Dwarz door de Harz | Epique - Mountain Adventures

Dwarz door de Harz

Duitsland

De Harz is het meest noordelijk gelegen middelgebergte van Duitsland. Voor veel Nederlandse MTB’ers is het Harzgebergte nog altijd een vrij onbekend mountainbike-walhalla. Dat is vreemd, want het bosrijke en bergachtige gebied ligt op slechts 4 uur rijden van Utrecht én heeft vele mountainbike mogelijkheden voor ieder niveau. Tijdens deze reis door de Harz ontdek je samen met Epique het bosrijke natuurgebied en worden er een hoop hoogtemeters gemaakt. Afdalen doen we over uitdagende trails en in het plaatselijke bikepark. De Harz leent zich uitstekend voor een compleet en uitdagend weekend mountainbiken!

Cross country tocht in het Harzgebergte

 • Heerlijk en gevarieerd mountainbike terrein
 • Slechts 4 uur rijden vanuit Utrecht
 • Cross country tocht voor alle niveaus
 • Meerdaagse tocht en bikeparks gecombineerd in één reis

Trekking door de Harz

We trekken een lang weekend met onze bikes door de Harz. Tijdens deze reis zullen we uiteraard aandacht besteden aan jouw MTB-skills, maar daar zal de nadruk dit weekend niet op liggen. Het Harzgebergte kent namelijk een prachtige omgeving, daar willen we je graag zoveel mogelijk van laten zien. De omgeving kent een rijke cultuur en daarmee een uitgebreid netwerk aan paden, wegen en singletrails. Juist die infrastructuur heb je nodig voor een lang en uitdagend mountainbikeweekend. Het netwerk bestaat uit maar liefst 2.200 kilometer aan trails en MTB-paden. Naast flowie singletrails over knisperende dennennaalden, vind je er heftige, blokkige trails over rotsige ondergrond met vele drop-offs. Wij hebben dit enorme MTB-netwerk verkend en de mooiste trails en paden geselecteerd voor een onvergetelijk cross country weekend in de Harz. Uiteraard beklimmen we dit weekend de hoogste berg van de Harz, de Brocken, met een hoogte van bijna 1.150 meter.

Bestemming Prijs
Harzgebergte, Duitsland € 545
Reisperiode(s) 10 t/m 12 jun. 2022
30 sept. t/m 2 okt. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

In 3 dagen Dwarz door de Harz

Dag  1 – Aankomst en opwarmen in bikepark Hahnenklee

Op vrijdagochtend word je verwacht bij het 4* hotel in Hahnenklee. Het hotel ligt aan de voet van het gelijknamige bikepark. Bij het hotel checken we in en kleden we ons alvast om. Onder het genot van koffie en apfelstrudel starten we het programma met een korte kennismaking en briefing. Aan het begin van de middag vertrekken we voor een rit rondom Hahnenklee. We sluiten de eerste dag af met een afdaling door het plaatselijke bikepark.

Hahnenklee, onze eerste overnachtingsplaats, is een klein dorpje midden in de Harz en ligt aan de voet van de Bocksberg. De Bocksberg wordt in de lente en zomer omgetoverd tot een serieus bikepark. Het dorpje trekt in de zomermaanden veel mountainbikers, wat zorgt voor een enorm sportieve sfeer.

Dag 2 – Rit naar Braunlage

De volgende ochtend rijden we naar het dorpje Braunlage, gelegen aan de voet van de 972-meter hoge Wurmsberg. De Wurmsberg staat bekend om zijn lange gondelbaan, de langste in Noord-Duitsland. Maar met name het te gekke bikepark, waarvan de top met de gondel te bereiken is, springt eruit. Na een lange rit dwars door het Harzgebergte komen we aan in Braunlage. Als we nog energie over hebben, pakken we nog een keer de lift omhoog. Net als in Hahnenklee is het hotel gelegen midden in het dorp en vlakbij de lift.

Dag 3 – Beklimming van de Brocken

Het is alweer de laatste dag van het weekend, maar zeker niet de minste. We beklimmen vandaag de Brocken. Na het bereiken van de top, en tevens het dak van deze tocht, dalen we af over een schitterende trail in noordwestelijke richting naar Goslar. We lunchen hier in het authentieke centrum van deze middeleeuwse stad. Na de lunch fietsen we over schitterende trails naar de startplaats in Hahnenklee. Terug aangekomen in Hahnenklee spuiten we onze fietsen af, nemen we een douche, eten we een bratwurst en stappen we in de auto voor de terugreis naar Nederland.

Epique Mountainbike MTB training in de Harz, Duitsland

Een dag in het zadel

De MTB-routes zijn mooi en methodisch opgebouwd en bestaan uit verschillende alternatieven, met mogelijkheden voor extra lussen. De beklimmingen in de Harz zijn tussen de 150 en 400 hoogtemeters lang. We rijden in meerdere groepen, ingedeeld op niveau en conditie. Voor iedere groep is er een passende route samengesteld. We maken lange dagen op de fiets, maar rijden onszelf niet over de kop. De beklimmingen rij je op eigen tempo. Boven wordt er netjes op elkaar gewacht en is er genoeg tijd voor een pauze en een foto. Onderweg lunchen we in één van de pittoreske dorpjes van het Harzgebergte.

Instapniveau voor deze reis

Je bent al een tijdje aan het mountainbiken en hebt ervaring opgedaan op de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en misschien zelfs wel in Limburg. Je zoekt uitdaging, waarbij je vooral meer wilt klimmen en afdalen. Je bent klaar voor een meerdaagse tocht, maar hoeft hier nog geen ervaring mee te hebben. Je wil jezelf eens conditioneel testen en kijken of je meerdere dagen op rij vele kilometers en hoogtemeters kunt wegtrappen. Deze reis is er voor de niveaus beginner, intermediate en advanced. Wil je meer weten over de niveaus? Klik dan hier, of neem telefonisch contact met ons op.

Mountainbike reis Harzgebergte Duitsland

Inclusief

 • 3 dagen MTB-programma onder leiding van een ervaren Nederlands MTB-gids van Epique
 • 2 overnachtingen in hotel op een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
 • Kleine groepen van max 7 personen per gids
 • Bagagevervoer
 • Parkeermogelijkheid bij het starthotel
 • Douchegelegenheid bij terugkomst
 • 2 maatwerk MTB-routes per dag
 • Epique-aandenken
 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Gezellig en uitdagend, samen uit samen thuis.

Mooie route, leuke extra info onderweg en fijn om te fietsen met z’n allen. Zeker voor herhaling vatbaar

Heliskiing in Turkey - Bjørn

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners