De mooiste MTB Trails van Slovenië | Epique - Mountain Adventures

De Triglav Trails

Slovenië

Een diverse landschap, kristalheldere beken, dichte bossen en indrukwekkende bergen bezaaid met trails. De Julische Alpen is een paradijs voor mountainbikers. Tijdens deze reis trekken we rondom het Triglav nationaal park en brengen we je naar de mooiste trails van Slovenië. Een afwisselend mountainbike programma waarbij we bikeparks aandoen, gebruik maken van shuttles en verborgen singletracks bereiken op eigen kracht. We gaan zes dagen mountainbiken en genieten van de schoonheid van Slovenië (en een stukje Italië). Op de fiets blijkt Slovenië een waar paradijs. Verbluffende vergezichten, ongerepte natuur en bovenal heerlijke en fantastische trails.

Trails rijden in Slovenië

 • 6 dagen trails rijden met een Nederlandse gids
 • De mooiste trails van het Triglav gebergte
 • Afwisselend enduro programma
 • Ruig ongerept natuurgebied

Dit is een maatwerk reis vanaf 4 personen. Laat ons via dit formulier even weten wat jullie wensen zijn en we gaan aan de slag!

Op de grens van Slovenië, Oostenrijk en Italië

Slovenië is voor liefhebbers van sportieve reizen en ongerepte natuur misschien wel een van de mooiste bestemmingen binnen Europa. We starten ons MTB avontuur in Kranjska Gora, een klein maar levendig dorpje ten noorden van het Triglav nationaal park. Het bekende wintersportgebied wordt in de zomer omgebouwd tot bikepark. Richting het noorden, op de grens met Oostenrijk, liggen de Karawanken. Een langgerekte bergpas vol met uitdagende singletracks. Als we doorgaan naar het zuiden komen we de door de Soča vallei, beroemd om de fel blauwe Soča rivier. Tevens een geweldige start voor een mountainbike tour. Als we onze ronde rondom het Triglav gebergte voltooien komen we langs eindeloze trails op Italiaanse bodem. Voordat we terugrijden naar Kranjska Gora maken we nog een stop in bikepark Krvavec.

Bestemming Prijs
Julische Alpen, Slovenië N.t.b.
Reisperiode(s) 8 t/m 15 mei 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

6 dagen trails rijden in Slovenië

Dag 1 – Heenreis

Je reist op eigen gelegenheid naar Slovenië. Aan het eind van de middag checken we in en treffen elkaar aan de bar van het hotel in Kranjska Gora. Na het diner bespreken we het programma voor de komende dagen en checken we het materiaal.

Dag 2 – Drie landen in één dag

Na een stevig ontbijt stappen we op de fiets en beginnen we met de eerste beklimming. Met een geweldig uitzicht op de westelijke Julische Alpen klimmen we ongeveer 500 hoogtemeters, naar de berg Peč (1508 m). We staan op het drielandenpunt waar de grenzen van Slovenië, Italië en Oostenrijk elkaar ontmoeten. Vanaf hier hebben we de keuze uit meerdere trails van verschillende niveaus. We komen uit in het dorp Rateče en fietsen door naar Planica, bekend om zijn skischans. Na een korte klim rijden we over een vloeiende singletrack terug naar Kranjska Gora.

Dag 3 – Karawanken en Vrsic-pas

We worden opgepikt door een shuttle en naar de top van de Karawanken gebracht, de bergpas die de grens vormt tussen Oostenrijk en Slovenië. We genieten even van het indrukwekkende uitzicht op het Triglav gebergte voordat we beginnen aan de Robe Twist. Een geweldige singletrail van 5 km die ons terugbrengt naar Kranjska Gora. Na de lunch worden we omhoog gebracht naar de hoogste bergpas van Slovenië, de Vrsic-pas op 1611 meter. Via een vloeiende trail van bijna 7 km rijden we door het indrukwekkende landschap terug naar Kranjska Gora.

Dag 4 – De trails van de Soča vallei

We starten de dag met een transfer, via de Vršič-pas rijden we naar de Soča vallei. Met de intens blauwe Soča rivier die hier doorheen kronkelt en het Triglav gebergte op de achtergrond is dit misschien wel één van de mooiste plekken van Slovenië. We komen aan in Bovec, een buitensport dorp waar je onder andere geweldig kunt mountainbiken. Met behulp van een shuttle gaan we op zoek naar de mooiste trails van de Soča vallei. Na de laatste afdalingen checken we in bij ons hotel in Bovec en dineren bij een goed restaurant in dit gezellige dorp.

Dag 5  – 12 km puur plezier

Na een vroeg ontbijt rijden we verder de vallei door en laten ons afzetten op 1300 meter. We klimmen op eigen kracht verder naar de top van Monte Matajur (1545 m), op de grens met Italië. We pakken de Italiaanse singletrail, 12 km en 1400 hoogtemeters puur genot. De trail begint technisch en eindigt in glooiende Alpenweiden. We komen uit in San Pietro al Natisone, tijd voor een welverdiende pauze bij de gelateria. Nadat we zijn bijgekomen van de trail stappen we in de auto en rijden richting het noorden. We kunnen gelijk doorrijden naar ons hotel in Cerklje, of onderweg nog een trail meepakken.

Dag 6 – Trails rijden in Krvavec

We brengen de dag door in bikepark Krvavec en omgeving. Vanaf de top van de gondel starten 6 trails met een hoogteverschil van 600 meter. Na een lange dag in het bikepark rijden we terug naar ons hotel in Cerklje.

Dag 7 – Cross country of bikepark

De invulling van de laatste dag besluiten we aan de hand van de wensen en de energie van de groep. We kunnen gelijk terugrijden naar Kranjska Gora en daar nog een dag het bikepark ik duiken. Of we kiezen voor de Kofce Trail. Een 8 kilometer lange technische singletrail die we bereiken met een klim van 1000 hoogtemeters. De laatste nacht verblijven we Kranjska Gora, waar we de reis goed afsluiten in een gezellig restaurant.

Dag 8 – Terugreis

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen en beginnen we aan de terugreis naar Nederland.

Epique Moutanibike reis, trails rijden in Slovenië

Verbluffende natuur en trails

Als je als ervaren mountainbiker op zoek bent naar een echte uitdaging en avontuur, dan is Slovenië de uitgelezen plek. Het gebergte is ongerept en afwisselend. Slingerende trails over de bergkam gaan over in glooiende alpenweiden. Om vervolgens te eindigen op een technische trail vol switchbacks in een dichtbegroeid bos. Alles onder het genot van het uitzicht op de indrukwekkende Triglav gebergte. Elke avond gaat er ontspannen aan toe, met goed gezelschap en heerlijk eten.

Niveau van deze reis

De reis naar Slovenië staat in het teken van afdalen. Een week lang zoveel mogelijk gave singletracks rijden. Het overgrote deel van de hoogtemeters zal met een skilift of shuttle gemaakt worden. Een enkele trail is alleen te bereiken op eigen kracht. Een goede fietsconditie is dus vereist. De trails die we rijden worden qua niveau opgebouwd. We starten relaxed, maar zoeken steeds meer uitdaging. Van lange vloeiende afdalingen tot technische segmenten met switchbacks en drops. Met een geleidelijke opbouw en feedback geven we je de gelegenheid om je skills gedurende de week te verbeteren. Deze reis is er voor de niveaus intermediate, advanced en expert. Wil je meer informatie over de niveaus? Neem telefonisch contact met ons op en/of klik hier.

Epique Moutanibike reis, trails rijden in Slovenië

Wat is inbegrepen?

 • 6 dagen begeleiding door een Epique mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 7 overnachtingen in 3* hotels op een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt
 • Liftpassen voor de bikeparks
 • Alle lokale transfers ten behoeve van het programma
 • Epique aandenken
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Epic/que Hokkaidosneeuw inspireert tot Haiku

Een vulkaankegel
Planken doorkruisen flanken
Pakken poedersneeuw

Haiku (俳句; meervoud: haiku of haiku’s) is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. De haiku drukt, in de klassieke vorm, een ogenblikervaring uit, soms gelinkt aan en geïnspireerd door zen. De haiku is een vingerhoed vol emotie, waarin weinig ruimte is voor ontledingen en benaderende omschrijvingen.
japanfreeridefreetour

Heli Skiing Bell 2 Lodge - Esther

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners