MTB-training Limburg | Epique - Mountain Adventures

Learning by riding Limburg

Nederland

Interesse in een mountainbike-weekendje? Met deze MTB-training blijf je in eigen land en gaan we twee dagen fietsen in Zuid-Limburg. Limburg is gemakkelijk aan te rijden en een walhalla voor mountainbikers. Het Zuid-Limburgse heuvelland heeft alles voor een perfect mountainbike-weekend, voor zowel beginnende als vergevorderde fietsers. Twee dagen lang werken we onder andere aan de balans en behendigheid op de fiets, zodat je aan het eind van het weekend soepeler over de technische trails van Limburg rijdt, zowel in de beklimmingen als in de afdalingen.

Mountainbike-weekend

  • Twee dagen intensief aan je mountainbike-techniek werken
  • Twee schitterende en unieke mountainbike-routes
  • Training van ervaren Nederlandse MTB-gidsen
  • Mountainbike-paradijs in eigen land
  • Ideaal terrein om te leren en perfectioneren
  • Een gezellig en sportief weekend in het Zuid-Limburgse heuvelland

Trails rijden in Zuid-Limburg

Je overnacht twee nachten in de fietshoofdstad van Nederland, Valkenburg. Deze overnachting regel je zelf. We verzamelen iedere dag in het centrum van Valkenburg. Dit dorpje ligt temidden van alle mogelijke mountainbikeroutes van Zuid-Limburg, maar ook van de Voerstreek in België en de routes richting Aachen in Duitsland. Dit unieke stukje Nederland staat bekend om het groene golvende heuvelland, de vele pittoreske dorpjes en de bijzondere natuur met stiltegebieden. Voor mountainbikers kent het gebied honderden kilometers aan trails en routes. Zo zijn er allerlei verbindingen en combinaties te maken, zodat er voor ieder niveau een ruim aanbod is.

Bestemming Prijs
Zuid-Limburg € 245
Reisperiode(s) 14 en 15 mei 2022
17 en 18 sept. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Twee dagen trainen en trails rijden

Dag 1 – Meet & Greet Valkenburg en meteen op pad

Zaterdagochtend reis je op eigen gelegenheid af naar Valkenburg. Hier ontmoet je de gidsen en de andere deelnemers. We gaan meteen op pad en rijden een schitterende en uitdagende tocht. Tijdens deze tocht komen we technische passages tegen die we herhalen en waar we oefeningen doen. Onze gids geeft je verschillende tips en tricks om vooruitgang te boeken in jouw techniek. Tijdens het mountainbiken kan je, wat je geleerd hebt, meteen toepassen in de praktijk tijdens het rijden van een gave tocht; learning by riding! Zo ontdek je het Limburgse Heuvelland en verbeter je je skills tegelijkertijd! ‘s Avonds na het eten bespreken we de dag, plannen we de volgende dag en kijken we opnieuw naar de groepsindeling.

Dag 2 – Een beetje uitdagender en verder perfectioneren

Op zondag gaan we wederom een hele dag op pad. We rijden een totaal andere route en maken de route nog iets uitdagender dan de dag daarvoor. Opnieuw krijg je tips en tricks om je skills te verbeteren. Aan het eind van de middag sluiten we gezamenlijk af met een drankje voordat we terugrijden naar huis.

Veel leren, rijden en genieten

Binnen 2,5 uur ben je vanuit Utrecht op vakantie in eigen land. Zuid-Limburg biedt alles wat een tweedaagse MTB-training succesvol maakt; een schitterend landschap, eindeloos veel mountainbike-trails en dit alles gecombineerd met een mooie cultuur en een gastvrije bevolking. Rij jij al aardig op de trails op de Heuvelrug en/of de Veluwe, maar heb je nog geen instructie over het mountainbiken gehad? Of heb je al een basistraining gehad maar wil je dit toepassen in heuvelachtig terrein? Dan is deze mountainbike-trip zeker wat voor jou.

Niveau van deze reis

Deze MTB-training in Zuid-Limburg is voor de niveaus Rookie, Beginner en Intermediate en Advanced. De niveaus staan hier beschreven. Het hele weekend zal er aandacht worden besteed aan o.a. het rijden van bochten, het nemen van obstakels, aan technische klimmetjes en afdalingen. Dit alles wordt gecombineerd met het rijden van een schitterende mountainbike-tocht. We rijden over trails en gaan op bezoek bij een bikepark, hier kunnen alle skills toegepast en geoefend worden. Groepen worden naar niveau ingedeeld.

Wat is inbegrepen?

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Gezellige en sportieve dagen

Zaterdagochtend verzamelen in een fris, maar zonovergoten Valkenburg. Na een kennismakingsronde, onder het genot van een kopje koffie, starten we onze tocht. Iedereen van ons groepje komt uit de vlakkere gedeelten van Nederland, dus bij het eerste het beste klimmetje meteen een soort kettingbotsing… Maar vol goede moed stappen we allemaal weer op de pedalen en daarna gaat het een stuk beter. Het is een schitterende tocht. Allerlei klimmetjes, afdalingen, paden, trails, drops en mooie natuur. Gijs-Jan navigeert ons overal foutloos doorheen, de enige kink in de kabel is de gesloten supermarkt, maar gelukkig heeft GJ genoeg energie om verder te fietsen en terug te komen met snacks, fruit en drinken. Het zijn twee gezellige, sportieve dagen. Zoals eigenlijk altijd bij Epique. Zorg voor een goede conditie, want dat verhoogt de pret enorm!

4 days Off-piste training! - Caroline

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners