MTB-training in de Harz | Epique - Mountain Adventures

Mountainbike training in de Harz

Duitsland

Midden in Duitsland ligt de Harz, een uiterst geschikt gebied voor een avontuurlijk MTB-trainingsweekend. De trails en afdalingen zijn uitdagend, maar nog niet zo ruig als in de Alpen. Tijdens deze 3-daagse training maken wij gebruik van verschillende bikeparks en van de eindeloze trails in de directe omgeving. Met gediplomeerde trainers ga jij een lang weekend actief aan de slag om de stijg-, daal- en bochtentechniek te verbeteren. Er wordt vooral heel veel gefietst! Zo werken we dit weekend ook nog eens aan onze conditie.

Trainingsreis in de Harz

 • Hahnenklee en Braunlage behoren tot de mooiste bikeparks van Duitsland
 • De Harz heeft singletrails voor alle niveaus
 • Veel rijden en leren, in kleine groepen met persoonlijke begeleiding
 • Duitse gastvrijheid en gezelligheid

Drie dagen trails rijden vanuit Hahnenklee

We overnachten het gehele weekend in een comfortabel 4* hotel aan de voet van het bikepark Hahnenklee. Hahnenklee is een klein dorpje midden in de Harz, gelegen op zo’n 500 meter hoogte. Het dorp ligt aan de voet van de Bocksberg. In de lente en zomer wordt deze berg omgetoverd tot een serieus bikepark, ideaal om gebruik van te maken bij het verbeteren van onze mountainbike skills. Het bikepark is goed onderhouden, toegankelijk voor alle niveau’s en heeft als voordeel dat we met de lift naar boven kunnen. Iets verderop ligt het uitdagendere bikepark Schulenberg, op zo’n 10 kilometer afstand van Hahnenklee. Dit bikepark is gemakkelijk te bereiken via een mooie mountainbike route vanuit Hahnenklee. Buiten de bikeparks kent de Harz een enorm netwerk aan trails, van vloeiende singletracks tot uitdagende routes over rotsige ondergronden.

Bestemming Prijs
Harzgebergte, Duitsland € 575
Reisperiode(s) 4 t/m 6 juni 2021
1 t/m 3 okt. 2021
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Programma

Dag 1 – Bikepark Hahnenklee

Op vrijdagochtend wordt je verwacht bij het 4* hotel in Hahnenklee, aan de voet van het gelijknamige bikepark. Onder het genot van een kop koffie maken we kennis met de groep en bespreken we het programma.

We rijden een rondje warm en nemen dan de eerste lift in het bikepark naar boven. We besteden de gehele middag aan een MTB-afdaaltraining in het bikepark. We lunchen in één van de vele leuke restaurants in Hahnenklee en sluiten de dag af met een tour in het omliggende gebied. Bij terugkomst in het hotel maken we de fietsen schoon en genieten we van de wellness of een welverdiend drankje op het terras. We dineren vanavond in de authentieke en historische stad Goslar. Na afloop van het diner is er een videoanalyse en blikken we vooruit op het programma voor de volgende dag.

Dag 2 – Bikepark Schulenberg

We vertrekken vroeg en fietsen richting het bikepark van Schulenberg, een uitstekende warming-up. Een groot deel van de dag besteden we aan thema’s die jij graag zou willen aanleren of verbeteren op de fiets. We lunchen aan de Okerstausee en rijden na de lunch via een schitterende route door het Okertal terug richting Hahnenklee. Opnieuw nemen we de tijd voor een videoanalyse en bereiden we ons voor op de laatste dag.

Dag 3 – Mountainbiken met shuttle

Op zondag laten we ons met een bikeshuttle naar de mooiste natuurlijke trails van het Harzgebergte brengen. Vandaag willen we zoveel mogelijk afdaalmeters maken en alles wat we geleerd hebben toepassen op de vele uitdagende trails van het Harzgebergte. We fietsen door tot in de vroege middag en lunchen vervolgens gezamenlijk in Hahnenklee. Na een opfrisser in het hotel stappen we moe en voldaan in de auto voor de terugreis naar Nederland.

Epique Mountainbike MTB training in de Harz, Duitsland

Gevarieerde training

Je bent al even aan het mountainbiken en hebt ervaring opgedaan op de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en misschien zelfs in Limburg. In het vlakke Nederland kom je al aardig uit de voeten en je bent op zoek naar meer! Tijdens dit lange weekend verbeteren we onze mountainbike skills. Hier hebben we alle tijd en mogelijkheden voor in een van de twee bikeparks die we aandoen. Maar we willen uiteraard niet het hele weekend blijven hangen in het park en ook onze duurconditie aanspreken. Daarom trekken we ‘s middags het gebied in voor een schitterende mountainbike tour. Tijdens deze middagritten proberen we hetgeen we hebben geleerd in het park toe te passen op de natuurlijke trails. Op deze manier verbeteren we onze conditie, passen we de geleerde technieken toe en zien we ook nog eens veel van de omgeving. 

Niveau van deze reis

Van rookie tot intermediate, deze reis is toegankelijk voor een breed publiek. Tijdens deze week focussen we ons voornamelijk op de techniek van het mountainbiken, vele hoogtemeters zullen met de lift ofwel een shuttle gemaakt worden. Gedurende de tours die we in de namiddag maken zullen we gemiddeld zo’n 500 tot 1.000 hoogtemeters maken. Voor meer informatie over de niveaus, klik hier. Of neem telefonisch contact met ons op!

Epique Mountainbike MTB training in de Harz, Duitsland

Inbegrepen bij deze reis:

 • 3 dagen begeleiding door een Epique mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 2 overnachtingen in 4* hotel in Hahnenklee op basis van een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt 
 • 2 dagen liftpas voor het bikepark Schulenberg en Hahnenklee
 • 1 dag vervoer met bikeshuttle
 • Dagelijkse videoanalyse
 • Toeristenbelasting
 • Epique aandenken
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR-Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Top trainingen!

Buckel- (baan) en techniektraining (Zoetermeer) super gevarieerde en uitdagende trainingen. Heel fijn om op je eigen niveau en met individuele aanwijzingen verder te komen. Thanks Michiel en Roderik voor jullie enthousiasme!

4 days Off-piste training! - Caroline

Alle reizen

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners