Freetour weekend Heidelberger Hütte | Epique - Mountain Adventures

Heidelberger Hütte weekend

Oostenrijk

Op zoek naar een korte en uitdagende trip? Het Silvretta gebergte is makkelijk aan te rijden en biedt geweldig freeride en tour terrein. Tijdens deze vierdaagse reis gaan we lift-access freeriden en tourskiën of splitboarden vanuit een authentieke berghut. Geschikt voor beginnende en ervaren tourskiërs en splitboarders. We leren je de juiste looptechniek en zoeken voor elk niveau een uitdagende beklimming en afdaling.

Skiën en boarden vanuit een berghut

De Heidelberger Hütte ligt net buiten het skigebied van Ischgl, maar toch middenin de backcountry. Als eerste bij de mooiste freeride runs van Ischgl, of verse sporen zetten richting een mooie top. De hut is voorzien van alle gemakken; een goed bed op een slaapzaal, warm water, een uitgebreid ontbijt en goed driegangendiner. En uiteraard de gezellige sfeer die bij een berghut hoort. De hut ligt op 2264 meter hoogte en is hiermee de perfecte plek om onverspoorde afdalingen te vinden.

“Ondanks het late moment in het jaar en het feit dat de sneeuw op de dalpistes zo goed als afwezig was wist Gijs-Jan tijdens de freeride en zeker tijdens de tourskitouren erg goede sneeuw te vinden. Zeer goede informatievoorziening vooraf en werkelijke gastvrijheid tijdens de trip maken dat ik mij nu al heb ingeschreven voor een tour voor 2020.” – Elout

Freeride en tour combi

De eerste twee dagen maken we zoveel mogelijk off-piste runs in en om het skigebied van Ischgl. Om de beste poeder, of firn, te scoren maken we eventueel een korte beklimming vanaf het bergstation. De laatste twee dagen gaan we tourskiën of splitboarden vanuit de hut. We hebben de keuze uit 6 toppen. Beloond met een geweldig uitzicht over het Silvretta gebergte. Gevolgd door een lange afdaling in de poeder- of heerlijke voorjaarssneeuw.

Bestemming Prijs
Heidelberger Hütte € 1.175
Reisperiode(s) 06 t/m 10 apr. 2023
Voor welke niveaus is deze reis?
Afdaaltechniek
Afdaalconditie
Stijgtechniek
Stijgconditie
Kennis

Wat is inbegrepen

  • 4 dagen programma met ski of snowboard gids
  • Maximaal 7 deelnemers per gids
  • 3 overnachtingen in de Heidelberger Hütte inclusief volpension
  • 1 overnachtingen in een pension inclusief ontbijt
  • 2 dagen liftpas
  • Bijdrage SGR en Calamiteitenfonds
  • Bijdrage Trees for All (om de CO2-uitstoot te compenseren)

Voor alle details, vraag de brochure aan.


De voorbereiding

Training

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons het Epique Trainingsplan. Via een aantal zelftests kies je eenvoudig het schema dat het beste bij jou past. Als je op tijd begint met trainen, heb je hier in de sneeuw plezier van!

Materiaal

Ruim voor aanvang van je reis ontvang je een gedetailleerde paklijst. Hierin staan alle items die je nodig hebt voor een succesvolle reis. Plus een beschrijving waaraan het materiaal moet voldoen.

Interesse?

Neem contact met ons op voor alle details, of om alvast vrijblijvend een plek te reserveren. Deze reis op maat voor je eigen groep? We horen graag je wensen en verwachtingen en gaan samen op zoek naar de ideale reis.

Neem contact met ons op

Over deze reis

Gerelateerd bericht

Mega enthousiaste sportieve groep

Met groep enthousiaste freeriders gingen wij naar Ischgl begin februari. De hut die al op een flinke hoogte lag van 2400 m was al helemaal top. Laatste dag de 3000 m aangetikt. Leuke groep, veel geleerd, mooie sneeuw.

Splitboarden rondom de Heidelberger Hütte - Vincent

Alle Reizen

09/Apr/18

Bestemmingen

Partners