Off-piste Training Portes du Soleil | Epique - Mountain Adventures

Off-piste Training Portes du Soleil

Frankrijk

Een week lang freeriden en werken aan je off-piste techniek in één van de grootste skigebieden ter wereld? Portes du Soleil verbindt 14 dorpen in Frankrijk en Zwitserland, geen ‘bettonblokken’ waar Frankrijk om bekend staat, maar mooie authentieke dorpjes. Het gebied heeft 650 km aan piste en meer dan genoeg terrein om te werken aan je off-piste ski of snowboard techniek. Vanuit de lift is er er genoeg keuze aan freeride afdalingen. Met een korte hike vanuit de lift sta je snel in de backcountry, met een steil couloir of breed veld vol poedersneeuw aan je voeten. Een compleet verzorgde reis, met 7 nachten in een heerlijk hotel en 6 daagse lifpas voor Portes du Soleil.

Freeriden in het grootste skigebied ter wereld

Les Portes du Soleil: de naam zegt het al, je hebt er veel zon. Maar ook veel sneeuwval: 6 tot 7 meter per jaar. Dit is te danken aan de nabijheid van het Meer van Genève (vochtige luchtaanvoer) en de bergen van de ‘Dents du Midi’. Die laatste houden de sneeuwlucht tegen, waardoor de meeste poedersneeuw gelijk in het gebied valt. Januari is daarbij een maand die zich de laatste jaren kenmerkt door veel sneeuw, veel zon en lage temperaturen. Kortom: ideaal voor freeride avonturen!

“Top week gehad in Portes du Soleil, zowel in de sneeuw als in het hotel! Veel lol gehad met de groep. En onze gids Roderik was iedere dag weer in staat om mooie afdalingen te vinden die aansloten op ons niveau. Wederom veel geleerd, nieuwe dingen gedaan en grenzen verlegd. Ik kijk alweer uit naar een volgende trip!” – Alice

6 dagen werken aan je off-piste techniek

We overnachten in het authentieke berghotel Esprit Montagne in La Chapelle D’Abondance. Vanuit hier gaan we zes dagen lang het terrein van Portes du Soleil ontdekken. We skiën of snowboarden in groepen van maximaal 7 deelnemers die we indelen aan de hand van jouw niveau en wensen. De nadruk van deze freeride week ligt op veel meters maken in het off-piste terrein. Lekker knallen en zo veel mogelijk poeder scoren. Naast lekker skiën en boarden, is er ook veel aandacht voor techniek. Met tips, tricks en gerichte oefeningen maken we van jou een betere off-piste skiër of boarder. Terug in het hotel, onder het genot van een goed glas wijn, maken we tijd voor een video analyse of een clinic. Tijdens dit wintersport avontuur wordt je begeleid door één van onze ervaren en gediplomeerde gidsen. Zij weten je op een persoonlijke en veilige manier uit te dagen en maken je steeds weer een stukje beter.

“Een fantastische off-piste training (nov 2017) in Hintertux smaakte naar meer! Deze keer wilde ik graag eens wat langer weg met Epique, naar een nieuwe bestemming. Het werd een freeride trip naar Portes du Soleil (jan 2018).” Lees meer…

Bestemming Prijs
Portes du Soleil N.t.b.
Reisperiode(s) 14 t/m 21 jan. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis

Wat is inbegrepen

  • 6 dagen programma met ski of snowboard gids
  • Maximaal 7 deelnemers per gids
  • 7 overnachtingen in een hotel inclusief halfpension
  • 6 dagen liftpas
  • Wijnproeverij
  • Avondprogramma met videoanalyse en clinics
  • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
  • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot te compenseren)

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Beste manier om het seizoen te beginnen

Prima manier om weer even in te komen en de skitechniek bij te werken. Ontwikkelingen van het materiaal maakt het noodzakelijk de skistijl steeds weer aan te passen en Michiel en Gijs-Jan zijn uitstekende en geduldige leermeesters. Volgend jaar weer…

Freeride Portes du Soleil - Alice

Alle Reizen

09/Feb/18

Bestemmingen

Partners