Heliskiën in Nepal

Nepal - Snow

Iedereen kent Nepal van het hoogste gebergte ter wereld, de Himalaya. Van de vijftien hoogste bergen ter wereld, liggen en acht in Nepal. Een ski of snowboard avontuur in deze regio vraag om een goede voorbereiding en de beste gidsen. Epique werkt samen met Himalayan Heliski Guides. De ervaren gidsen en moderne helikopters brengen je veilig door dit onvergetelijk landschap. Epique zorg ervoor dat je perfect voorbereid aankomt aan de voet van de Himalaya.

Deze trip brengt je naar het westelijke deel van de Himalaya, waar je overnacht in de stad Pokhara. De tweede grootste stad van Nepal heeft ongeveer evenveel inwoners als Utrecht. Dankzij het spectaculaire uitzicht, de ruime keuze aan hotels, bars en activiteiten is het een populaire toeristische bestemming van Nepal. Wanneer het in de bergen slecht weer is, is het in Pokhara meestal goed toeven. Zodra je uit de helikopter stap ruil je je ski- of snowboardschoenen om voor slippers en ga je de stad of omgeving verkennen.

We skiën of boarden voornamelijk in het zuidelijke deel van de Annapurna regio, hier maak je afdalingen met uitzicht op de Annapurna I (8091 m.) en Fishtail Peak (6993 m.). Een oversteek naar het noordelijke deel is ook mogelijk. Hier kan je afdalen van de voet van Annapurna II, III en IV.

De regio staat bekend om zijn eigen microklimaat en de storm die elke middag ontstaat. Om deze reden beginnen we vroeg en vliegen rond de middag terug naar Pokhara. De volgende ochtend sta je als eerste klaar om te profiteren van de verse poeder die gevallen is. In dit immense gebied zijn eindeloos veel lange, brede afdalingen te vinden. Doordat het grootste deel op het noorden ligt wordt de sneeuw nauwelijks beïnvloed door de zon. Met als resultaat, heel veel goede poedersneeuw.

De hoogste toppen kan de helikopter niet bereiken. Toch zullen we afgezet worden op hoogtes die je met geen ander gebied kan vergelijken. Acclimatiseren is echter geen probleem. We bouwen het op, beginnen laag en aan het eind van de week zoeken we de hoogste runs op.

Klaar om te gaan heliskiën in de Himalaya?

Wat kun je verwachten?

  • De ultieme heliski ervaring
  • Skiën en boarden tussen de hoogste bergen ter wereld
  • Ervaren gidsen die de beste runs kennen
  • De bijzonder cultuur van Nepal
Bestemming Prijs
Pokhara op aanvraag
Reisperiode(s) Februari t/m april

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Leerzaam

In de zomer van 2018 heb ik mee gedaan aan de baantraining van Epique in Snowworld Zoetermeer. Ik dacht dat ik met 30 jaar ski ervaring best aardig kon skien. De eerste les voelde ik mij als snel een beginner. Die nieuwe technieken aanleren bleek nog best lastig, maar gelukkig ging dit redelijk vlot door de heldere uitleg en voorbeelden van Roderik.

Halverwege de trainingsperiode heb ik mij ingeschreven voor de off-piste training in Hintertux november 2018. Ik ben heel benieuwd wat ik hier ga leren, voldoende in ieder geval daar ben ik van overtuigd.

Zeilen en touren in Noorwegen - Rik

Heli-skiën & snowboarden

09/May/18

Bestemmingen