Heliskiën in Canada - Ripley Creek | Epique - Mountain Adventures

Heliskiën in Canada – Ripley Creek Inn

Canada

De ongerepte wildernis strekt zich voor je uit. Tot aan de horizon zie je alleen maar bergen, gletsjers, bomen en eindeloos veel poedersneeuw. Direct naast de comfortabele lodge staat de helikopter klaar. Je stapt in met slechts 3 andere deelnemers, de gids en de piloot. Als je uitstapt heb je de berg voor jezelf. Er zijn hier geen liften. Iedere afdaling wordt zorgvuldig gekozen op basis van jouw niveau en wensen. Soms maak je wel 1.500 hoogtemeters in een enkele afdaling. Welkom in het meest noordelijke puntje van Canada, tegen de grens van Alaska.

Heliskiën bij Last Frontier Heliskiing

Dit is het domein van onze partner Last Frontier Heliskiing. Zij hebben een exclusief gebied van 10.000 km2 aan besneeuwde bergen (Friesland, Groningen en Drenthe samen). Per week krijgen slechts 60 gelukkigen toegang tot deze enorme witte speeltuin. En jij kan daar één van zijn. Bij Last Frontier doen ze er alles aan om jou de ultieme heli-ski ervaring te laten beleven. Dit is boutique heliskiing op z’n best. Epique zorgt dat je goed voorbereid bent en alles uit je heli-avontuur kunt halen.

4, 5, of 7 dagen heliskiën vanuit Ripley Creek

De tweede locatie van Last Frontier Heliskiing is gevestigd in een oud mijnwerkersdorp op de grens met Alaska, Stewart. Zodra je het dorp binnenrijdt weet je dat je in een uithoek zit, hier lijkt het of de tijd stilgestaan heeft.

Je overnacht in de Ripley Creek Inn, een authentiek hotel, geupgrade naar deze tijd. Een comfortabel bed, eigen badkamer en zelfs hier, WiFi. Een exclusieve lokatie die plek heeft voor maar 24 gasten per week. Direct tegenover het hotel wordt het diner geserveerd in het Bitter Creek Cafe. Hier geniet je van de geweldige Canadese keuken en de beste lokale vis. Na een dag in de poedersneeuw kan je bijkomen aan de bar of, met een glas wijn in de outdoor jacuzzi.

Vanaf Stewart heb je toegang tot het zuidelijke deel van Last Frontier’s heliski domein en staat bekend als uitdagend. Steile alpiene afdalingen, brede bowls, lange runs over gletsjers en spectaculaire tree runs. Met een kleine groep van 4 skiërs of snowboarders zijn we flexibel en gaan op zoek naar meest uitdagende afdalingen.

Waan jezelf in de bijzonder sfeer van Stewart en ga heliskiën of boarden in het grootste heliski terrein ter wereld. Ben jij klaar voor een episch heliski of snowboard avontuur? Neem contact met ons op.

Bestemming Prijs
Ripley Creek Inn v.a. € 4800
Reisperiode(s) December t/m april

Heli-skiën en boarden in het noorden van B.C., Canada bij Last Frontier Heliskiing. Nergens in de wereld kan een ander gebied tippen aan de enorme omvang, de hoeveelheid bereikbare afdalingen en meters sneeuw die hier jaarlijks vallen.

Met de lodges; Ripley Creek Inn en de Bell 2 Lodge biedt Last Frontier Heliskiing luxe in combinatie met Canadese gastvrijheid. De groepsgrootte van slechts 4 personen is optimaal. Op deze manier krijg je niet alleen de kans om altijd verse sporen te trekken, maar ook om op je eigen tempo af te dalen. We zijn hierdoor ook in staat de groepen goed naar niveau en wensen in te delen.

Epique is agent voor Last Frontier Heliskiing, een pionier van het heli-skiën sinds 1996. Als enige operator in een enorm gebied bieden zij een unieke ervaring en kennismaking met Canadese ‘Champagne’ poeder.

Interesse?

Heli skiën of boarden kan over de hele wereld op meer dan 100 locaties. We informeren je graag over alle mogelijkheden want de verschillen zitten hem vaak in de details. Neem contact met ons op en met jouw/jullie wensen gaan we samen op zoek naar dé heli droomreis.

Neem contact met ons op

Klanten over ons

Blog bericht

Mindere omstandigheden, maar super dikke trip!

Afgelopen week ben ik samen met Gijs-Jan op pad geweest tijdens de Off-piste training op de Hintertuxer Gletscher, wat was dat geweldig! Ondanks de mindere omstandigheden wist Gijs-Jan een topprogramma neer te zetten. Korte stukjes hiken werd beloond met een toffe afdaling. Daarnaast kregen we ook training op de piste die ons in het verspoorde terrein zeer goed van pas kwam.

Als persoon is Gijs-Jan echt een topgast, een gids die alle omstandigheden tot in de puntjes analyseert en vervolgens ook uitgebreid vertelt aan de groep.

Sailing & Ski Touring in Norway - Catrien

Snow

17/Sep/21

Bestemmingen

Partners