Heliskiën in Nepal | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Nepal

Nepal - Snow

Iedereen kent Nepal van het hoogste gebergte ter wereld, de Himalaya. Van de vijftien hoogste bergen ter wereld, liggen en acht in Nepal. Een ski of snowboard avontuur in deze regio vraag om een goede voorbereiding en de beste gidsen. Epique werkt samen met Himalayan Heliski Guides. De ervaren gidsen en moderne helikopters brengen je veilig door dit onvergetelijk landschap. Epique zorg ervoor dat je perfect voorbereid aankomt aan de voet van de Himalaya.

Deze trip brengt je naar het westelijke deel van de Himalaya, waar je overnacht in de stad Pokhara. De tweede grootste stad van Nepal heeft ongeveer evenveel inwoners als Utrecht. Dankzij het spectaculaire uitzicht, de ruime keuze aan hotels, bars en activiteiten is het een populaire toeristische bestemming van Nepal. Wanneer het in de bergen slecht weer is, is het in Pokhara meestal goed toeven. Zodra je uit de helikopter stap ruil je je ski- of snowboardschoenen om voor slippers en ga je de stad of omgeving verkennen.

We skiën of boarden voornamelijk in het zuidelijke deel van de Annapurna regio, hier maak je afdalingen met uitzicht op de Annapurna I (8091 m.) en Fishtail Peak (6993 m.). Een oversteek naar het noordelijke deel is ook mogelijk. Hier kan je afdalen van de voet van Annapurna II, III en IV.

De regio staat bekend om zijn eigen microklimaat en de storm die elke middag ontstaat. Om deze reden beginnen we vroeg en vliegen rond de middag terug naar Pokhara. De volgende ochtend sta je als eerste klaar om te profiteren van de verse poeder die gevallen is. In dit immense gebied zijn eindeloos veel lange, brede afdalingen te vinden. Doordat het grootste deel op het noorden ligt wordt de sneeuw nauwelijks beïnvloed door de zon. Met als resultaat, heel veel goede poedersneeuw.

De hoogste toppen kan de helikopter niet bereiken. Toch zullen we afgezet worden op hoogtes die je met geen ander gebied kan vergelijken. Acclimatiseren is echter geen probleem. We bouwen het op, beginnen laag en aan het eind van de week zoeken we de hoogste runs op.

Klaar om te gaan heliskiën in de Himalaya?

Bestemming Prijs
Pokhara op aanvraag
Reisperiode(s) Februari t/m april

Wat kun je verwachten?

  • De ultieme heliski ervaring
  • Skiën en boarden tussen de hoogste bergen ter wereld
  • Ervaren gidsen die de beste runs kennen
  • De bijzonder cultuur van Nepal

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Prachtige reis buiten de gebaande ski tour paden

Begin maart 2020 met een groep van 7 poeder en tourski enthousiastelingen een super gave reis gemaakt naar Almaty (Kazachstan). We hadden mazzel met het weer, net een laag verse sneeuw gevallen

4 days Off-piste training! - Caroline

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners