Heliskiën in Griekenland | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Griekenland – 5 daagse safari

Griekenland

De meeste realiseren zich niet dat je in Griekenland kan skiën of snowboarden. Maar het kan. Erg goed zelfs. Stel jezelf eens voor, dat je op de 2.919 meter hoge top van Mount Olympus staat. Als je naar beneden kijkt zie je een eindeloze keuze aan besneeuwde afdalingen richting de Egeïsche Zee. 

Door de ligging ontvangt Griekenland sneeuw vanuit alle windrichtingen. Stormen die de Alpen niet raken, zorgen in Griekenland voor een goed pak sneeuw. Daarnaast bestaat tweederde van het land uit bergen, waarom zou je niet naar Griekenland gaan in de winter?

Vanuit de kleine skigebieden zijn er maar weinig afdalingen buiten de piste te maken. Maar, weinig skigebieden betekent een uitgestrekt terrein perfect voor heli-skiën of snowboarden. In samenwerking met Heliski Greece biedt Epique heliski reizen aan naar Griekenland. Een professionele heliski organisatie die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

5 daagse heliski safari

Van zondag tot en met vrijdag ga je heliskiën in kleine groepen van 4 skiërs of snowboarders. De heli staat ‘s ochtend naast het hotel te wachten en bedient twee groepen. Door de kleine groepen zijn we flexibel en haal jij het meeste uit je heliski reis. Zo Maak je tot wel 12 runs per dag en tot 1200 hoogtemeters per run. De 5-daagse safari begint met een of twee dagen heliskiën op Mount Olympus (weersafhankelijk). Hierna ga je door naar de Pindus Mountains, waar nog eens 6000 km2 aan besneeuwde bergen op je wachten.

Mount Olympus

Vanuit de Egeïsche Zee reist Mount Olympus, tot 2.917 meter boven zeeniveau. Een van de hoogste verticale drops van Europa. Omdat het hier in de wintermaanden sneeuwt tot aan zeeniveau kan je serieuze hoogtemeters maken. Mount Olympus bestaat uit 52 toppen en biedt meer dan genoeg keuze voor een poeder afdaling van de woonplaats van Zeus. Je overnacht in het Litohoro Olympus Resort****. Direct aan de Griekse kust, met een cocktail uitkijken op Mount Olympus na een dag poeder rijden.

Pindus Mountains

Verder landinwaarts liggen de Pindus Mountains. Met 40 km breed en 160 km lang is dit een van de beste freeride gebieden die we ooit gezien hebben. Hier zouden we 10 jaar kunnen doorbrengen zonder twee keer dezelfde run te skiën of boarden. Na een dag in de bergen is het heerlijk bijkomen in het Ananti Resort. Dit vijfsterren hotel is gebouwd op een heuvel net buiten de stad Trikala. Vanuit het zwembad heb je een geweldig uitzicht over de besneeuwde toppen, waar je een paar uur geleden nog runs door de poeder trok.

Bestemming Prijs
Ananti Resort v.a. € 6.600
Reisperiode(s) Januari t/m april 2019

Op zondag vlieg je van Amsterdam naar Thessaloniki. Na een rit van een uurtje kom je aan bij het hotel, aan de voet van Mount Olympus. Om 18:00 uur start het avontuur met een veiligheidsinstructie. De piloot en gids vertellen je alles wat je moeten weten om veilig van de poedersneeuw te genieten. ‘s Avonds is er een goed diner en een cocktail met een schitterend uitzicht over de Egeïsche zee. De volgende ochtend staat de heli warm te draaien naast het hotel. Zolang het weer het toelaat, ga je vijf volle dagen op pad. Na twee dagen Mount Olympus versporen ga je verder landinwaarts. Nog een schitterend hotel en de uitgestrekte Pindus Mountains wachten op je. Nog drie dagen te gaan! Na vijf dagen knallen kan je gelijk terug, of nog een nacht bijkomen in Griekenland en zaterdag de eerste vlucht terug pakken.

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Japanse sprookjessneeuwwereld toegankelijk gemaakt

Witte Japanse sprookjessneeuwwereld

Wat een heerlijke trip was dit! Champagne-sneeuw, iedere dag freshies, goed gezelschap van gelijkgestemden en Japans eten. Wat wil een mens nog meer?

Nou, dagelijks uitzicht op een vulkaan, off-piste sporten in verschillende Japanse skigebieden, met gids. Face-shots, powdersprays, tree-runs. Badderen in Japanse stijl, een Japans vakantiehuis, zelfgemaakt ontbijtbuffet, Japans eten aan de pistes. En niet te vergeten een set coole four-wheel-drive busjes met (reisgenoot-)chauffeurs. Bergen lol, uitdaging, grenzen verleggen, op je buddy letten en big, big smiles.

En nu vraag je je misschien af: ‘Weekje gewerkt en je bent het weer kwijt?’ Nee, nee en nog een nee! Juist als je loom en moe van een week knallen weer achter je computer zit, dwalen je gedachten zo weer terug naar die witte Japanse sprookjessneeuwwereld. Juist dan komt wederom het besef wat een bofkont je bent geweest door met Epique, Michiel de Ruijter en Gijs-Jan Lavèn op pad te zijn geweest.

Wat een mooie back-country, wat een lieve mensen, wat een mooie sneeuw, wat een heerlijke trip.

Zeilen en tourskiën in Noorwegen - Catrien

Snow

07/Nov/18

Bestemmingen

Partners