Heliskiën in IJsland | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in IJsland

IJsland

De Tröllaskagi (Troll Peninsula) is een schiereiland, tussen twee fjorden, in het noorden van IJsland. Meer dan 4000 vierkante kilometer adembenemend arctisch landschap met terrein dat geschikt is voor (bijna) elke skiër of snowboarder. De zones zijn een aaneenschakeling van steile couloirs die de adrenaline laten stromen, terwijl je iets verderop heerlijk kan cruisen over brede glooiende hellingen.

Heliskiën in IJsland

Viking Heliskiing is al jaren onze vaste partner. Hun ervaren gidsen brengen je veilig naar de mooiste afdalingen. Vanaf Amsterdam is het slechts 5 uur reizen naar Siglufjörður, de uitvalsbasis voor een heliski-reis in IJsland. Vanuit het comfortabele hotel liggen de mooiste afdalingen van de Troll Peninsula binnen handbereik. Het heliski-seizoen van IJsland start begin maart en gaat door tot eind mei. We begrijpen dat je hier komt voor het freeriden, maar ook op een ‘down day’ biedt IJsland unieke ervaringen. Walvis spotten, een bezoek aan een warmwaterbron of een dag zeevissen, er is genoeg te doen.

Waarom deze reis?

 • Gemakkelijk en snel bereikbaar vanuit Nederland of België
 • Afdalingen tot aan zee
 • Heliski-terrein voor iedereen; glooiend tot echt steil terrein
 • Meer dan alleen heliskiën. Afdalen in de middernachtzon of het noorderlicht zien vanuit de hot-tub
Bestemming Prijs
Troll Peninsula € 8.160
Reisperiode(s) 6 t/m 11 april 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Kennis

Epique Heliski reis IJsland

Gevarieerd heliski-terrein

Het terrein en de afdalingen op de Troll Peninsula zijn erg gevarieerd. Over het algemeen is het sneeuwdek op IJsland erg stabiel en is het lawinegevaar minimaal. Hierdoor kun je nergens anders zo consistent steile lijnen skiën of snowboarden. Maar voor de minder zelfverzekerde skiërs en boarders zijn er meer dan genoeg ‘mellow’ afdalingen. Vooral in mei vind je over het algemeen perfecte voorjaarscondities en de makkelijkste sneeuw die moeder natuur te bieden heeft. In maart domineren de winterse omstandigheden en ski je vooral op grotere hoogte en noordhellingen heerlijke poedersneeuw.

Siglo Hotel

Het hotel is prachtig gelegen aan de historische haven en met gemak een van de beste hotel in IJsland. Vanuit je kamer of tijdens een chill-sessie in het buitenzwembad kijk je uit over de omliggende bergen en de haven van Siglufjörður. Elke avond geniet je van gastronomische maaltijden bereid met verse en lokale ingrediënten. ‘s Avonds kom je helemaal tot rust, aan de bar met een IJslands biertje.

Heliskiën IJsland Hotel Siglo

Programma – 4 dagen heliskiën

Dag 1 – Reis naar Akureyri

We vertrekken aan het begin van de middag en vliegen via Reykjavik naar Akureyri. Hier komen we aan het eind van de middag en worden naar het hotel gebracht. Voordat we aan tafel gaan voor een goed diner is er een kennismaking met het team en bespreken we het programma voor de komende dagen. 

Dag 2 t/m 4 – Tröllaskagi verkennen

Na een goed ontbijt start het avontuur bij het ‘Viking clubhouse’. We gaan de hele dag op pad in kleine groepen, op zoek naar de mooiste afdalingen van IJsland. De lunch is in de vorm van een picknick, op een mooie plek in de bergen. Aan het eind van de middag vliegen we terug naar het clubhuis voor de après-ski. 

Dag 5 & 6 – Laatste heli-dag en de terugreis

We gaan nog een laatste dag genieten en op zoek naar de mooiste runs van de Troll Peninsula. Aan het begin van de avond vliegen we terug naar Reykjavik waar we de laatste nacht verblijven en de reis afsluiten in een gezellig restaurant. De volgende ochtend vliegen we terug naar Amsterdam.

Een reis met Viking Heliskiing

Kleine groepen

Om te garanderen dat het niveau van de groep bij elkaar past en dat jij alles haalt uit je reis naar IJsland wordt er gewerkt met kleine groepen. Viking Heliskiing werkt met kleine en snelle A-Star helikopters. Er is ruimte voor 4 deelnemers, de gids en piloot. Elke heli bedient 1 tot 3 groepen: de meest efficiënte manier van heliskiën.

Epique Special

Voor 2023 hebben we een ‘special’ gepland naar IJsland. Vanuit Nederland gaan we met een groep van 12 skiërs of snowboarders naar Viking Heliskiing. Epique zorgt ervoor dat dat de groepen qua wensen en niveau goed bij elkaar passen en dat jij optimaal kunt genieten van je avontuur in IJsland. We gaan 4 dagen heliskiën in een periode met de beste kans op heerlijke poedersneeuw.

Vier topdagen heliski in IJsland! Zo mooi en zo gaaf. Ik durfde eerst niet…..maar I did it! Aardige crew, heel goed onderkomen en lekker eten. Ik wil terug! – Gwen

Epique Heliski reis IJsland

Epique Heliski reis IJsland

Deze reis op een andere datum?

Dat kan! Alle pakketten van Viking Heliskiing zijn via ons te boeken, voor de prijs die Viking zelf ook hanteert. Van begin maart tot eind mei kun je hier terecht voor 3 tot 6 dagen heliskiën. Neem contact met ons op voor de beschikbaarheid en een offerte op maat.

Private

Bij een privéreis boek je, samen met je familie of beste vrienden, een eigen helikopter. Jullie bepalen zelf de afdalingen en het tempo. Het is jullie reis. Er gelden geen limieten, je skiet zolang als je benen het volhouden.

Inbegrepen bij deze reis

 • 4 dagen heliskiën met 18.300 hoogtemeters
 • Overnachting in hotel Siglo incl. volpension
 • Skiën of boarden in kleine groepen van 4
 • Gebruik van ski- snowboard en veiligheidsmateriaal
 • Transfers van en naar het hotel
 • SGR-garantiefonds
 • Calamiteitenfonds
 • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot van je reis te compenseren)

Epique Heliski reis IJsland

De voorbereiding

We zorgen dat je perfect voorbereid aan de start verschijnt. Ook krijg je van ons een trainingsplan om fit te worden en een uitgebreide materiaalgids voor de juiste gear. We zorgen dat er gecarpoold kan worden en als je wilt kunnen we je vliegtickets boeken.

Epique Trainingsplan

Als je op tijd begint met trainen, dan heb je hier in de sneeuw profijt van. Als je eenmaal geboekt hebt, ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past.

Materiaalgids en paklijst

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een materiaalgids waarin de belangrijkste details van al het ski-, snowboard- en mountainbike-materiaal behandeld wordt. Daarnaast ontvang je een paklijst waarin precies staat wat je nodig hebt voor jouw reis.

Meet & greet

Ruim voor vertrek organiseren we een Meet & Greet bij ons op kantoor in Utrecht. Hier spreken we de reis en belangrijkste details nog een keer met je door. We beantwoorden al je vragen en je kunt alvast kennis maken met je reisgenoten.

Interesse?

Heliskiën of -boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen en we gaan samen opzoek naar dé heli-droomreis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Waanzinnig spectaculair!

Vier topdagen heli ski in IJsland!
Zo mooi en zo gaaf!
Ik durfde eerst niet…..maar I did it!
Aardige crew (allerlei nationaliteiten), heel goed onderkomen en lekker eten.
Ik wil terug………..

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Heliboarden

28/May/18

Bestemmingen

Partners