Freetour Safari Frankrijk

Frankrijk

Een avontuurlijke freeride safari van Alpe d’Huez, Frankrijk naar Sestriere, Italië. Met behulp van liften, korte hikes en tours doorkruisen we de regio’s Isère en Haute-Alpes in Frankrijk en Piemonte in Italië. Gedurende zes ski en snowboard dagen volgen we een route door een aantal van de meest mooie en uitdagende gebieden van de zuidwest Alpen. Onder begeleiding van ervaren gidsen wordt het programma afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de groep en worden, afhankelijk van de weer en sneeuw condities, de routes gepland om zo comfort en veiligheid te waarborgen.

Ski en snowboard Safari

Een combinatie van tourskiën en ‘lift access’ freeriden. We maken gebruik van de liften en een korte hike om de mooiste freeride afdalingen van het gebied te ontdekken. Elke dag maken we met behulp van tourski’s of splitboard een tour om in het volgende gebied te komen.

Freeriden van Alpe d’Huez naar Sestriere

De reis start in Alpe d’Huez, via Les Deux Alpes, La Grave, Serre Chevalier en Montgenevre komen we na zes dagen uit in het Italiaanse Sestriere. Deze route ligt in het westen van de zuid Alpen. Omringt door legendarische 4000ers levert dit fantastische panorama’s, spectaculair terrein en eindeloze afdalingen op. Dankzij de hoge ligging van de gebieden die we aandoen zijn hoeven we ons geen zorgen te maken over sneeuwzekerheid.

Het terrein waarin we onderweg zijn is heel divers en verschilt van brede, makkelijke afdalingen tot steile couloirs. Frankrijk is niet voor niets een populaire wintersportbestemming. Het is goed bereikbaar, biedt veel mogelijkheden en heeft de grootste skigebieden ter wereld. In de gezellige restaurants kun je lekker eten en voor de après-ski kun je terecht in de vele cafés, bars of clubs. In de kleine restaurants en cafés van Italië genieten je van de beste espresso’s, kruidige wijnen en lekkere pasta’s en antipasta’s.

Neem contact met ons op

Reisdetails

Bestemming Prijs Reisperiode(s)
Alpe d’Huez op aanvraag Feb 2019 t/m Mar 2019

Reisimpressie

Wat kan je verwachten?

  • Een safari door de mooiste gebieden van de Zuid Alpen
  • Elke dag een andere overnachtingsplek
  • Een gids die de beste routes weet te vinden
  • Goed kans op diepe poedersneeuw in februari en maart
  • Elke dag een nieuwe uitdaging

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op
Klanten over ons Blog bericht

(W)auw.. een flinterdunne lijn tussen pijn en genot

Voor mij was de Silvretta huttentocht mijn eerste “hike” ervaring. Mijn splitsboard zat notabene bij aankomt nog in het plastic. Je moet bij een dergelijke trip natuurlijk een beetje mazzel hebben qua weer en groepsindeling. Al het andere, daar hoef je je niet druk om te maken want dat is door Epique super goed geregeld. De professionele gidsen geven je een enorm goed gevoel van veiligheid en hun passie voor de sport maakt dat ze de groep continue uitdagen om net even dat beetje extra te geven. Elke dag vier je op de beklommen bergtop een klein feestje voor de overwinning tegen de elementen waarna je dikke strepen zet in verse poeder. Echte een aanrader!

Tip: Train je duurvermogen. Onderschat het niet!

Geef een review meer reviews

Tourskiën in de Senja - Peter

Freetour

10/Apr/17

Bestemmingen