Heliskiën in Griekenland – 5 daagse safari

Griekenland

De meeste realiseren zich niet dat je in Griekenland kan skiën of snowboarden. Maar het kan. Erg goed zelfs. Stel jezelf eens voor, dat je op de 2.919 meter hoge top van Mount Olympus staat. Als je naar beneden kijkt zie je een eindeloze keuze aan besneeuwde afdalingen richting de Egeïsche Zee. 

Door de ligging ontvangt Griekenland sneeuw vanuit alle windrichtingen. Stormen die de Alpen niet raken, zorgen in Griekenland voor een goed pak sneeuw. Daarnaast bestaat tweederde van het land uit bergen, waarom zou je niet naar Griekenland gaan in de winter?

Vanuit de kleine skigebieden zijn er maar weinig afdalingen buiten de piste te maken. Maar, weinig skigebieden betekent een uitgestrekt terrein perfect voor heli-skiën of snowboarden. In samenwerking met Heliski Greece biedt Epique heliski reizen aan naar Griekenland. Een professionele heliski organisatie die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

5 daagse heliski safari

Van zondag tot en met vrijdag ga je heliskiën in kleine groepen van 4 skiërs of snowboarders. De heli staat ‘s ochtend naast het hotel te wachten en bedient twee groepen. Door de kleine groepen zijn we flexibel en haal jij het meeste uit je heliski reis. Zo Maak je tot wel 12 runs per dag en tot 1200 hoogtemeters per run. De 5-daagse safari begint met een of twee dagen heliskiën op Mount Olympus (weersafhankelijk). Hierna ga je door naar de Pindus Mountains, waar nog eens 6000 km2 aan besneeuwde bergen op je wachten.

Mount Olympus

Vanuit de Egeïsche Zee reist Mount Olympus, tot 2.917 meter boven zeeniveau. Een van de hoogste verticale drops van Europa. Omdat het hier in de wintermaanden sneeuwt tot aan zeeniveau kan je serieuze hoogtemeters maken. Mount Olympus bestaat uit 52 toppen en biedt meer dan genoeg keuze voor een poeder afdaling van de woonplaats van Zeus. Je overnacht in het Litohoro Olympus Resort****. Direct aan de Griekse kust, met een cocktail uitkijken op Mount Olympus na een dag poeder rijden.

Pindus Mountains

Verder landinwaarts liggen de Pindus Mountains. Met 40 km breed en 160 km lang is dit een van de beste freeride gebieden die we ooit gezien hebben. Hier zouden we 10 jaar kunnen doorbrengen zonder twee keer dezelfde run te skiën of boarden. Na een dag in de bergen is het heerlijk bijkomen in het Ananti Resort. Dit vijfsterren hotel is gebouwd op een heuvel net buiten de stad Trikala. Vanuit het zwembad heb je een geweldig uitzicht over de besneeuwde toppen, waar je een paar uur geleden nog runs door de poeder trok.

Op zondag vlieg je van Amsterdam naar Thessaloniki. Na een rit van een uurtje kom je aan bij het hotel, aan de voet van Mount Olympus. Om 18:00 uur start het avontuur met een veiligheidsinstructie. De piloot en gids vertellen je alles wat je moeten weten om veilig van de poedersneeuw te genieten. ‘s Avonds is er een goed diner en een cocktail met een schitterend uitzicht over de Egeïsche zee. De volgende ochtend staat de heli warm te draaien naast het hotel. Zolang het weer het toelaat, ga je vijf volle dagen op pad. Na twee dagen Mount Olympus versporen ga je verder landinwaarts. Nog een schitterend hotel en de uitgestrekte Pindus Mountains wachten op je. Nog drie dagen te gaan! Na vijf dagen knallen kan je gelijk terug, of nog een nacht bijkomen in Griekenland en zaterdag de eerste vlucht terug pakken.

Bestemming Prijs
Ananti Resort v.a. € 6.600
Reisperiode(s) Januari t/m april 2019

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Touren in der Silvretta in Tirol!

Na een lang weekend in januari met Gijs-Jan op stap te zijn geweest in Serfaus-Fiss-Ladis, hadden we in April het genoegen om 5 dagen met Gijs-Jan door het Silvretta-gebergte te toeren. Met ‘we’ doel ik op een zeer divers gezelschap, zowel persoonlijk, mentaal als conditioneel. Op basis van deze trips kan ik niets anders dan Gijs-Jan een welverdiende veer in de….

Enfin, 3 redenen waarom je als echte Berg fanaat ooit eens met Gijs-Jan op stap moet zijn geweest:

1 – Gijs-Jan weet personen zowel individueel als in groepsverband te motiveren, inspireren en stimuleren. Deze eigenschappen zorgen er voor dat hij de individu en het geheel naar een hoger niveau (letterlijk en figuurlijk) weet te geleiden.

2 – Wat niet iedereen weet, is dat Gijs-Jan genetisch en bionisch is gemanipuleerd. Hierdoor beschikt hij over een uplink naar “de cloud” met een overzicht van afdalingen met de beste condities (sneeuw- en veiligheidstechnisch gezien). Kortom, gegarandeerd de beste afdalingen!

3 – Gijs-Jan is gewoon een toffe peer, een verschrikkelijk goede en zeer ervaren gids met een onuitputtelijke voorraad energie en humor. De belangrijkste ingrediënten voor een geweldige trip!

Freeride Portes du Soleil - Alice

Heli-skiën & snowboarden

09/Feb/18

Bestemmingen