Pedals de Foc - MTB in Spanje | Epique - Mountain Adventures

Pedals de Foc

Spanje

In het noordwesten van Catalonië, middenin de Pyreneeën, vinden we het enige Nationale Park dat Catalonië rijk is: Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Aigüestortes betekent ‘kronkelend water’ een geeft aan waar het park om bekend staat, kronkelende beekjes, kraakheldere bergmeren en watervallen. Naast water vind je er indrukwekkende pieken tot boven de 3000 meter. Rondom het park ligt een zeer uitdagende en bovenal prachtige route, de Pedals de Foc. 215 km aan onverharde paden waarbij je zeven colletjes en 5.540 hoogtemeters bedwingt. 

Cross country tocht in de Spaanse Pyreneeën

  • Zeer uitdagende route voor de ervaren mountainbiker
  • Prachtige route rondom het nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
  • Indrukwekkende pieken van de Pyreneeën
  • Beschikbaar in verschillende varianten

Dit is een maatwerk reis vanaf 4 personen. Laat ons via dit formulier even weten wat jullie wensen zijn en we gaan aan de slag!

Mountainbiken rondom Aigüestortes

Vanuit Nederland vlieg je op Barcelona/Toulouse. Vanaf het vliegveld reis je individueel of reizen we als groep met een busje richting Vielha, het start- en eindpunt van de route. Op donderdagochtend worden we afgezet op het startpunt en begint onze tocht. Na de eerste etappe verblijven we in een landelijk gasthuis in Buira. De derde nacht, na de tweede etappe, verblijven we in Espot, een klein wintersportdorp. De 3e en tevens laatste etappe brengt ons terug naar Vielha, waar we onze laatste nacht doorbrengen. Vanuit Vielha reizen we gezamenlijk met het busje terug naar het vliegveld.

Bestemming Prijs
Vielha N.t.b.
Reisperiode(s) Op aanvraag
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechiek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

215 km in 3 dagen

Dag 1 – heenreis

Vanaf het vliegveld reizen we gezamenlijk met een bus naar Vielha. Hier checken we in bij hotel Tuca. Na de kennismaking zetten we onze mountainbikes in elkaar en testen het materiaal. Na het diner bespreken we het programma voor de komende dagen. We gaan vroeg naar bed om uitgerust aan de eerste etappe te beginnen. 

Dag 2 – via 3 colletjes naar Buira

We beginnen de tocht in Vielha, de hoofdstad van de regio Val d’Aran. De regio grenst aan de ene kant aan Frankrijk en omvat ook een deel van het nationale park. Vanuit Vielha rijden we een kwartier naar het startpunt van de route die wij in drie dagen gaan afleggen. De eerste dag fietsen we ruim zeventig kilometer en beklimmen we de eerste drie cols met totaal 1.900 hoogtemeters. Op de eerste dag rijden we naar Buira, waar we in een landelijk gasthuis direct langs de route verblijven. Het gasthuis, wat door drie generaties uit een familie wordt gerund, heeft speciale ruimte voor onze fietsen. Er wordt gekookt volgens de lokale traditionele keuken met seizoensgebonden ingrediënten uit eigen tuin. 

Dag 3 – over het hoogste punt naar Espot

Op dag drie vertrekken we weer vroeg vanuit Buira. Vandaag staan er drie cols op het programma waaronder de meest uitdagende van deze tour, Col de la Portella (2.269 m.). De top bereiken we door ruim 1.000 meter aaneengesloten te klimmen. Op de top kun je genieten van een fantastisch uitzicht op de Pyreneeën. We dalen af naar Espot waar we de derde nacht verblijven.

Dag 4 & 5 – finale-etappe van de Pedals de Foc

De laatste etappe, van ruim 60 km en 1.318 hoogtemeters, brengt ons terug naar Vielha. We rijden door het Gerdar-bos en beklimmen de lange, maar niet zware, Pla de Beret. Vanaf de top van 1.904 meter volgt de laatste lange afdaling naar Vielha. We checken in bij hetzelfde hotel als de eerste nacht. Nadat we opgefrist zijn sluiten we de tocht en vieren het succesvol afleggen van de Pedals de Foc. De volgende ochtend worden we, na het ontbijt, terug gebracht naar het vliegveld. Op Schiphol is het tijd om afscheid te nemen.

Epique moutainbike reis Spanje, Pedals de Foc

Mountainbiken door een idyllisch landschap

De Pedals de Foc is een zware tocht, door een verrassend mooi natuurgebied. Elke beklimming wordt beloond met een indrukwekkend vergezicht en een heerlijke afdaling. De bijna 200 bergmeren en ontelbaar veel beekjes veranderen dit hooggebergte in een idyllisch landschap. Combineer dit met ruige bergpaden en heerlijke gravelwegen en je hebt de perfecte setting voor een mountainbike avontuur. Een flinke uitdaging voorzien van heerlijk Spaans eten en onder het gezelschap van een groep gelijkgestemden.

Niveau van deze reis

De Pedals de Foc afleggen in drie dagen is bedoeld voor ervaren mountainbikers met een goede conditie. De etappes van meer dan 70 km en serieuze beklimmingen zijn voor geoefende mountainbikers die op zoek zijn naar een echte uitdaging. Wil je het iets rustiger aandoen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor een 4- of 5-daagse versie.

Epique moutainbike reis Spanje, Pedals de Foc

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

WAUW...... zo'n IJsland trip vergeet je echt nooit meer

Pas enkele weken van tevoren geboekt en geen seconde spijt. De reis naar IJsland zelf is al leuk, maar eenmaal op de zeilboot ben je meteen onder de indruk van de natuur, de bergen, de zee. De eerste fjord, de eerste overtocht met de dinghy naar de kust en de hike omhoog is fantastisch. Als je boven bent en je ziet helemaal beneden de aurora liggen met een mooie afdaling in het verschiet: echt onvergetelijk. En dan mag je nog 5 hele dagen. Onvergetelijk is ook de gezelligheid in de groep met mensen die je net pas ontmoet hebt, het lekkere eten gemaakt door kapitein Siggi en de fantastische begeleiding van Michiel en onze lokale IJslandse gids.

Je kunt natuurlijk altijd gewoon thuis blijven en de enthousiaste verhalen aanhoren van mensen die zijn gegaan…

4 days Off-piste training! - Caroline

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners