Lang weekend heliskiën in Griekenland | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Griekenland – Lang weekend

Griekenland

De meeste realiseren zich niet dat je in Griekenland kan skiën of snowboarden. Maar het kan. Erg goed zelfs. Stel jezelf eens voor dat je op de 2.919 meter hoge top van Mount Olympus staat. Als je naar beneden kijkt zie je een eindeloze keuze aan besneeuwde afdalingen richting de Egeïsche Zee.

Door de ligging ontvangt Griekenland sneeuw vanuit alle windrichtingen. Stormen die de Alpen niet raken, zorgen in Griekenland voor een goed pak sneeuw. Daarnaast bestaat tweederde van het land uit bergen, waarom zou je niet naar Griekenland gaan in de winter?

Vanuit de kleine skigebieden zijn er maar weinig afdalingen buiten de piste te maken. Maar, weinig skigebieden betekent een uitgestrekt terrein perfect voor heli-skiën of snowboarden. In samenwerking met Heliski Greece biedt Epique heliski reizen aan naar Griekenland. Een professionele heliski organisatie die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Shortbreak heliski

Geen tijd voor een hele week heliskiën? We zijn flexibel en je bent in no-time in Griekenland. Epique helpt je met het uitzoeken van de beste vluchten zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent met reizen. De kleine groepen van vier zorgen ervoor dat je nauwelijks staat te wachten en zo veel mogelijke runs kan maken. Zo maak je tot wel 12 runs per dag, met 700 tot 1200 hoogtemeters per run. We passen de reis aan naar jouw wensen en agenda. Laat ons weten welke dagen jou het beste uitkomen, wij maken er een gaaf lang weekend van.

Mount Olympus

Vanuit de Egeïsche Zee reist Mount Olympus, tot 2.917 meter boven zeeniveau. Een van de hoogste verticale drops van Europa. Omdat het hier in de wintermaanden sneeuwt tot aan zeeniveau kan je serieuze hoogtemeters maken. Mount Olympus bestaat uit 52 toppen en biedt meer dan genoeg keuze voor een poeder afdaling van de woonplaats van Zeus. Je overnacht in het Litohoro Olympus Resort****. Direct aan de Griekse kust, met een cocktail uitkijken op Mount Olympus na een dag poeder rijden.

Pindus Mountains

Verder landinwaarts liggen de Pindus Mountains. Met 40 km breed en 160 km lang is dit een van de beste freeride gebieden die we ooit gezien hebben. Hier zouden we 10 jaar kunnen doorbrengen zonder twee keer dezelfde run te skiën of boarden. Na een dag in de bergen is het heerlijk bijkomen in het Ananti Resort. Dit vijfsterren hotel is gebouwd op een heuvel net buiten de stad Trikala. Vanuit het zwembad heb je een geweldig uitzicht over de besneeuwde toppen, waar je een paar uur geleden nog runs door de poeder trok.

Bestemming Prijs
Mount Olympus v.a. € 3960
Reisperiode(s) Januari t/m april 2019

Op zondag vlieg je van naar Thessaloniki. Na een rit van 50 min. kom je aan bij het hotel, aan de voet van Mount Olympus. Om 18:00 uur start het avontuur met een stukje veiligheid. De piloot en gids vertelt je alles wat je moeten weten om veilig van de poedersneeuw te genieten. Een goed diner en een cocktail, begeleidt door een schitterend uitzicht over de Egeïsche zee, voordat je de bergen in gaat. De volgende ochtend staat de heli warm te draaien naast het hotel. Zolang het weer het toelaat, ga je vijf volle dagen op pad. Na twee dagen Mount Olympus versporen ga je verder landinwaarts. Nog een schitterend hotel en de uitgestrekte Pindus Mountains wachten op je. Nog drie dagen te gaan! Na vijf dagen knallen kan je gelijk terug, of nog een nacht bijkomen in Griekenland en zaterdag de eerste vlucht terug pakken.

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

goeie club!

In Japan bleek eens te meer dat het niveau van kennis en kunde van Epique ongeevenaard is in Nederland. Alles soepel georganiseerd, men weet de weg naar de goede plekken en heeft goede tips. Skien in Japan is bijzonder! Skien in Japan met Epique is bijzonderder!

My first time heli-skiing - Gwen

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners