Heliskiën in IJsland – Classic

IJsland

Troll Peninsula, in het noorden van IJsland, omringt door de Arctische Oceaan. Hier ski of board tot aan de zee, in stabiele sneeuwcondities. Het heliski seizoen start hier pas eind februari. Met geweldige ‘firn’ condities en af en toe nog een dump poedersneeuw loopt het seizoen door tot eind juni. Gecombineerd met het noorderlicht, middernachtzon, vulkanen, warmwaterbronnen en een unieke Viking cultuur maken van IJsland een uniek heliski bestemming.

De grote variatie aan terrein zorgt voor genoeg uitdaging op elk niveau. Brede flanken vol poedersneeuw en steile couloirs met heerlijke voorjaarssneeuw. Hier is voor elke fanatieke skiër of snowboarder een uitdaging te vinden. Tijdens een down day hoef je je op IJsland niet te vervelen. Een dag toerskiën, walvissen spotten, zeevissen of een duik in een warmwaterbron zijn een welkome afwisseling na een dag freeriden.

Epique is de Nederlandse agent van Viking Heliskiing, een professionele heli-operator op de Troll Peninsula, IJsland. Hier heb je met de heli toegang tot 4000 km2 ongerept terrein. Afdalingen van 1300 hoogtemeters, over steile flanken of brede glooiende gletsjer, maken IJsland uniek.

3 tot 6 dagen heliskiën in IJsland

Je kan 4 tot 6 dagen IJsland verkennen per heli. Met maximaal 4 skiërs of snowboarders word je afgezet op de mooiste toppen van IJsland. De heli bedient maximaal 3 groepen. Door de kleine groepen ben je verzekerd van zo min mogelijk wachten en zo veel mogelijk freeriden.

Overnachten doe je in de het comfortabele Siglo Hotel. Een relaxte sfeer, met klassieke en romantische uitstraling. Hier geniet je elke avond van de beste locale gerechten en ontspan je in de sauna en buiten hot tub.

Ben jij die fanatieke freerider die op zoek is naar een unieke bestemming? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en details.

Wat kan je verwachten in IJsland?

  • Een unieke wintersport bestemming
  • Op slechts 7 uur vliegen van Amsterdam
  • Overnachten in een bijzonder lodge
  • Elke dag onverspoorde afdalingen maken
  • Rust, ruimte en indrukwekkende natuur
  • IJslandse gastvrijheid
  • Vikingen
Bestemming Prijs
Troll Peninsula v.a. € 4900
Reisperiode(s) Februari t/m juni

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Waanzinnig spectaculair!

Vier topdagen heli ski in IJsland!
Zo mooi en zo gaaf!
Ik durfde eerst niet…..maar I did it!
Aardige crew (allerlei nationaliteiten), heel goed onderkomen en lekker eten.
Ik wil terug………..

Mijn eerste keer heliskiën - Gwen

Heli-skiën & snowboarden

28/May/18

Bestemmingen