Olympus Performance MTB Griekenland | Epique - Mountain Adventures

Olympus Performance

Griekenland

Drie magische locaties in Griekenland, één onvergetelijke Enduro-reis. Pilion wordt beschouwd als een van de mooiste bergen van Griekenland en is het hele jaar door een populaire toeristische attractie. Verschillende paden geven toegang tot de baaien en talloze zand en kiezel stranden gelegen tussen weelderig groene hellingen. Meer centraal ligt Meteora, een rotsformatie met een van de grootste en meest steile complexen van oosters-orthodoxe kloosters. De zes (van de oorspronkelijke vierentwintig) kloosters zijn gebouwd op immense natuurlijke pilaren en heuvelachtige ronde rotsblokken die de omgeving domineren.

Enduro reis in Griekenland

 • Mountainbiken op de Olympus, de hoogste berg van Griekenland
 • Uitdagende afdalingen in het binnenland én langs de kust
 • Griekse gastvrijheid

Dit is een maatwerk reis vanaf 4 personen. Laat ons via dit formulier even weten wat jullie wensen zijn en we gaan aan de slag!

Mountainbiken op de Olympus

De Olympus, de hoogste berg van Griekenland, heeft al sinds er de goden woonden zijn eigen magische aantrekkingskracht. Het maakt deel uit van het Olympus-massief en is een van de hoogste toppen van Europa in termen van topografische bekendheid. Olympus is opmerkelijk in de Griekse mythologie als het huis van de Griekse goden, op de top van Mytikas. Het staat ook bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit en rijke flora. Het is sinds 1938 een Nationaal Park, het eerste in Griekenland. Het is ook een Wereld biosfeerreservaat. Elk jaar bewonderen duizenden bezoekers de fauna en flora, toeren ze de hellingen en beklimmen ze de toppen.

Bestemming Prijs
Pilion, Griekenland € 2.390
Reisperiode(s) Aangepast aan jullie groepswensen
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Dagprogramma

Dag 1 – aankomst

Aankomst op de luchthaven van Athene of Thessaloniki en onmiddellijk vertrek naar Pilion, onze eerste verblijfplaats. Afhankelijk van de aankomsttijd nemen we even de tijd om ons in de kamers te installeren. Hoofdbriefing en diner volgen. Als we tijd hebben, maken we de fietsen klaar en plaatsen ze in de stalling. Onze accommodatie is in Sykia, het zijn comfortabele appartementen direct aan zee. Ook het restaurant dat we voor jullie in het gebied hebben gereserveerd is uitstekend. Sykia is een klein familiebedrijf tussen 2 dorpen, Kato Gatzea en Kala Nera waarvan de ligging ideaal is om te wandelen. Ze hebben veel kleine winkeltjes, cafetaria’s, restaurants en minimarkt voor benodigdheden.

Dag 2 – de kustlijn van de Pagasitische Golf

Als we de vorige dag geen tijd hebben gehad om de fietsen klaar te maken, doen we het in de ochtend, dus we staan al op tijd om 7.30 uur klaar. We trappen onze route af om 9.00 uur en gaan naar het zuiden langs de kustlijn van de Pagasitische Golf. Het pad leidt ons over landelijke onverharde wegen die door de lokale bevolking gebruikt worden om op kleine paden naar hun velden door de olijfboomgaarden naar hun velden te gaan. Het heeft geen langdurige klimmen of grote technische problemen. Het is een erg prettige route waarbij delen direct aan zee passeren.
Afstand: 25km
Hoogte: 350m

Dag 3 – traditionele Griekse dorpen

Onze 2e route is weer heel anders, we klimmen in hoogte en bereiken de bergdorpen en traditionele Griekse nederzettingen. Het eerste dorp is Agios Georgios, daarna volgt Vyzitsa, Pinakates en Milies. In het eerste pittoreske dorpje Vyzitsa stoppen we op het plein onder de grote plataanboom voor koffie. In Milies maken we een korte stop om de kerk van het dorp te zien met zijn prachtige fresco’s, een zeer oude kerk die al in 1400A.D. werd gebouwd. Onderdeel van de route zal ook de spoorlijn zijn die de dorpen met de stad Volos verbindt. De spoorlijn is tegenwoordig alleen in het weekend in gebruik voor sightseeing, maar het was ooit van vitaal belang voor het gebied. Terug in het hotel, maken we onze fietsen en uitrusting klaar voor de reis naar Olympus. Overnachting: Olympus
Afstand: 40 km
Hoogte: 750m

Dag 4 – Olympus

Wat in Olympus, afgezien van de routes, onvergetelijk zal zijn, is de accommodatie. Het bijzondere aan de accommodatie in Pilion de eerste dagen van de reis, was dat de duik in de zee voor of na de rit gemakkelijk te bereiken ​​was en de keuken is Mediterraan. Bij Olympus bevinden we ons in een omgeving van absolute stilte in de accommodatie Ktima Bellou en de keuken van het restaurant zou op zichzelf al een doorslaggevende reden voor iemand moeten zijn om daarheen te reizen. Onze eerste route naar Olympus begint om 9.00 uur en we gaan in eerste instantie naar de Voulgara Peak waar we vanaf daar uitzicht hebben op de hoogste toppen van Olympus die we de volgende dag zullen bezoeken. Daarna volgen we een bosweg naar Kokkinopilos en Livadi de veedorpen in het gebied, en keren we terug naar het landgoed Bellou. Overnachting: Olympus
Afstand: 35km
Hoogte: 550m

Dag 5 – met 4×4’s naar 2000m

Vroeg in de ochtend worden we opgehaald door 4×4 auto’s en rijden we over de ruige onverharde weg naar de pieken, naar een hoogte van 2000 m. We laden de fietsen uit de auto’s en trappen weer verder tussen de toppen tot 2500 meter hoogte, waar de noodopvang van Christakis zich bevindt. Na een korte stop vervolgen we het pad bergopwaarts dat ons naar de doorgang onder de 2e hoogste top leidt. Daar moeten we dan de fietsen 1,5 km lang duwen bij een pittig stukje klim. Aangekomen bij het zadel hergroeperen we ons en dalen we af via het zuidoosten door kleine alpenweiden. Het pad dat ons leidt naar het dorp waar onze route eindigt, is zeer oud en is gegraveerd door nomadische herders en pelgrims. Het dorpsplein waar onze route eindigt is beroemd om zijn vleeskeuken. Deze dag eindigt onder de plataan op het centrale plein van Karya. We keren terug naar het landgoed Bellou en maken de fietsen en auto’s klaar voor vertrek naar Meteora. Ons vertrek is vroeg in de ochtend. Overnachting: Olympus

Afstand: 30km
Hoogte: 850m

Dag 6 – Meteora

We zullen 2,5 uur moeten rijden naar Meteora… Maar als de enorme rotsblokken voor ons verschijnen, zijn we de vermoeidheid van de weg al zeker vergeten zijn en zullen we de paden tussen de rotsen met de oude kloosters verkennen. Meteora is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en het heeft een uniek landschap omdat in het verre verleden de Thessalische vlakte een groot meer was. Zodra we aankomen, beginnen we aan onze rit. De flow van de trails is uitstekend en het uitzicht op de rotsen is magisch. In de middag zullen we een bezoek brengen aan de stad Kalambaka voor een lunch in een restaurant met uitstekende lokale wijnen. Als er tijd is, zullen we het natuurhistorisch museum bezoeken. Overnachting: Kalambaka
Afstand: 35km
Hoogte: 600m

Dag 7 – laatste trails

De laatste dag van onze reis is vergelijkbaar met de eerste. Relatief kort, zonder lange beklimmingen maar in een landschap van bijzondere schoonheid. De rotsen van Meteora worden rondom gedomineerd door een prachtig bos. We beginnen met een klim via de periferie-weg van het cluster van rotsen naar het punt van het perfecte uitzicht op de Thessalische vlakte en de kloosters bovenop de rotsen. De trails die ons terug naar ons hotel leiden, hebben een goede flow en eindigen waar de nederzetting begint. Nadat onze rit voorbij is, worden de fietsen direct gebracht naar een nabijgelegen wasplaats en ’s middags kunnen ze worden ingepakt en klaar staan voor vertrek. Het diner wordt gehouden in een van de vreemdste restaurants van Griekenland. Versierd met zoveel mogelijk kitsch als de eigenaar kon vinden, dit is heerlijk want hij wil niet echt kitsch zijn, dit is gewoon zijn gevoel voor stijl. Het eten dat wordt geserveerd, kan geen groter contrast zijn met het interieur, hier is een van de beste keukens die Griekenland kent.
Afstand: 25km
Hoogte: 400m

Overnachting: Kalambaka

Dag 8 – terugreis

Voldaan van deze magische Enduro-reis door de oudheid, vertrekken we van het hotel naar de luchthaven.

Epique mountainbike reis Griekenland

Langs de kust en door het binnenland

We fietsen deze week vanuit drie verschillende locaties in Griekenland. Het maakt deze reis gevarieerd en uitdagend. Naast de vele afdaalmeters die we maken, zullen we hier en daar stukken moeten klimmen. Af en toe moeten we een stukje met de fiets lopen, omdat het terrein simpelweg te steil wordt.

Niveau van deze reis

Gedurende deze enduro-reis wordt er voornamelijk veel afgedaald. De trails zijn technisch uitdagend en zeer gevarieerd. Iedere dag wordt er ook wat geklommen, maar dit is minimaal in vergelijking met één van de andere cross country tochten. Deze reis is er voornamelijk voor de niveaus advanced en expert. Ben je benieuwd naar je eigen niveau, klik dan hier. Wil je meer weten? Neem gerust even telefonisch contact met ons op!

Epique mountainbike reis Griekenland

Wat is inbegrepen?

 • 6 dagen begeleiding door een ervaren lokale, Engelssprekende mountainbike gids
 • 1 gids per groep van maximaal 8 deelnemers
 • 7 overnachtingen in 4* hotels op een tweepersoonskamer, inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Dagelijkse bagage transfers
 • Assistentie en support over de weg
 • Alle transfers over de weg t.b.v. de reis
 • Snacks en mineraalwater tijdens de reis
 • Sightseeing en kosten voor de sightseeing
 • Epique aandenken
 • Toeristenbelasting
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR Garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Ga je met ons op avontuur? We laten je graag de schoonheid van de natuur, het gevoel van een uitdagende drop-off én de sensatie van het eindeloos afdalen beleven.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Superrr!

Wat een geweldige ervaring! Toch maar eens de stap gewaagd en meegegaan met een freeride-trip onder begeleiding van Epique. Best spannend als ervaren on piste- maar onervaren off piste-skiër… We kregen goede aanwijzingen om techniek on en off piste te verbeteren. Ik werd ook steeds weer een stapje verder gechallenged met een afdaling waarvan ik nooit had gedacht die te maken. Echt cool! Je komt op de mooiste plekken en in de gids met zijn kennis en kunde had ik alle vertrouwen. Het was ook nog eens een heel gezellig clubje. Ik zorg wel voor wat extra conditie en beenspieren de volgende keer… Heb er nu al weer zin in!

My first time heli-skiing - Gwen

Bike

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners