Trails & Enduro Zugspitz Arena

Oostenrijk

Midden in Tirol, op slechts acht uur rijden van Nederland, ligt een mountainbike paradijs. De Zugspitz Arena vind je schilderachtige dorpjes, kristalheldere bergmeren, prachtige bergtoppen en een grote verscheidenheid aan mountainbike trails. 

Mountainbiken in de Zugspitz Arena

Met meer dan 100 gemarkeerde routes over ruim 3000 kilometer, wordt deze regio al jaren achtereen onderscheiden als ‘Approved Bike Area’. Je bepaalt zelf hoe je deze regio per mountainbike wilt verkennen. Een relaxte route route door het dal, uitdagende singletracks boven de boomgrens of de professionele freeride routes van Lermoos. Het hoogtepunt en vast onderdeel van een mountainbikereis in de Zugspits Arena, de beroemde Blindsee-trail.

Mountainbiken vanuit Berwang

Je verblijft vijf nachten in een comfortabele lodge in het Idyllische dorpje Berwang. Vier dagen lang ga je, onder begeleiding van een Nederlandse gids, de omgeving verkennen per mountainbike. Met de liftpas kunnen we meerdere gebieden zoals; Lermoos, Ehrwald, Bichlbach en Garmisch Partenkirchen bezoeken.

Trails en Enduro 

Tijdens deze reis gaan we zowel trails rijden als enduro tochten maken. Tijdens de trail dagen maken we enkel gebruik van de liften en maken eindeloze afdalingen over uitdagende single tracks. De spanning en snelheid van het trails rijden wisselen we af met wat fysieke inspanning tijdens de enduro dagen. Hier pakken we de lift om de meeste hoogtemeters te maken, maar maken ook hoogtemeters op eigen kracht. Zo kunnen we een mooie ronde maken langs verschillende dorpjes en bergmeren. Houdt er rekening mee dat je ongeveer 500, tot maximaal 1000 hoogtemeters, moet klimmen. 

Mountainbike techniek

In de Zugspitz Arena is voor elke mountainbike niveau uitdaging te vinden. De groep delen we in aan de hand van niveau en wensen. De ervaren gids besteed aandacht aan je techniek. Met de juiste tips en tricks worden je afdalingen beter en veiliger.

(E)-Mountainbike

Tijdens deze reis heb je een mtb nodig met voor- en achtervering. Voor de minder sterke klimmers kan een e-mountainbike een uitkomst zijn. Ter plekke kan een fiets gehuurd worden. We zorgen ervoor dat deze bij de accommodatie afgeleverd wordt. 

Verblijf

Onze uitvalsbasis voor deze reis is de Mountainlodge Tirol in Berwang. Je verblijft in een modern en ruim appartement. De overnachtingen hier zijn inclusief volpension. Een goed ontbijtbuffet, lunchpakket voor onderweg en een heerlijk diner. We sluiten dit mountainbike avontuur af met een bbq op de laatste avond.

Wat is inbegrepen?

Bestemming Prijs
Zugspitz Arena € 1095
Reisperiode(s) Wo 23 t/m zo 27 sept. 2020
Wo 30 sept. t/m zo 4 okt. 2020

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de bergen, het gevoel van de perfecte bocht en de sensatie van het gewichtloos surfen op de poeder beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Helemaal goed!

Afgelopen week met een groep van 8 personen met Michiel de Ruijter doorgebracht in Sankt Anton. Ondanks de matige off-piste mogelijkheden wist Jelle hier een prachtige week van te maken. Onze skitechniek wist hij zelfs te verbeteren. Daarnaast voelde hij heel goed aan wat de behoefte van de groep was. Kortom helemaal goed!

Groeten,

Zeilen en touren in Noorwegen - Rik

Bike

09/May/18

Bestemmingen