Freetour Safari Tirol

Oostenrijk

Tijdens de Freetour Safari Tirol trekken we dwars door het hooggebergte van de Silvretta, Arlberg en Vorarlberg. Een combinatie van lift-access freeriden en toerskiën of splitboarden, door de mooiste freeride gebieden van Oostenrijk. We starten de Safari midden op de Alpenhoofdkam in het gebied van Serfaus – Fiss – Ladis. Serfaus ligt in het zuidwesten van Oostenrijk dicht bij de grens van Zwitserland en Italië. In de zes dagen doorkruisen we bekende wintersport gebieden zoals Serfaus, Samnaun, Ischgl, Kappl, Sankt Anton, Stuben, Zürs, Warth en Schröcken. We eindigen in het gebied van Lech en Warth in het noord-westen van Oostenrijk en Tirol.

Zo veel mogelijk off-piste meters

We maken zoveel mogelijk gebruik van de liften zodat we zoveel mogelijk meters in de poeder kunnen maken. Dagelijks maken we tourend een oversteek naar het volgende gebied en slapen om de nacht in een ander onderkomen. De bagage wordt met een busje via het dal naar de volgende overnachtingsplaats gebracht.

Van Serfaus naar Lech

We starten de tocht in Serfaus, ongeveer 9 uur rijden vanuit Nederland. Van Serfaus – Fiss – Ladis trekken we via Ochsenscharte (2787) en de Gmairkopf (2914) naar Samnaun – Ischgl. Vanaf het wereldberoemde Ischgl trekken we via Kappl en de Kreuzjochspitze (2919) of de Roβfallscharte (2732) naar Arlberg. In St. Anton maken we ons klaar voor de laatste oversteek in noordwestelijke richting via de Valluga noord of westkant via Zürs naar Lech. Alle gebieden die we aandoen liggen hoog (1300-3000), zijn sneeuwzeker en staan bekend als fantastische freeride gebieden met vele tourmogelijkheden.

Een combi van ‘lift-access’ freeriden en toerskiën of splitboarden, door de mooiste freeride gebieden van Oostenrijk. Ga je mee?

Wat kun je verwachten?

  • Elke dag een ander gebied en onderkomen
  • Van start tot finish begeleid door een gids die de beste routes kent
  • In een periode die bekend staat om de goede sneeuwcondities
  • Een week vol uitdagende beklimmingen en onvergetelijke afdalingen
Bestemming Prijs
Tirol v.a. € 1550
Reisperiode(s) 25 januari t/m 1 februari 2020

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Blog bericht

Louter mooie dingen meegemaakt

Epique heeft ons mee op pad genomen in Stubai-, Ötz- en Pitztal op een freetour trip. Door de moeilijke omstandigheden hebben we constant onze plannen moeten bijstellen, maar dat heeft de trip er zeker niet minder mooi om gemaakt.

We hebben alle alpiene ervaringen mogen aftikken deze trip:

– Omhoog beunen in snijdende wind.
– Als eerste mooie freeride lijnen pakken binnen het gebied.
– Een blue bird oversteek gemaakt over een onverspoorde gletsjer.
– Heerlijk touren in het zonnetje naar een topje.

Elk onderdeel mooi op zijn eigen manier.

Bedankt Epique!

Skitouren in de Sellrain - Luuk

Freetour

31/Mar/18

Bestemmingen