Heliskiën in Griekenland | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Griekenland – 5 daagse safari

Griekenland

De meeste realiseren zich niet dat je in Griekenland kan skiën of snowboarden. Maar het kan. Erg goed zelfs. Stel jezelf eens voor, dat je op de 2.919 meter hoge top van Mount Olympus staat. Als je naar beneden kijkt zie je een eindeloze keuze aan besneeuwde afdalingen richting de Egeïsche Zee. 

Door de ligging ontvangt Griekenland sneeuw vanuit alle windrichtingen. Stormen die de Alpen niet raken, zorgen in Griekenland voor een goed pak sneeuw. Daarnaast bestaat tweederde van het land uit bergen, waarom zou je niet naar Griekenland gaan in de winter?

Vanuit de kleine skigebieden zijn er maar weinig afdalingen buiten de piste te maken. Maar, weinig skigebieden betekent een uitgestrekt terrein perfect voor heli-skiën of snowboarden. In samenwerking met Heliski Greece biedt Epique heliski reizen aan naar Griekenland. Een professionele heliski organisatie die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

5 daagse heliski safari

Van zondag tot en met vrijdag ga je heliskiën in kleine groepen van 4 skiërs of snowboarders. De heli staat ‘s ochtend naast het hotel te wachten en bedient twee groepen. Door de kleine groepen zijn we flexibel en haal jij het meeste uit je heliski reis. Zo Maak je tot wel 12 runs per dag en tot 1200 hoogtemeters per run. De 5-daagse safari begint met een of twee dagen heliskiën op Mount Olympus (weersafhankelijk). Hierna ga je door naar de Pindus Mountains, waar nog eens 6000 km2 aan besneeuwde bergen op je wachten.

Mount Olympus

Vanuit de Egeïsche Zee reist Mount Olympus, tot 2.917 meter boven zeeniveau. Een van de hoogste verticale drops van Europa. Omdat het hier in de wintermaanden sneeuwt tot aan zeeniveau kan je serieuze hoogtemeters maken. Mount Olympus bestaat uit 52 toppen en biedt meer dan genoeg keuze voor een poeder afdaling van de woonplaats van Zeus. Je overnacht in het Litohoro Olympus Resort****. Direct aan de Griekse kust, met een cocktail uitkijken op Mount Olympus na een dag poeder rijden.

Pindus Mountains

Verder landinwaarts liggen de Pindus Mountains. Met 40 km breed en 160 km lang is dit een van de beste freeride gebieden die we ooit gezien hebben. Hier zouden we 10 jaar kunnen doorbrengen zonder twee keer dezelfde run te skiën of boarden. Na een dag in de bergen is het heerlijk bijkomen in het Ananti Resort. Dit vijfsterren hotel is gebouwd op een heuvel net buiten de stad Trikala. Vanuit het zwembad heb je een geweldig uitzicht over de besneeuwde toppen, waar je een paar uur geleden nog runs door de poeder trok.

Bestemming Prijs
Ananti Resort v.a. € 6.600
Reisperiode(s) Januari t/m april 2019

Op zondag vlieg je van Amsterdam naar Thessaloniki. Na een rit van een uurtje kom je aan bij het hotel, aan de voet van Mount Olympus. Om 18:00 uur start het avontuur met een veiligheidsinstructie. De piloot en gids vertellen je alles wat je moeten weten om veilig van de poedersneeuw te genieten. ’s Avonds is er een goed diner en een cocktail met een schitterend uitzicht over de Egeïsche zee. De volgende ochtend staat de heli warm te draaien naast het hotel. Zolang het weer het toelaat, ga je vijf volle dagen op pad. Na twee dagen Mount Olympus versporen ga je verder landinwaarts. Nog een schitterend hotel en de uitgestrekte Pindus Mountains wachten op je. Nog drie dagen te gaan! Na vijf dagen knallen kan je gelijk terug, of nog een nacht bijkomen in Griekenland en zaterdag de eerste vlucht terug pakken.

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Superrr!

Wat een geweldige ervaring! Toch maar eens de stap gewaagd en meegegaan met een freeride-trip onder begeleiding van Epique. Best spannend als ervaren on piste- maar onervaren off piste-skiër… We kregen goede aanwijzingen om techniek on en off piste te verbeteren. Ik werd ook steeds weer een stapje verder gechallenged met een afdaling waarvan ik nooit had gedacht die te maken. Echt cool! Je komt op de mooiste plekken en in de gids met zijn kennis en kunde had ik alle vertrouwen. Het was ook nog eens een heel gezellig clubje. Ik zorg wel voor wat extra conditie en beenspieren de volgende keer… Heb er nu al weer zin in!

Heliskiing in Turkey - Bjørn

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners