Heliskiën in Kamtsjatka, Rusland | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Kamtsjatka, Rusland

Rusland

In het verre oosten van Rusland, tussen de Zee van Ochotsk en de Beringzee, ligt Kamtsjatka. Een afgelegen en grotendeels ongerept schiereiland dat 370.000 inwoners telt, maar een oppervlakte heeft van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bij elkaar. Het landschap wordt gekenmerkt door ongeveer 200 vulkanen, een ruige kustlijn, diepe fjorden en bijna eindeloze poeder-afdalingen. De mogelijkheden voor heliskiën in deze uitgestrekte wildernis zijn verbluffend. Afdalingen die eindeloos lijken over de flanken van rokende vulkanen.

Heliskiën in Kamtsjatka

Skigebieden zijn niet de reden om af te reizen naar Kamtsjatka. De heliski-lodge van onze partner Vertikalny Mir wel. Ook in 2022 reizen we weer af naar deze bijzondere plek en gaan zes dagen heliskiën en -boarden in Kamtsjatka. Het eiland is pas sinds 1990 toegankelijk voor bezoekers en bijna niet toeristisch. Jaarlijks reizen slecht een klein aantal gelukkige skiërs en snowboarders af naar dit indrukkende eiland. En jij kan hier één van zijn.

Waarom deze reis?

 • Meest unieke ervaring op ski’s of snowboard
 • Daal af van vulkanen en tot aan de zee
 • Indrukwekkend en onontdekt terrein
 • Afdalingen van wel 2.000 hoogtemeters 
 • Een diep en betrouwbaar sneeuwdek
 • Gletsjers, vulkanen, fjorden en beren. Alles in één trip

Deze reis op een andere datum?

Epique heeft twee weken gepland waarop we met een groep naar Kamtsjatka gaan. Afhankelijk van de beschikbaarheid kun je, eventueel met je eigen groep, deze reis maken in een andere periode. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid.

Bestemming Prijs
Kamtsjatka v.a. € 6950
Reisperiode(s) 12 t/m 20 mrt. 2022
2 t/m 10 apr. 2022
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis

Reisverslag Heliskiën in Kamchatka, Rusland | Epique - Mountain Adventures

Paradijs voor avonturiers

Het landschap op Kamtsjatka is met geen andere plek te vergelijken. Met de rokende vulkanen lijkt het terrein ontoegankelijk maar extreem mooi. Met 4.750 meter is Kljoetsjevskaja Sopka de hoogste vulkaan op het schiereiland. Het terrein is zeer gevarieerd van het ene gebied tot het andere. We skiën of boarden over brede glooiende hellingen, door lange steile couloirs en komen uit bij heerlijke treeruns. Zo ver noordelijk ontvangt het eiland enorme hoeveelheden sneeuw gedurende de lange winter. In de lente, als de dagen langer worden, komt het heliskiën hier op gang. Zelfs in juni kan hier nog tot 6 meter sneeuw liggen. Op het open terrein van Kamtsjatka kan de wind veel invloed hebben op de sneeuwcondities. Verwacht veel perfecte poedersneeuw, maar ook door de wind aangedrukte sneeuw of heerlijke firn.

Heliski Lodge

Tijdens deze reis verblijven we in Hotel Antarius bij het dorp Paratunka. Een comfortabel hotel voorzien van alle gemakken die je je kan wensen tijdens een heliski-reis. Na een lange dag ontspannen in de sauna of zwembad en genieten van heerlijke lokale gerechten, met de King Crab als highlight.

“Niet het eerste land waar je aan denkt om te gaan skiën. Onterecht! Alleen de omgeving is al de moeite waard. Plus de hele week heerlijke poedersneeuw! Heliskiën in Rusland?! Gewoon doen!” – Rocco

Epique - heliskiën en heliboarden in Kamchatka, Rusland

Programma – 6 dagen heliskiën en -boarden

Dag 1 – Reis naar Kamtsjatka

We vertrekken op zaterdagochtend en vliegen via Moskou naar Petropavlovsk. Vanaf het vliegveld is het nog 30 minuten rijden naar het hotel. Na het inchecken is er een kennismaking met het team.

Dag 2 t/m 8 – Zes dagen knallen en genieten

De komende dagen gaan we het heliski-terrein van 15.000 km2 verkennen. De heli, die naast het hotel klaarstaat, brengt ons naar de mooiste plekken. We maken afdalingen van vulkanen, in besneeuwde fjorden en door uitgestrekte bossen. Op een goede dag maken we 8 tot 12 afdalingen, wat neerkomt op 7.000 tot 10.000 hoogtemeters. Aan het einde van de dag zet de helikopter ons weer af bij het hotel.

Dag 9 & 10 – Terugreis

Na het ontbijt checken we uit en worden we teruggebracht naar het hotel. We vliegen weer terug via Moskou. Aankomst in Nederland is zondagmiddag.

Epique - heliskiën en heliboarden in Kamchatka, Rusland

Down Days

Indien er door slecht weer niet gevlogen kan worden is er genoeg te doen. Je kan uiteraard een dagje relaxen in het hotel, maar je kan er ook voor kiezen om een tocht te maken met een hondenslee of sneeuwscooter. Wil je toch skiën of boarden dan kunnen we freeride of touren in een skigebied. En heel iets anders, kleiduif schieten is ook een optie.

“Kilometerslange afdalingen en skiën in zwaveldampen van vulkanen, door verlaten Russische leger-dorpen, langs Siberische fjorden… Een onvergetelijke ervaring!” – Renee

Voor avontuurlijke skiërs en snowboarders

Met alle uithoeken waar we geweest zijn, hebben we (nog) geen andere bestemming gevonden die in de buurt komt van de ervaring in Kamtsjatka. Alsof je op een andere planeet bent. Zodra je de straten van Petropavlovsk verlaat, bevind je je in een wild en onontdekt paradijs. Het contrast, de omvang en de brute kracht van het landschap is indrukwekkend en onvergetelijk. Een paradijs voor liefhebbers van avontuurlijk skiën of snowboarden. Ben je op zoek naar de meest bijzondere bestemming voor een ski- of snowboardreis? Zoek niet verder.

Reisverslag Heliskiën in Kamchatka, Rusland | Epique - Mountain Adventures

Inbegrepen bij deze reis

 • 6 dagen heliskiën
 • 7 overnachtingen op basis van volpension
 • Gebruik van veiligheidsmateriaal
 • Alle transfers ter plaatse
 • 1 gids per groep van maximaal 7 deelnemers
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)
 • SGR-garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Indrukwekkende reis naar Siberisch schiereiland Kamchatka

In mei 2018 ben ik met Epique naar Kamchatka, Rusland geweest. Voor mij de eerste keer heliskiën, maar zeker niet de laatste! Prachtig lenteweer en kilometerslange afdalingen in de firnschnee. Skiën in zwaveldampen van (actieve) vulkanen, door verlaten Russische legerdorpen, langs Siberische fjorden… Een onvergetelijke ervaring!

Heliskiën in Kamchatka - Renee

Snow

23/May/18

Bestemmingen

Partners