Off-piste Training Portes du Soleil

Frankrijk

Een week lang freeriden en werken aan je off-piste techniek in één van de grootste skigebieden ter wereld? Portes du Soleil verbindt 14 dorpen in Frankrijk en Zwitserland, geen ‘bettonblokken’ waar Frankrijk om bekend staat, maar mooie authentieke dorpjes. Het gebied heeft 650 km aan piste en meer dan genoeg terrein om te werken aan je off-piste ski of snowboard techniek. Vanuit de lift is er er genoeg keuze aan freeride afdalingen. Met een korte hike vanuit de lift sta je snel in de backcountry, met een steil couloir of breed veld vol poedersneeuw aan je voeten. Een compleet verzorgde reis, met 7 nachten in een heerlijk hotel en 6 daagse lifpas voor Portes du Soleil.

Freeriden in het grootste skigebied ter wereld

Les Portes du Soleil: de naam zegt het al, je hebt er veel zon. Maar ook veel sneeuwval: 6 tot 7 meter per jaar. Dit is te danken aan de nabijheid van het Meer van Genève (vochtige luchtaanvoer) en de bergen van de ‘Dents du Midi’. Die laatste houden de sneeuwlucht tegen, waardoor de meeste poedersneeuw gelijk in het gebied valt. Januari is daarbij een maand die zich de laatste jaren kenmerkt door veel sneeuw, veel zon en lage temperaturen. Kortom: ideaal voor freeride avonturen!

6 dagen werken aan je off-piste techniek

We overnachten in het authentieke berghotel Esprit Montagne in La Chapelle D’Abondance. Vanuit hier gaan we zes dagen lang het terrein van Portes du Soleil ontdekken. We skiën of snowboarden in groepen van maximaal 7 deelnemers die we indelen aan de hand van jouw niveau en wensen. De nadruk van deze freeride week ligt op veel meters maken in het off-piste terrein. Lekker knallen en zo veel mogelijk poeder scoren. Naast lekker skiën en boarden, is er ook veel aandacht voor techniek. Met tips, tricks en gerichte oefeningen maken we van jou een betere off-piste skiër of boarder. Terug in het hotel, onder het genot van een goed glas wijn, maken we tijd voor een video analyse of een clinic. Tijdens dit wintersport avontuur wordt je begeleid door één van onze ervaren en gediplomeerde gidsen. Zij weten je op een persoonlijke en veilige manier uit te dagen en maken je steeds weer een stukje beter.

Wat kan je verwachten?

  • Een week met gezellige freeriders
  • Inclusief 7 overnachtingen en 6 daagse liftpas
  • Waarmee je zo veel mogelijk poedersneeuw gaat scoren
  • Onder begeleiding van een gids die de beste afdalingen van het gebied kent
  • Die met tips, tricks en video-analyse van jou een betere freerider maakt
  • ‘s Avonds heerlijk eten en ontspannen in een goed hotel
Bestemming Prijs
Portes du Soleil v.a. € 1545
Reisperiode(s) 18 t/m 25 januari 2020

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Zelden zoveel geleerd in 1 week

Met minimale voorkennis me toch ingeschreven voor een off-piste techniek cursus. Michiel wist ons niveau van een skieende “Muppet Show” om te toveren tot iets wat er zelfs nog redelijk uitzag. Hartelijk dank voor de leerzame en leuke week, was super!

Freeride Portes du Soleil - Alice

Snow

09/Feb/18

Bestemmingen