Mountainbiken in de Zugspitz Arena | Epique - Mountain Adventures

Trails rijden in de Zugspitz Arena

Oostenrijk

Midden in Tirol, op slechts acht uur rijden van Nederland, ligt een mountainbike-paradijs: de Zugspitz Arena. In dit gebied vind je schilderachtige dorpjes, kristalheldere bergmeren, prachtige bergtoppen en een grote verscheidenheid aan mountainbike-trails. Vier dagen lang ga je, onder begeleiding van een Nederlandse gids, de omgeving verkennen per mountainbike. Het uitdagende terrein van de Zugspitz Arena ontdekken we door zowel trails als enduro-tochten te rijden. Aan het eind van de dag is het tijd voor wat ontspanning, een goede maaltijd en een hele hoop gezelligheid bij onze verblijfplaats, de Mountainlodge Tirol in Berwang.

Trails rijden in Tirol, Oostenrijk

  • Al tweemaal uitgeroepen tot beste MTB-bestemming van Oostenrijk
  • Afwisselend programma met zowel trail- als enduro-dagen
  • Prachtige natuur met kraakheldere bergmeren en indrukwekkende rotspartijen
  • Toegang tot een grote verscheidenheid aan routes en trails
  • Overnachting in een ruim en modern appartement in Berwang

Dit is een maatwerk reis vanaf 4 personen. Laat ons via dit formulier even weten wat jullie wensen zijn en we gaan aan de slag!

Mountainbiken in de Zugspitz Arena

Met meer dan 100 gemarkeerde routes over ruim 3000 kilometer, wordt de Zugspitz Arena al jaren achtereen onderscheiden als ‘Approved Bike Area’. Je bepaalt zelf hoe je deze regio per mountainbike wilt verkennen. Een relaxte route door het dal, uitdagende singletracks boven de boomgrens of de professionele freeride routes van Lermoos. Het hoogtepunt en vast onderdeel van een MTB-reis in dit gebied is de beroemde Blindsee-trail. Je verblijft vijf nachten in een comfortabele lodge in het dorpje Berwang. Met de liftpas kunnen we meerdere gebieden bezoeken zoals: Lermoos, Bichlbach, Biberwier, Garmisch Partenkirchen en het bikepark Oberammergau. Als je op zoek bent naar een reis vol uitdagende afdalingen, dan ben je hier aan het juiste adres!

Bestemming Prijs
Zugspitz Arena N.t.b.
Reisperiode(s) Op aanvraag
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Tirol vanaf de MTB

Dag 1 – de ‘warming-up’

’s Ochtends ontbijten we goed en maken we ons lunchpakket klaar voor onderweg. We beginnen vandaag rustig aan en rijden ons langzaamaan warm. Gedurende de dag gaan we steeds wat uitdagendere trails rijden. Het is al vanaf moment één genieten van de prachtige natuur en de uitdagende trails.

Dag 2, 3 & 4 – trails en enduro

Aangezien de Zugspitz Arena zo enorm gevarieerd is, geeft dit ons legio mogelijkheden. De ene dag maken we enkel gebruik van de liften, om de volgende dag ook voor de fysieke uitdaging te gaan. Tijdens de enduro-tochten klimmen we gemiddeld zo’n 500 tot 1000 meter en fietsen we langs verschillende dorpen en bergmeren.

Aan het eind van iedere dag is het weer heerlijk om in de Mountainlodge Tirol terug te keren. Hier genieten we van het avondmaal en spreken we na over alles wat we hebben meegemaakt.

Trails en Enduro

We gaan zowel trails rijden als enduro-tochten maken. Tijdens de trail-dagen maken we enkel gebruik van de liften. Wat volgt zijn de eindeloze afdalingen over uitdagende single tracks. De spanning en de snelheid van de trails wisselen we af met wat fysieke inspanning tijdens de enduro-dagen. Op deze dagen maken we de meeste hoogtemeters met de lift, maar klimmen we ook een aantal honderd hoogtemeters op eigen kracht. 

Tijdens deze reis heb je een mountainbike nodig met voor- en achtervering (full suspension). Voor de minder sterke klimmers kan een e-mountainbike een uitkomst zijn. Ter plekke kan een fiets worden gehuurd. We zorgen ervoor dat deze bij de accommodatie afgeleverd wordt. 

Niveau van deze reis

In de Zugspitz Arena is voor ieder niveau een passende uitdaging te vinden. De groep wordt ingedeeld aan de hand van het niveau en de wensen. Een ervaren gids zorgt niet alleen voor de route en begeleiding, maar besteedt ook aandacht aan de techniek van ieder individu. Met de juiste tips en tricks worden je afdalingen beter en veiliger. Deze reis is er voor de niveaus ‘beginner’, ‘intermediate’ en ‘advanced’. Wil je meer weten over de niveaus? Klik dan hier. Voor meer informatie kun je ons altijd bellen!

Wat is inbegrepen?

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Silvretta tocht: Heel goede ervaring.

Freetour was onbekend voor mij en ik heb alles in 1 week meegemaakt: van prachtige poeder in de zon tot 8bft sneeuwstorm naar boven stoempen op mijn latjes. Zo kreeg ik een goed beeld. Niet altijd leuk, ’t was bijten, maar mooi. En vrij. Top gidsen. Thnx Nico en Michiel voor het sporen, wat een avontuur. Doen we nog eens!

Heli Skiing Bell 2 Lodge - Esther

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners