Mountainbike roadtrip Noorwegen | Epique - Mountain Adventures

Enduro-roadtrip Noorwegen

Noorwegen

Vanuit Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, gaan we in luxe campers op zoek naar het beste dat Noorwegen te bieden heeft op enduro-gebied. We bezoeken de gaafste bikeparks van Noorwegen en rijden de mooiste trails in de uitgestrekte omgeving tussen Oslo en Trondheim. Aangezien we wonen en ons verplaatsen in luxe campers, geeft dit ons dit de vrijheid om Noorwegen op een unieke manier te beleven. Om hoogtemeters te winnen maken we zoveel mogelijk gebruik van de liften in de verschillende bikeparks. Indien we over natuurlijke trails rijden, dan gebruiken we onze eigen shuttle: de camper! Elke avond zetten we onze campers op een schitterende plek midden in de natuur en steken we de bbq aan om een lokaal visje te grillen. Geen dag is hetzelfde. Iedere dag bevinden we ons in een nieuwe omgeving, met een ander bikepark en opnieuw een bijzondere overnachtingsplaats. De ultieme roadtrip voor iedere MTB-liefhebber!

Enduro reis door Noorwegen

 • 8-daagse roadtrip in luxe campers
 • Enorm veel afdaalmeters
 • Ongerepte Noorse natuur, door bossen en open landschappen
 • Meer dan 6 verschillende bikeparks
 • Een onvergetelijk belevenis, vol gezelligheid en avontuur

Trails rijden in de omgeving van Lillehammer en Trondheim

Deze enduro mountainbike reis speelt zich af in het zuiden van Noorwegen, in het gigantische gebied tussen Oslo en Trondheim. In dit gebied vind je de beste bikeparks van Noorwegen. De bikeparks bevinden zich in skigebieden die in de zomer getransformeerd worden tot MTB-paradijs. De natuur in dit gebied is eindeloos en het is er dun bevolkt, wat ons de mogelijkheid biedt om onze campers iedere avond op een ander spot te parkeren voor een ongestoorde overnachting. De Noorse infrastructuur en natuur leent zich uitstekend voor een onvergetelijke roadtrip.

Bestemming Prijs
Oslo en Trondheim, Noorwegen € 2.375
Reisperiode(s) 9 t/m 16 jul. 2022
16 t/m 23 jul. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

6 dagen afdalen in Noorwegen

Dag 1 – heenreis

We vliegen van Amsterdam naar Oslo. In Oslo halen we de luxe 4-persoons campers op en vervolgen we onze weg richting Trysil. Onderweg slaan we proviand in voor een groot deel van de week. Vervolgens gaan we op zoek naar de eerste overnachtingsplaats van de week. Er is in ieder geval geen gebrek aan mogelijkheden, de omgeving is rijk aan mooie spots langs verschillende meren.  

Dag 2 – bikepark Trysil

We ontbijten bij de camper en gaan vervolgens snel naar het bikepark van Trysil. Hier gaan we een dag lang knallen op de trails, zodat we uiteindelijk moe en voldaan de camper instappen. Nadat we ons hebben omgekleed bij de camper, reizen we alweer door naar het volgende bikepark. Tevens onze overnachtingsplaats voor vandaag. 

Dag 3 t/m 7 – ieder dag een nieuw avontuur

Dit mooie principe herhalen we dagelijks. Op deze manier zien we zoveel mogelijk van de  indrukwekkende omgeving die Noorwegen te bieden heeft. We vinken iedere dag een ander bikepark/gebied af. Niet iedere etappeplaats heeft een bikepark, maar de schitterende en uitdagende natuurtrails zijn minstens zo gaaf. Als we de lift niet kunnen gebruiken om hoogte te winnen dan gebruiken we onze campers. Eén voor één rijden we omhoog naar de start van een trail. 

We verplaatsen ons dagelijks per camper en rijden door het fantastische Noorse land. De transfertijd zal ongeveer 1 tot 2 uur per dag bedragen. Van zondag tot en met vrijdag doen we de volgende gebieden en bikeparks aan: Trysil, Traktor Bike Park, Nesbyen, Beitostolen, Hafjell Bike Park, Skeikampen en Oppdal.

Dag 8 – terugreis

We brengen de campers terug naar de verhuur en reizen door naar het vliegveld van Oslo. We vliegen terug naar Amsterdam. Hiermee komt er een einde aan deze reis.

Enduro mountainbike reis noorwegen

Enduro en trails voor de echte afdaalkoning!

Aangezien de trails en bikeparks in Noorwegen alles te bieden hebben waar het hart van een enduro rijder harder van gaat kloppen, is de camper een uitstekend vervoersmiddel tijdens deze reis. Wat is er mooier dan iedere dag een ander bikepark afvinken? De camper geeft ons de flexibiliteit om zoveel mogelijk te kunnen zien van de Noorse natuur. We gebruiken de wagens om mee door het land te trekken en in te verblijven. Het gaat tijdens deze roadtrip om het maken van zoveel mogelijk afdaalmeters en zo min mogelijk hoogtemeters op eigen kracht. Ook bij enduro hoort uiteraard wel wat technisch klimwerk. Indien we daarmee een mooie trail kunnen bereiken, zullen we een klimmetje hier en daar zeker meepakken. Al met al ligt de nadruk deze week vooral op het afdalen!

Niveau van deze reis

Deze enduro-roadtrip is geschikt voor iedereen die houdt van afdalen. De bikeparks bieden voor zowel beginners als experts uitdagende trails. Mountainbikers met verschillende niveaus en verschil in MTB-ervaring kunnen uitstekend samen op reis. De trails rij je namelijk op eigen tempo en daardoor op jouw eigen niveau. De gids van Epique begeleidt je naar de mooiste trails en geeft je tips en tricks waardoor je de trails nog sneller en vloeiender kan rijden. Je afdaalskills verbeter je binnen enkele dagen super snel door de vele afdaal-kilometers die we maken en de variatie in trails die je afdaalt.

Enduro mountainbike reis noorwegen

Wat is inbegrepen?

 • 6 dagen begeleiding door een Epique mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • 7 overnachtingen in een luxe 4-persoons camper
 • Tips & tricks, videoanalyses en professionele foto’s
 • Retourtransfer luchthaven Oslo – Camper verhuur
 • Alle kilometers met de camper
 • Epique aandenken
 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Fantastic attention to detail which is appropriate to each participants own level.

This was the 3rd off-piste training for me and again I learned more! Now looking forward to a season to put it all into practice!

Antarctica Trip 2017 - Lydia

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners