Freetour Weekend Heidelberger Hütte

Oostenrijk

Op zoek naar een korte en uitdagende trip? Het Silvretta gebergte is makkelijk aan te rijden en biedt geweldig freeride en tour terrein. Tijdens deze vierdaagse reis gaan we lift-access freeriden en tourskiën of splitboarden vanuit een berghut. Geschikt voor beginnende en ervaren tourskiërs en splitboarders. We leren je de juiste looptechniek en zoeken voor elk niveau een uitdagende beklimming en afdaling.

Skiën en boarden vanuit een berghut

De Heidelberger Hütte ligt net buiten het skigebied van Ischgl, maar toch middenin de backcountry. Als eerste bij de mooiste freeride runs van Ischgl, of verse sporen zetten richting een mooie top. De hut is voorzien van alle gemakken; een goed bed op een slaapzaal, warm water, een uitgebreid ontbijt en goed driegangendiner. En uiteraard de gezellige sfeer die bij een berghut hoort. De hut ligt op 2264 meter hoogte en is hiermee de perfecte plek om onverspoorde afdalingen te vinden.

Freeride en tour combi

De eerste twee dagen maken we zoveel mogelijk off-piste runs in en om het skigebied van Ischgl. Om de beste poeder, of firn, te scoren maken we eventueel een korte beklimming vanaf het bergstation. De laatste twee dagen gaan we tourskiën of splitboarden vanuit de hut. We hebben de keuze uit 6 toppen. Beloond met een geweldig uitzicht over het Silvretta gebergte. Gevolgd door een lange afdaling in de poeder- of heerlijke voorjaarssneeuw.

Wat kun je verwachten?

  • Twee dagen freeriden 
  • Twee dagen touren
  • Met een groep gelijkgestemden in een gezellige berghut
  • Een flexibel programma
  • Een van de mooiste freeride en tour gebieden van de Alpen
  • Een gediplomeerd skigids die de beste routes kent
  • En klaar staat voor tips en tricks om aan je techniek te werken
Bestemming Prijs
Heidelberger Hütte v.a. € 875
Reisperiode(s) Wo 4 t/m zo 8 maart 2020
Do 9 t/m ma 13 april 2020

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Weet altijd goede sneeuw te vinden

Tijdens de (late) Paasdagen van 2019 mocht ik mee naar Ischgl en de Heidelbergerhütte. Ondanks het late moment in het jaar en het feit dat de sneeuw op de dalpistes zo goed als afwezig was wist Gijs-Jan tijdens de freeride en zeker tijdens de tourskitouren erg goede sneeuw te vinden. Zeer goede informatievoorziening vooraf en werkelijke gastvrijheid tijdens de trip maken dat ik mij nu al heb ingeschreven voor een tour voor 2020.

Splitboarden rondom de Heidelberger Hütte - Vincent

Freeride & Freetour

09/Apr/18

Bestemmingen