Off-piste Training Portes du Soleil | Epique - Mountain Adventures

Off-piste Training Portes du Soleil

Frankrijk

Een week lang freeriden en werken aan je off-piste techniek in één van de grootste skigebieden ter wereld? In de ‘PDS’ vind je geen ‘betonblokken’ waar Frankrijk ook om bekend staat, maar juist karakteristieke dorpjes vol sfeer en authenticiteit. De Portes du Soleil verbindt maar liefst 14 dorpen in zowel Frankrijk als Zwitserland. Met 650 km aan piste is er meer dan genoeg terrein om een week lang te werken aan je off-piste ski of snowboard techniek. Vanuit de liften is er genoeg keuze aan freeride afdalingen en met een korte hike sta je snel in de backcountry met zicht op een steile couloir of breed veld vol poedersneeuw aan je voeten. Deze ‘OPT’ (off-piste training) is compleet verzorgde reis, 7 nachten in een heerlijk hotel inclusief halfpension, wijnproeverij en 6 daagse liftpas voor Portes du Soleil.

Freeriden in het grootste skigebied ter wereld

Les Portes du Soleil: de naam zegt het al, je hebt er veel zon! Daarnaast kent de regio ook veel sneeuwval: gemiddeld valt er tussen de 6 en 7 meter per jaar. Dit is onder andere te danken aan de nabijheid van het Meer van Genève en het indrukwekkende massief ‘ Les Dents du Midi’. Het meer zorgt voor de vochtige luchtaanvoer en het massief blokkeert de volle sneeuwlucht waardoor de meeste poedersneeuw in het gebied valt. Daarbij is januari een maand die zich de laatste jaren kenmerkt door veel sneeuw, blauwe luchten en lage temperaturen: ideaal voor de beste freeride avonturen!

“Top week gehad in Portes du Soleil, zowel in de sneeuw als in het hotel! Veel lol gehad met de groep. En onze gids Roderik was iedere dag weer in staat om mooie afdalingen te vinden die aansloten op ons niveau. Wederom veel geleerd, nieuwe dingen gedaan en grenzen verlegd. Ik kijk alweer uit naar een volgende trip!” – Alice

6 dagen werken aan je off-piste techniek

We overnachten in het authentieke berghotel Esprit Montagne in La Chapelle D’Abondance. Vanuit hier gaan we zes dagen lang het terrein van Portes du Soleil ontdekken. We skiën of snowboarden in groepen van maximaal 7 deelnemers die we indelen aan de hand van jouw niveau en wensen. De nadruk van deze freeride week ligt op veel meters maken in het off-piste terrein. Lekker knallen en zo veel mogelijk poeder scoren. Naast lekker skiën en boarden, is er ook veel aandacht voor techniek. Met tips, tricks en gerichte oefeningen maken we van jou een betere off-piste skiër of boarder. Terug in het hotel, onder het genot van een goed glas wijn, maken we tijd voor een video analyse of een clinic. Tijdens dit wintersport avontuur wordt je begeleid door één van onze ervaren en gediplomeerde gidsen. Zij weten je op een persoonlijke en veilige manier uit te dagen en maken je steeds weer een stukje beter.

“Een fantastische off-piste training (nov 2017) in Hintertux smaakte naar meer! Deze keer wilde ik graag eens wat langer weg met Epique, naar een nieuwe bestemming. Het werd een freeride trip naar Portes du Soleil (jan 2018).” Lees meer…

Bestemming Prijs
Portes du Soleil € 1.950
Reisperiode(s) 14 t/m 21 jan. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis

Wat is inbegrepen

  • 6 dagen programma met ski of snowboard gids
  • Maximaal 7 deelnemers per gids
  • 7 overnachtingen in een hotel inclusief halfpension
  • 6 dagen liftpas
  • Wijnproeverij
  • Avondprogramma met videoanalyse en clinics
  • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
  • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot te compenseren)

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Zelden zoveel geleerd in 1 week

Met minimale voorkennis me toch ingeschreven voor een off-piste techniek cursus. Michiel wist ons niveau van een skieende “Muppet Show” om te toveren tot iets wat er zelfs nog redelijk uitzag. Hartelijk dank voor de leerzame en leuke week, was super!

Freeride Portes du Soleil - Alice

Alle Reizen

09/Feb/18

Bestemmingen

Partners