groep niet mee en hebben we wel een heel mooi tempo aangehouden. Ik heb op verschillende vlakken (techniek, veiligheid, terreinkeuze, groepsdynamiek,…) heel wat opgestoken. Zijn aanpak was doordacht, opbouwend, aangenaam met af en toe wat ‘droge’ humor. Je hebt me steeds ‘getriggerd’ wanneer het om veiligheid ging. Niet dat ik me onveilig voelde (misschien wel even bij die lange afdaling met traverse), ik zou het eerder omschrijven als ‘bewust van de verschillende gevaren’. Ik heb mogen kennismaken met de verschillende aspecten van het ‘freeriden’ en het smaakt naar meer.

Zo, verder wil ik je nog veel succes toewensen met Epique. Ik ben er zeker van dat we mekaar binnenkort nog eens treffen.

Met vriendelijke groet uit het exotische België!
Dries Plevoets

Ski tours in the Sellrain - Luuk

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners